دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: مشارکت و همیاری مردم در برنامههای پیشگیری اولیه از اعتیاد به عنوان پیشگیری اجتماعی، بهترین نوع مشارکت مردمی است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در جلسه هماندیشی با رئیس شورای اجتماعی محلات شهرداری مشهد و فعالان اجتماعی و کنشگران پیشگیری از اعتیاد شهرداری منطقه ۱۱ گفت: اعتیاد پدیدهای اجتماعی و زمینه ساز بسیاری از مشکلات و بزه های اجتماعی دیگر است که کل جامعه باید در مبارزه با آن مشارکت کنند و حضور و فعالیت سمنهای مردمنهاد و مشارکت جدی مردم و بخشهای غیردولتی یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در پیشگیری از سوءمصرف مواد ، مهار و درمان این معضل خواهد بود.
وی بیان داشت: مواد مخدر یکی از بلایای عصر حاضر بوده و به عنوان یکی از بحران های قرن بیست ویکم معرفی شده است. پیشگیری از ابتلا به این معضل خانمان سوز بهترین راه حفظ سلامت جامعه و ایجاد امنیت اجتماعی است. مشارکت یا همیاری مردم در پیشگیری از وقوع اعتیاد به عنوان پیشگیری اجتماعی، بهترین نوع پیشگیری است.
دبیر شورا افزود: امروزه رشد روز افزون آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد و تبدیل شدن این آسیب ها به مسئله ای اجتماعی، نظم و امنیت جامعه را تهدید می کند و نهادهای دولتی و سازمان های مرتبط به تنهایی از پس این مشکلات برنمیآیند بنابراین جهت مبارزه و پیشگیری با اعتیاد ، رویکرد اجتماعی شدن آن موفق خواهد بود و اگر این اصل را بپذیریم، ناگزیریم از سازمان های مردم نهاد و گروه های محلی در پیشگیری و مبارزه با آسیب هایی مانند اعتیاد حمایت کنیم.
صالحی گفت: با توجه به روند رشد و کارکرد سازمان ها ی مردم نهاد و گروه های اجتماعی داوطلب در جامعه برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از آسیب های اجتماعی با تاکید بر اعتیاد ، می بایست در راستای طرح یاری گران زندگی و رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با اعتیاد از مشارکت تمام آحاد جامعه از جمله نخبگان و اقشار مختلف مردم استفاده نمود.
وی خاطر نشان کرد: اعتیاد در مناطق حاشیه نشین شهر مشهد باعث کاهش سرمایه های اجتماعی میگردد و در اثر فرسایش سرمایه اجتماعی، جامعه به آسیب و انحرافات اجتماعی، از قبیل افزایش جرم و جنایات، قتل و فروپاشی خانواده، مصرف مواد مخدر، خودکشی و آسیب های روانی و افسردگی مبتلا می شود.
دبیر شورا اظهار داشت: تحقیقات و مطالعات نشان میدهد که باید برای جلوگیری از بروز و شیوع مصرف مواد مخدر همیشه اقدامات پیشگیرانه در اولویت برنامهریزیها باشد که در این راستا استفاده از سازمان های مردم نهاد ، شبکههای اجتماعی، توجه جدی به حوزه پیشگیری در فضاهای کاری و صنعتی، تربیت نیروهای متخصص در امر پیشگیری در محیطهای خانه، محله، مدرسه، دانشگاه، ادارات، مراکز صنعتی از اولویت های فرهنگی و پیشگیری هستند.
صالحی با اشاره به اینکه اعتیاد و مصرف مواد مخدر سر منشاء بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی است؛ خاطر نشان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی عمومی بویژه برای خانواده ها و اقشار جوان، گسترش ورزش همگانی، توجه به غنی سازی اوقات فراغت جوانان از مهمترین راهکارهای پیشگیری از اعتیاد می باشد که توسط سازمان های مردم نهاد و گروه های اجتماع محور با مشارکت و همکاری شهرداری در محلات شهری مشهد در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه همه افراد جامعه باید یاریگر هم باشند گفت: از شورای اجتماعی محلات، خیرین، سازمانهای های مردم نهاد، گروههای ورزشی و هنری می خواهیم پای کار بیایند تا با کمک هم بتوانیم در پیشگیری و همگانی کردن مبارزه با مواد مخدر اقدامات خوبی انجام دهیم.
دبیر شورا اظهار کرد: با مشارکت و همکاری سازمان های مردم نهاد و فعالین اجتماعی و به منظور گسترش نشاط اجتماعی برای پیشگیری از اعتیاد ،المپیاد فرهنگی ورزشی در ۳۳ محله شهری ، با اولویت حاشیه شهر مشهد در سه سطح در محلات شهرها و دهیاریهای استان برگزار می شود.
صالحی با تاکید بر توسعه فضاهای ورزشی در شهرها و روستاها افزود: باید از ظرفیتهای موجود در این خصوص استفاده کرد و با حداقل ظرفیتهای موجود اقدامات خوبی انجام داد شوراهای اجتماعی محلات و دفاتر تسهیلگری ظرفیتهای خوبی برای برنامهریزی و اجرای برنامه های پیشگیری اولیه از اعتیاد هستند.
وی ادامه داد: با افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه مواد مخدر و آسیبهای آن میتوان تمایل به مصرف مواد را تا حدودی کاهش داد همچنین برگزاری المپیادهای ورزشی و هنری در قالب طرح یاری گران زندگی در سطح محلات برای اقشار محتلف، آسیبدیدگان، بهبود یافتگان و اقشار سالم توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و همکاری سازمان های مردم نهاد و دفاتر تسهیلگری برنامهریزی و اجرا شده است.
دبیر شورا با اشاره به رویکردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری افزود: رویکرد نخست، ورود جوانان و نخبگان جهت تحرک، پویایی، ابتکار عمل، بهرهمندی از علوم نوین و استفاده از شرکتهای دانش بنیان در حوزههای تخصصی مقابله با عرضه، پیشگیری از اعتیاد، کاهش تقاضا و درمان، صیانت و اشتغال است و رویکرد دوم هوشمندسازی فرآیندها، اقدامات و فعالیت های امر مبارزه با موادمخدر و روانگردانها می باشد.
صالحی افزود: رسانهها از ابزار گسترش و توسعه فعالیتهای اجتماعی هستند و با پرهیز از التهابآفرینی در جامعه نقش مهمی در اطلاع رسانی و آشنایی جامعه به معضلات اعتیاد و آسیبهای اجتماعی دارند.
وی با ابراز اینکه در حوزه پیشرانهای مبازره با مواد مخدر ، مشارکت مردم حرف اول را میزند، تصریح کرد: باید از مردم و نخبگان در حل این مشکل چند لایه اعتیاد استفاده کنیم در این راستا شورای اجتماعی محلات به دلیل اینکه از درون محله و افراد علاقمند و داوطلب به وجود آمده باید کاری کنند تا مبارزه با مواد مخدر به یک دغدغه مردمی تبدیل شود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۱۱٫۰۳