• امروز : سه شنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 20 May - 2025
کل پست ها: 73708اخبار امروز : 0
11

۱۶ هزار نفر زیرپوشش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد قرار می‌گیرند

  • کد خبر : 595
  • ۱۲ دی ۱۳۹۱ - ۸:۵۳

 معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه امسال دومین سال اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد است گفت: باید ۱۶ هزار نفر از کل جمعیت کشور را زیر پوشش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد قرار دهیم. به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج بابک دین‌پرست دوشنبه شب در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه […]


 معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه امسال دومین سال اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد است گفت: باید ۱۶ هزار نفر از کل جمعیت کشور را زیر پوشش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج بابک دین‌پرست دوشنبه شب در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در سنندج به وجود بیش از ۲۳۰ میلیون معتاد در جهان اشاره و اظهار کرد: سالانه ۲۰۰ هزار نفر از معتادان جهان و روزانه ۱۱٫۵ نفر معتاد در ایران اسلامی به دلیل سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند.

به گفته وی در بحث اعتیاد با توجه به آمار معتادان در سطح کشور هیچ استان سفیدی و جود ندارد و نباید با این توجیه که استانمان سفید است دست از تلاش برداریم.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر به تدوین و اجرای سند جامع پیشگیری از اعتیاد برای دومین سال در کشور اشاره کرد و افزود: سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، نقشه راه فعالیت‌های فرهنگی و پیشگیری کشور در کانون‌های هدف است.

به گفته دین‌پرست، برش‌های استانی این سند در سطح کشور در حال تدوین است و استان‌های کشور به جز دو استان همگی برش استانی این سند را ارائه کرده‌اند.

وی تصریح کرد: سند جامع اولیه پیشگیری از اعتیاد در کل دو هدف غائی و کمی را دنبال می‌کند و امیدواریم با اجرای کامل آن بتوانم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد:‌ ایجاد کارگروه‌های راهبردی تخصصی به منظور بررسی و پایش میزان تاثیرگذاری اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد با توجه به اینکه دومین سال اجرای آن است از دیگر اقدامات است که در سطح کشور دنبال می‌شود.

دین‌پرست اضافه کرد: هدف از این کار بررسی میزان اثر بخشی و تاثیرگذاری اجرای این سند در راستای مسئون‌سازی مردم در مقابل اعتیاد است.

وی خاطر نشان کرد: اجرایی شدن برش استانی سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، اجرایی شدن مصوبات ستاد در خصوص اختصاص اعتبار مورد نیاز این برنامه از محل اعتبارات استانی، اختصاص بودجه برای اجرای فعالیت‌های مندرج در سند جامع پیشگیری اولیه از سوی ستاد و تهیه و توزیع برنامه‌ها و محتوای آموزشی استاندارد برای پیشگیری اولیه از اعتیاد از جمله اقدامات حوزه فرهنگی و پیشگیری است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: در حوزه درمان معتادین نیز اجرای ماده ۱۵ که ایجاد مراکزی برای ترک اعتیاد معتادان به صورت داوطلبانه است در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته دین‌پرست، ایجاد مراکز درمان ماده ۱۶ که مربوط به معتادان ته‌خطی و فاقد گواهی درمان است نیز از دیگر برنامه‌های حوزه درمان اعتیاد است که با توجه به شرایط و بررسی وضعیت در هر استانی این مراکز ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد:‌ با توجه به اینکه استان کردستان جزو استان‌های پاک کشور است از دیدگاه کارشناسی ایجاد مراکز ماده ۱۶ در این استان اقدامی کارشناسانه نبود و بهتر است با تمرکز بر روی ایجاد و راه‌اندازی مراکز ماده ۱۵ مانع از حرکت استان به سمت وضعیت زرد شد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: برای هر استان در بحث درمان معتادان باید نسخه خاص پیچید تا شاهد خروجی مطلوب‌تری در این حوزه باشیم.

دین‌پرست با بیان اینکه مراکز ماده ۱۶تنها تعداد کمی از معتادین در هر استانی را زیر پوشش قرار می‌دهند گفت: با توجه به آمار ۲۱ هزار نفری معتادین استان کردستان و زیر پوشش قرار گرفتن تنها هشت‌هزار از آنان در برنامه‌های درمانی ایجاد مراکز ماده ۱۵ می‌تواند بازخورد و نتیجه بهتری داشته باشد.

به گفته وی، اجرای مراکز ماده ۱۶ در استان کردستان آن را هم‌دریف استان‌های خط قرمز اعتیاد می‌کند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد:‌ نباید تنها به دلیل اینکه اعتبارات ماده ۱۶ اعتبارات چشمگیری است به ایجاد این مراکز متمرکز شویم چرا که ایجاد مراکز درمانی و افزایش مراکز mmt و در مجموع اجرای مراکز ماده ۱۵ نتایج مطلوب‌تری را به همراه خواهد داشت.

دین‌پرست در ادامه از ایجاد اشتغال برای معتادین بهبود یافته به عنوان اقدامی ارزشمند در راستای جلوگیری از بازگشت آنان بعد از ترک نام برد و افزود: ۵ درصد از بودجه اشتغال کشور برای اشتغال معتادان بهبود یافته هزینه خواهد شد.

ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به ۲۵ هزار معتاد بهبود یافته

به گفته وی ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به ۲۵ هزار نفر معتادین بهبود یافته از دیگر اقداماتی است که در سطح کشور دنبال می‌شود.

وی به ایجاد مسکن برای معتادین بهبود یافته نیز اشاره کرد و گفت: یک‌هزار و ۷۲۲ نفر معتاد بهبود یافته در سامانه مسکن ثبت کرده‌اند و تا کنون برای ۷۷ نفر از آنها مسکن ساخته شده است.

وی در ادامه از برگزاری جلسات متعدد با مسئولین کمیته امداد امام خمینی (ره) به منظور حمایت از معتادین بهبود یافته خبر داد و گفت:‌خانواده‌های معتادین بهبود یافته‌ای که زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) است می‌توانند از تسهیلات اشتغال‌زایی بهر‌مند شوند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان ادامه از افزایش اعتبارات حوزه فرهنگی و درمان پیشگیری از اعتیاد استان کردستان خبر داد و گفت: در حوزه فرهنگی ۱۰۰ درصد افزایش اعتبار و در حوزه درمان نیز ۸۷ درصد اعتبارات افزایش داشته است.


منبع خبر: فارس ۹۱/۱۰/۱۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=595

برچسب ها