جلسه هماهنگی و همکاری به منظور بهره گیری از ظرفیت روحانیون طرح تحول اجتماعی در امر پیشگیری از اعتیاد در راستای اجرای “طرح یاریگران” فی مابین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و معاون سازمان تبلیغات اسلامی استان سمنان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سمنان؛ حسن ارگی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به رشادتهای انجام شده در حوزه مقابله با عرضه و تقدیم حدود ۴۰۰۰ شهید در این راه، موثرترین راه مبارزه را کاهش تقاضا از طریق انجام اقدامات پیشگیری عنوان کرد.
وی با تشریح وضعیت اعتیاد در سطح استان، اذعان داشت: کشورهای موفق این موضوع را با اجتماعی کردن یعنی ایجاد دغدغه همگانی کاهش و کنترل نمودهاند و دین مبین اسلام نیز در جاهای مختلف، پیشگیری را مقدم بر درمان دانست؛ لذا موثرترین راه در این حوزه آگاهی و روشنگری است و فلسفهای که پیامبران و ائمه نیز مردم را به رستگاری دعوت مینمودند نیز پیشگیری بوده است. اگر با این رویکرد حرکت کنیم و مردم را به درک صحیح و عمیقی از موضوع برسانیم باعث خودمراقبتی خواهد شد.
دبیر شورا با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در خصوص اعتیاد به عنوان اولویت آسیبهای اجتماعی کشور گفت: طرح یاریگران زندگی با در نظر گرفتن جمیع شرایط بهمنظور انجام اقدامات پیشگیری، درمانی و حمایت از بهبودیافتگان تدوین و ابلاغ شده و سازمان تبلیغات اسلامی میتواند مطابق وظایف ذاتی خود از ظرفیت روحانیون، مداحان و… در ایام مختلف سال در جهت ارائه مطالب پیشگیری استفاده کند.
ارگی در ادامه اذعان داشت: روحانی محل بایستی بهعنوان مرجع و پایگاه اجتماعی برای حل معضلات اجتماعی محل تبدیل شود که نیاز است به صورت تخصصیتر وارد این حوزه شوند.
وی همچنین با تقدیر و تشکر از روحانیون مستقر در طرح تحول اجتماعی، تقویت طرحهای محله محور را نقطه عطفی در این خصوص دانست.
حجت الاسلام والسملین روحانینژاد معاون سازمان تبلیغات اسلامی استان با اشاره به اینکه مواد مخدر از سوی عموم مراجع حرام اعلام شده است، گفت: دلیل این حرمت اثرات زیانبار آن برای فرد و جامعه است و در آیات و روایات تاکید شده که هر چیزی که برای انسان ضرر دارد، حرام است و مواد مخدر نیز باعث تضعیف اعتقادات افراد، کاهش سلامت جسم و روان، تخریب ظاهر اجتماع، ایجاد نا امنی، افزایش طلاق، سرقت، ضرر به چرخه کار و تولید و… میشود.
وی در ادامه بر لزوم صیانت از بهبودیافتگان تاکید کرد و گفت: مراقبتهای پس از بهبودی خود نوعی پیشگیری بوده که بایستی حتما مد نظر قرار بگیرد.
وی اذعان داشت: سازمان تبلیغات اسلامی آمادگی اعزام روحانیون به اماکن مختلف منجمله مدارس، دانشگاهها، محلهها و… بهمنظور ارائه برنامههای پیشگیری از اعتیاد را دارد؛ چرا که یکی از وظایف دینی و شرعی افراد امر به معروف و نهی از منکر است و چه منکری بدتر از مواد مخدر میباشد و لذا وظیفه تک تک ما هست تا در این راستا قدم برداریم و جامعه روحانیت به عنوان سفیران دینی این کار را با کمال میل انجام خواهند داد.
روحانینژاد در پایان گزارشی از عملکرد طرح تحول اجتماعی در مناطق کم برخوردارد از قبیل برگزاری کارگاههای آموزشی سبک زندگی و مهارتهای اجتماعی، حمایت از خانوادههای محروم، سرکشی از خانوادههای آسیبدیده و… ارائه کردند.
گفتنی است؛ در این جلسه روحانیون طرح تحول اجتماعی نیز به بیان دغدغهها و مشکلات خود در محلههای مستقر پرداختند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سمنان۹۸٫۱۱٫۱۳