• امروز : سه شنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل پست ها: 73516اخبار امروز : 15
9

درمان معتاد متجاهر حداقل دو سال زمان نیاز دارد/لزوم روزآمدی قوانین در فرآیند مقابله با مواد مخدر

  • کد خبر : 59302
  • ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۹:۰۳

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه معتقدیم که بازه زمانی درمان و نگهداری معتادان متجاهر باید اصلاح شود، گفت: درمان معتاد متجاهر حداقل دو سال زمان نیاز دارد.  به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، دکتر “اسکندر مومنی” در نشست سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با […]

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه معتقدیم که بازه زمانی درمان و نگهداری معتادان متجاهر باید اصلاح شود، گفت: درمان معتاد متجاهر حداقل دو سال زمان نیاز دارد.


 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، دکتر “اسکندر مومنی” در نشست سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با تسلیت  فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س)، اظهار داشت: شهادت سردار پرافتخار اسلام و انقلاب سپهبد “حاج قاسم سلیمانی” و همراهانشان را تبریک و تسلیت می گویم، “حاج قاسم سلیمانی” و یارانش به دست شقی ترین انسان ها در روی زمین به شهادت رسیدند و جنایتکاران بار دیگر خوی تروریستی خود را به جهانیان نشان دادند.

وی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری نشست سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به ویژه سردار “زاهدیان”، افزود: گزارش سردار “زاهدیان” از اقدامات صورت گرفته طی سال جاری بیانگر رویکرد جهادی پلیس در مبارزه با مواد مخدر است و باید به همکارانم در این پلیس خدا قوت ویژه بگویم، از طرفی از سردار “حسین اشتری” ؛ فرمانده نیروی انتظامی و سردار “رضایی”؛ فرمانده مرزبانی ناجا نیز قدردانی می کنم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ؛” عرصه مبارزه با مواد مخدر یک جهاد بزرگ است “، ادامه داد: مواد مخدر دشمن بشریت و انسانیت است و نه تنها خود به عنوان یک آسیب اجتماعی مطرح است بلکه مولد آسیب ها و جرایمی چون طلاق، قتل، سرقت و … است و وظیفه همه ما تقویت پلیس مبارزه با مواد مخدر به جهت اهمیت ماموریت هایش است.

وی با تاکید بر لزوم تقویت اعتبارات و امکانات پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا خاطر نشان کرد: البته طی یک سال گذشته میزان اعتبارات و تجهیزات این پلیس بیش از ۲ برابر شده است و اولویت ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا پشتیبانی از این پلیس می باشد.

دکتر مومنی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر است، در تشریح اقدامات مقابله ای ادامه داد: یکی از اولویت های ما در بازه زمانی کوتاه مدت؛ جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر و پرخطر است که بحمداله با همت و تلاش جمعی دستگاه های متولی این اقدام صورت گرفته است؛ در بسیاری از کلان شهرها به ویژه تهران این مهم کاملا پیگیری و عملیاتی شده است.

وی اضافه کرد: زمانی قلب پایتخت و مناطق مرکزی تهران در تصرف فروشندگان، مصرف کنندگان مواد مخدر و معتادان متجاهر بود و اگر کسی از آن منطقه عبور کند باید از لا به لای این قشر گذر می کرد؛ این افراد استحکامات و احداثاتی در این مناطق داشتند، منازل مسکونی چند لایه ای در این مناطق دیده می شد که محل تجمع و مصرف معتادان متجاهر بود، اما با اقدامات صورت گرفته امروز شاهدیم که زندگی در این مناطق جاری شده و کسب و کار رونق گرفته هر چند تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری یادآور شد: در این مناطق، در گام اول اقدامات انتظامی و قضائی صورت گرفته و تثبیت شد، البته برخی تصورها بر این بود که این فعالیت ها مقطعی است، اما دیدند که این چنین نیست و اقداماتمان تداوم دارد.

وی افزود: در گام بعدی اقدامات فرهنگی، زیبا سازی بصری و شهری، پیشگیرانه و … اجرایی شد که لازم است این گام نیز به تثبیت برسد، آنچه که مطرح است اینکه با اقدامات صورت گرفته وضعیت این مناطق بهبود یافته و به حول و قوه الهی هرگز به گذشته بر نمی گردیم.

این مقام مسئول تاکید کرد: جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر به عنوان یک چالش به ویژه در کلانشهرها مطرح بود که امروز توانستیم با اقدام جمعی، این چالش را سامان دهیم.

وی در ادامه با اشاره به کشفیات مواد مخدر در سال جاری خاطر نشان کرد: میزان کشفیات انواع مخدر از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه افزایش ۱۸ درصدی داشته که در تاریخ کشفیات ایران بی سابقه است، از طرفی به عنوان یک رکورد بین المللی محسوب می شود و این مهم بیانگر هدفمند بودن اقدامات مبارزه ای است.

دکتر مومنی با اشاره به شهادت سه تن از نیروهای پلیس در جریان مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر طی سال جاری خاطر نشان کرد: هر چند معتقدیم که یک شهید هم زیاد است اما باید بگویم علیرغم افزایش عملیات ها و کشفیات میزان شهدای این عرصه نسبت به سال گذشته کاهش ۸۰ درصدی داشته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ضربه به باندهای بزرگ تولید و توزیع مواد مخدر افزایش یافته است، از افزایش ۵۰ درصدی توقیف اموال و دارایی های قاچاقچیان و سرشبکه ها خبر داد و گفت: کشفیات سلاح نیز بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد از کشفیات انواع مواد مخدر در مناطق شرقی کشور صورت گرفته است، گفت: ۲۵ درصد از کشفیات انواع مواد مخدر نیز مربوط به سایر نقاط کشور می باشد و باید بگویم ۷۰ درصد از کشفیات محصول اقدامات اطلاعاتی است.

وی با بیان اینکه عملیات ها و درگیری ها  در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد افزایش داشته است، بیان کرد: شاهد اقدامات جهادی همه دستگاه های مسئول در حوزه مبارزه با مواد مخدر هستیم که در این میان نیروی انتظامی سهم و نقش پررنگ تری دارد.

سردار مومنی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در همسایگی ما قرار دارد به حضور آمریکایی ها در این کشور و افزایش روند کشت و تولید خشخاش اشاره و مطرح کرد: تردیدی نیست آمریکا خود حمایت کننده تولید مخدر است و در پناه این حمایت آمریکا شاهدیم که تولید مواد مخدر در افغانستان در کمتر از ۲ دهه رشد ۵۰ برابری داشته است.

وی اضافه کرد: آمریکایی ها با غیرانسانی ترین روش ها تلاش می کنند حضورشان را در منطقه تثبیت کنند و یکی از این روش ها حمایت از تولید مواد مخدر در افغانستان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران اقدامات مبارزه ای را به تنهایی انجام می دهد، بیان کرد: شاهد تغییر الگوی تولید مواد مخدر در کشور افغانستان هستیم، به طوری که تولید از سمت و سوی سنتی به صنعتی رفته و مطمئنا این رویکرد استکبار دامن خود و مردمانش را نیز می گیرد.

دکتر مومنی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی میدان دار مبارزه با مواد مخدر است و از این ایستادگی و اقدامات مقابله ای کشورمان، هم مردم ما و هم سایر دنیا منتفع می شوند.

وی ادامه داد: علاوه بر اقدامات اشاره شده، در حوزه های پیشگیرانه نیز رویکردهای مطلوبی را پیش رو گرفته ایم و اجرای طرح “یاریگران” یکی از این دست اقدامات است که در مرحله تثبیت و تداوم می باشد، به هر حال اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه نیازمند مشارکت آحاد جامعه به ویژه نهادهای فرهنگی است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری اظهارکرد: انتظار مردم این است که اساسا مخدری در دسترس نباشد تا متقاضی مصرف کند، بنابراین تلاش کنیم جلوی عرضه مواد مخدر را در هر سطحی بگیریم، هر چند برخی می گویند اقدامات مقابله ای به چه کار می آید! و باید از همان ابتدا فعالیت های پیشگیرانه و فرهنگی را دنبال می کردیم؟ در جواب چنین اظهاراتی باید بگویم اگر اقدامات مقابله ای صورت نمی گرفت امروز شاهد شیوع چند برابری اعتیاد در کشور بودیم، قطعا هر رویکردی آثار و نتایج خود را دارد.

وی با اشاره به بررسی های صورت گرفته در ارتباط با قدرت تاب آوری جوانان در مقابل مواد مخدر ، عنوان کرد: برابر پژو هش ها بیش از ۳۰ درصد جوانان در اثر رودربایستی و تعارف گرفتار مصرف مواد مخدر شده اند و به اذعان خودشان فکر معتادشدن و اعتیاد را هم نمی کردند از طرفی نتایج تحقیقات بیانگر این است که باید در حوزه خودکنترلی جوانان و قدرت نه گفتن آنان برنامه ریزی کنیم و برای تحقق این مهم همه آحاد جامعه اعم از خانواده ها، مراکز آموزشی، رسانه ها و … به میدان بیایند.

دکتر مومنی تصریح کرد: زمانی که یک فرد معتاد می شود نه تنها چند خانواده را درگیر این معضل می کند بلکه خسارت و هزینه سنگینی به جامعه تحمیل خواهد کرد، بنابراین در این مهم شکی نیست که مقابله با مواد مخدر نیازمند عزم همگانی است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری در ادامه همراه نبودن کامل قانون با فرآیند مقابله با مواد افیونی را یک چالش معرفی کرد و گفت: به روزآمدی قانون در این حوزه نیازمندیم؛ این مهم نتیجه آسیب شناسی های مختلف در این حوزه در کشور خودمان و سایر کشورهاست.

وی تاکید کرد: قانون باید برای دست اندرکاران مقابله با مواد مخدر تسهیل کننده و برای قانون شکنان بازدارنده باشد، بنابراین لازم است که قوانین مربوط به این دو بخش اصلاح شود.

این مقام مسئول ادامه داد: بازه زمانی نگهداری معتادان متجاهر در مراکز مربوطه یک تا سه ماهه است و در شرایط ویژه نهایتا این زمان تا دو دوره قابل تکرار است( ۶ ماهه)؛ چگونه ممکن است که در این بازه زمانی معتاد متجاهری به بهبودی کامل دست یابد و درمان شود؟!

وی تاکید کرد: برابر بررسی های صورت گرفته حداقل زمان نگهداری معتادان متجاهر و پرخطر در مراکز ویژه درمانی باید دو سال باشد.

دکتر مومنی در بخش دیگری از سخنان خود ضربه به بنیان های اقتصادی تولید کنندگان مواد مخدر را مهم دانست و افزود: این افراد نه تنها باید برابر جرمی که مرتکب می شوند مجازات شوند بلکه نباید بنیان های اقتصادی قوی داشته باشند، چرا که ممکن است همین موضوع باعث تکرار جرم و گستاخی آنان برای این تکرار باشد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: در هر حال معتقدیم که همه فرآیندهای اشاره شده باید به صورت یکپارچه و هماهنگ صورت بگیرد و اینگونه نباشد که یک اقدامی را دنبال و اقدام دیگری را رها کنیم چرا که اینگونه هرگز به نتیجه مطلوب نمی رسیم.


منبع: پایگاه خبری پلیس۹۸٫۱۱٫۰۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=59302

برچسب ها