• امروز : سه شنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 20 May - 2025
کل پست ها: 73708اخبار امروز : 0
9

ستاد مبارزه با مواد مخدر محدودیتی در اختصاص اعتبار به استان ها ندارد

  • کد خبر : 593
  • ۱۲ دی ۱۳۹۱ - ۷:۰۲

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این ستاد در اختصاص اعتبارات مورد نیاز به استان ها در راستای مقابله و پیشگیری با اعتیاد، محدودیتی ندارد. به گزارش خبرنگار ایرنا، بابک دین‌پرست شامگاه دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سنندج، افزود: اعتبارات مورد […]

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این ستاد در اختصاص اعتبارات مورد نیاز به استان ها در راستای مقابله و پیشگیری با اعتیاد، محدودیتی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بابک دین‌پرست شامگاه دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سنندج، افزود: اعتبارات مورد نیاز را بر اساس برنامه ها و اهداف مشخص در زمینه پیشگیری و مقابله با پدیده شوم اعتیاد به استان ها اختصاص می دهیم و در این زمینه کمبود و محدودیتی نداریم.

وی خواستار افزایش فعالیت های فرهنگی و آموزشی در جهت کاهش روی آوری نسل جوان به مصرف مواد مخدر شد و گفت: این فعالیت ها باید در رسانه ها، مدارس و دانشگاه ها انجام شود.

وی به وجود بیش از ۲۳۰ میلیون معتاد در جهان اشاره و اظهار کرد: سالانه ۲۰۰ هزار نفر از معتادان جهان و روزانه ۱۱٫۵ معتاد در ایران به دلیل سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند.

به گفته وی در بحث اعتیاد با توجه به آمار معتادان در سطح کشور، هیچ استان سفیدی وجود ندارد و نباید با این توجیه که استانمان سفید است دست از تلاش برداریم.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر به تدوین و اجرای سند جامع پیشگیری از اعتیاد برای دومین سال در کشور اشاره کرد و افزود: سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، نقشه راه فعالیت‌های فرهنگی و پیشگیری کشور در کانون‌های هدف است.

به گفته دین‌پرست، برش‌های استانی این سند در سطح کشور در حال تدوین است و استان‌های کشور به جز دو استان همگی برش استانی این سند را ارائه کرده‌اند.

وی گفت: سند جامع اولیه پیشگیری از اعتیاد در کل دو هدف غایی و کمی را دنبال می‌کند و امیدواریم با اجرای کامل آن بتوانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.

دین پرست اظهار کرد:‌ ایجاد کارگروه‌های راهبردی تخصصی به منظور بررسی و پایش میزان تاثیرگذاری اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد با توجه به اینکه دومین سال اجرای آن است از دیگر اقداماتی است که در سطح کشور دنبال می‌شود.

وی اضافه کرد: هدف از این کار بررسی میزان اثر بخشی و تاثیرگذاری اجرای این سند در راستای مصون ‌سازی مردم در مقابل اعتیاد است.

به گفته وی اجرایی شدن برش استانی سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، اجرایی شدن مصوبات ستاد در خصوص اختصاص اعتبار مورد نیاز این برنامه از محل اعتبارات استانی، اختصاص بودجه برای اجرای فعالیت‌های مندرج در سند جامع پیشگیری اولیه از سوی ستاد و تهیه و توزیع برنامه‌ها و محتوای آموزشی استاندارد برای پیشگیری اولیه از اعتیاد از جمله اقدامات حوزه فرهنگی و پیشگیری است.

دین پرست در ادامه گفت: در حوزه درمان معتادین نیز اجرای ماده ۱۵ ، که ایجاد مراکزی برای ترک اعتیاد معتادان به صورت داوطلبانه است در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد:‌ با توجه به اینکه استان کردستان جزو استان‌های پاک کشور است از دیدگاه کارشناسی ایجاد مراکز ماده ۱۶ در این استان اقدامی کارشناسانه نبود و بهتر است با تمرکز بر روی ایجاد و راه‌اندازی مراکز ماده ۱۵ مانع از حرکت استان به سمت وضعیت زرد شد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: برای هر استان در بحث درمان معتادان باید نسخه ای خاص پیچید تا شاهد خروجی مطلوب‌تری در این حوزه باشیم.

دین‌پرست با بیان اینکه مراکز ماده ۱۶ تنها تعداد کمی از معتادین در هر استانی را زیر پوشش قرار می‌دهد گفت: با توجه به آمار معتادین استان کردستان، ایجاد مراکز ماده ۱۵ می‌تواند بازخورد و نتیجه بهتری داشته باشد.

به گفته وی، اجرای مراکز ماده ۱۶ در استان کردستان آن را هم‌ دریف استان‌های خط قرمز اعتیاد می‌کند.

وی خواستار همکاری و همراهی بیشتر دستگاه های ذیربط در زمینه پیشگیری از اعتیاد در استان کردستان شد و گفت: یک دستگاه به تنهایی قادر به فعالیت موثر در این حوزه نیست.


منبع خبر: ايرنا ۹۱/۱۰/۱۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=593

برچسب ها