• امروز : سه شنبه - ۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 24 - شوال - 1446
  • برابر با : Tuesday - 22 April - 2025
کل پست ها: 73449اخبار امروز : 0
5

گسترش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در خراسان رضوی در قالب طرح یاریگران زندگی

  • کد خبر : 59041
  • ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۷:۳۵

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی گفت: جلب همکاری دستگاه‌های اجرایی به منظور گسترش برنامه‌های پیشگیرانه و تحقق اهداف طرح یاریگران زندگی در استان خراسان رضوی صورت گرفته است. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی گفت: جلب همکاری دستگاه‌های اجرایی به منظور گسترش برنامه‌های پیشگیرانه و تحقق اهداف طرح یاریگران زندگی در استان خراسان رضوی صورت گرفته است.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به روند اجرای طرح یاریگران زندگی در استان خراسان رضوی افزود: در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان طرح «یاری‌گران زندگی» تشریح و توسط آموزش و پرورش در حوزه دانش‌آموزی در ۲۰ درصد مدارس در حال اجرا می‎باشد که با توجه به اهمیت حوزه دانش‌آموزی، موضوع پیشگیری، درمان و صیانت دانش‎آموزان به عنوان اولویت اصلی دستگاه های عضو شورای هماهنگی استان مورد تاکید قرار گرفت.


وی افزود: علاوه بر آن مسئولین و نخبگان استانی به پویش یاریگران زندگی پیوستند که از ظرفیت آنها برای پیشبرد برنامه‌های پیشگیرانه و اجرای مناسب تر طرح یاری گران زندگی در استان خراسان رضوی استفاده می شود.


دبیر شورا بیان کرد: براساس طرح «یاری‌گران‌ زندگی» با کمک آموزش ‌و پرورش برای دانش‌آموزان توانمند و علاقه‌مند کلاس‌های آموزشی در خصوص آشنایی با موادمخدر و سوءمصرف آن‌ها برگزار می‌شود. دانش‌آموزان با اتمام این کلاس‌ها می‌توانند آموزش لازم را به همکلاسی‌های خود بدهند و آنان را آگاه کنند.


صالحی خاطر نشان کرد: در راستای جلب همکاری دستگاه های اجرایی به منظور تحقق اهداف طرح یاریگران زندگی، تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با داره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، تعاون کار و رفاه اجتماعی و جمعیت هلال احمر استان براساس تدابير ابلاغي ستاد مبارزه با مواد مخدر در قالب طرح یاری گران زندگی و به منظور ايفاي نقش موثر در امر مبارزه سخت افزاري و نرم افزاري با مواد مخدر و روان گردان ، تمركز بر ارتقاء و گسترش كمي و کیفی طرح‌هاي اجرايي در محيط‌هاي مختلف اجتماعي مبادله شده است.


وی افزود: متاسفانه گرایش مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی در حال وقوع است که این موضوع با توجه به اثرات مخرب مصرف مواد مخدر صنعتی ، آثار زیانبار بیشتری را در جامعه بجا می گذارد. لذا پیشگیری و تلاش در جهت کاهش تقاضا به عنوان یک اصل مهم و اساسی در دستور کار دستگاه های عضو بویژه دستگاهای فرهنگی و رسانه ها باید قرار گیرد ، که طرح یاریگران زندگی با همین رویکرد کلید خورده است.


دبیر شورا بیان داشت: در ۹ ماهه سال جاری بیش از ۲۸ تن انواع مواد مخدر و روان گردان کشف و بیش از ۸ هزار خرده فروش و قاچاقچی مواد مخدر در استان خراسان رضوی دستگیر شده اند.


صالحی با اشاره به طرح های جمع آوری معتادان متجاهر خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری بیش از ۸ هزار معتاد متجاهراز محل های مصرف جمع آوری و در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شده اند که آثار و نتایج امنیتی ،اجتماعی ،اقتصادی آن باعث ارتقای امنیت و افزایش احساس امنیت در جامعه ،افزایش میزان رضایت مندی مردم و کاهش هزینه های ناشی از رهابودن آنان در جامعه و یا زندان می باشد.


وی با اشاره به رویکردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری افزود: رویکرد نخست، ورود جوانان و نخبگان جهت تحرک، پویایی، ابتکار عمل، بهره‌مندی از علوم نوین و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های تخصصی مقابله با عرضه‏، پیشگیری از اعتیاد، کاهش تقاضا و درمان، صیانت و اشتغال است و رویکرد دوم هوشمندسازی فرآیندها، اقدامات و فعالیت های امر مبارزه با موادمخدر و روان‌گردانها می باشد.


دبیر شورا با بیان لزوم اقدامات موثر و هدفمند مبارزه با مواد مخدر خاظر نشان کرد: ضرورت همکاری تمام دستگاه‌های استانی در امر مبارزه و کنترل موادمخدر در راستای جلوگیری از ورود و ابتلا افراد جدید به چرخه اعتیاد (پیشگیری اولیه) همچنین درمان و توانمندسازی افراد مبتلابه موادمخدر باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص اهمیت آسیب اجتماعی اعتیاد و تدابیر ریاست محترم جمهور به منظور کاهش رشد اعتیاد بسیار ضروری است.


وی با اشاره به لزوم طرح های ساماندهی  وجمع آوری معتادان متجاهر خاطر نشان کرد:ضرورت ادامه برنامه ساماندهی معتادان متجاهر و پاکسازی نقاط و محیط‌های آلوده شهرها به عنوان اولویت کوتاه مدت ستاد مطرح است و با استفاده از ظرفیت‌های استانی و تفاهم نامه های صورت گرفته ، مراکزمشارکتی نگهداری و درمان معتادین متجاهردر شهرستان های سبزوار ،نیشابور ،تربت حیدریه ،تربت جام  ایجاد می شوند.


دبیر شورا گفت: مراکز ماده ۱۶ دولتی هستند و سرانه‌ای برای نگهداری معتادان دارند که ستاد مبارزه با مواد مخدر برای آن‌ها در نظر می‌گیرد. این مراکز مطالباتی از سال‌های گذشته دارند که اکنون با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بخشی از این مطالبات توسط ستاد مبارزه با موادمخدر ، سازمان بهزیستی و شهرداری مشهد پرداخت می شود تا مشکلات آن‌ها حل شود.



منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی۹۸٫۱۰٫۲۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=59041

برچسب ها