دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در بازدید از مراکز تبصره ۲ ماده ۱۶ نگهداری معتادان متجاهر گفت: تقویت اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی مخصوصا در جوانان و نوجوانان، عامل اصلی پیشگیری و بازگشت دوباره معتادان بهبود یافته به چرخه اعتیاد است.
به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمد حسین صالحی در این بازدید که با همراهی مشاور استاندار در امور روحانیون صورت گرفت،گفت: بسیاری از آسیب شناسان اجتماعی و جرم شناسان و روانشناسان بر این عقیده هستند که مذهب به عنوان اصلیترین عامل خودکنترلی افراد را از کج روی و رفتارهای نا به هنجار و پر خطر دور نگه می دارد و طبیعتا هرچه فضای جامعه مذهبی تر باشد این خودکنترلی در بین شهروندان بیشتر می شود.
صالحی با اشاره به چگونگی نقش مذهب و آموزههای دینی در پیشگیری از اعتیاد تصریح کرد: بیتردید جامعه ما یک جامعه مذهبی است و طبیعتاً تقویت اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی مخصوصا در جوانان و نوجوانان میتواند به عنوان یک مؤلفه کارآمد و مفید در امر پیشگیری از اعتیاد مؤثر باشد.
وی با تاکید بر اینکه دین پتانسیل و ظرفیتهای بالقوه فراوانی برای آرامشبخشی و ایجاد کنترل درونی دارد، اظهار داشت: این قدرت باور دینی است که میتواند در مورد سیگار و مواد مخدر هم کنترلکننده باشد و شخص را از گرایش به اعتیاد و رفتارهای خلاف اخلاق باز دارد.
دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر افزود: نقش باورهای مذهبی در هدایت افراد و جامعه به سوی مسیر صحیح زندگی نکته ای است که بسیاری از متخصصان علوم رفتاری و جامعه شناسان نیز بر این عقیده هستند که زوال اخلاقیات در جامعه و افزایش میزان جرم و جنایت و شیوع انواع فسادها نتیجه رویگرداندن از دین باوری است.فرد متدین به سبب ایمان به خدا و رعایت اصول دینی و اخلاقی و باور به اینکه خداوند ناظر اعمال انسانهاست بی شک بسیار آرام و متین و منطقی تر رفتار می کند و رفتارهای مجرمانه بسیار کمتر از او سر می زند لذا مسئولان فرهنگی جامعه باید تمام تلاش خود را بکار گیرند تا فضای معنوی در کشور حاکم شود تا آمار جرم و جنایت نیز کاهش یابد.
صالحی با اشاره به لزوم صیانت اجتماعی بهبودیافتگان افزود: حمايت صيانت اجتماعي از معتادان بهبود يافته و خانواده هاي آنان و افزايش حمايت از جامعه زنان بويژه زنان سرپرست خانواده و توانمند كردن آنان از مهمترين اقدامات سازمانهاي مردم نهاد مي باشد و اگر مدير سمني بتواند معتاد بهبود يافته ي را توانمند و دوباره به جامعه برگرداند كار بزرگي انجام داده است كه تحقق این امر نیز به همت و تلاش همگان بستگی دارد.
دبیر شورا با اشاره به ویژگی مراکز ماده ۱۶ گفت: یکی از ویژگی های این مراکز استفاده از ظرفیت خود مدد جویان در مدیریت بخش هایی از مرکز است و این شکل مدیریت در بهبود و بازسازی هویت مددجویان نقش عمده ای دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: خلأ بزرگی که در بهبودیافتههای اعتیاد، احساس میشود عدم وجود حمایت پس از درمان است. این درحالی است که در این مدت، کار نتیجهبخشی صورت نگرفته است. بدین منظور کارگاههای آموزشی آشنایی با اصول و مبانی حمایتهای اجتماعی از بهبودیافته در استان خراسان رضوی راهاندازی می شود.
صالحی خاطرنشان کرد: حمایت از بهبودیافتگان باید هم از سوی خانواده صورت بگیرد و هم اجتماع، و تنها در این صورت است که نتیجهبخش خواهد بود، تا تعداد معتادان کاهش یابد. همچنین در مراکز درمانی با تفاهمنامهای که با فنی و حرفهای استان صورت گرفته ، بهبویافتگانی که به نوعی استعداد فراگرفتن رشتهای ویژه را دارند، در این کارگاهها مورد آموزش قرار بگیرند تا پس از خروج از مراکز درمانی بتواند فضای کاری را برای خود فراهم کنند.
منبع: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۱۱٫۱۹