فرمانده نيروي انتظامي گيلان در ميزگرد تخصصي اقدامات موثر در امر مبارزه با مواد مخدر از كشف ۳ تن و ۲۱۵ كيلوگرم مواد مخدر در اين استان در سالجاري خبر داد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان؛ فرمانده نيروي انتظامي استان در اين ميزگرد كه در تالار حكمت دانشگاه گيلان برگزار شد، با بيان اينكه فلج كردن نيروي فعال جامعه مهمترين هدف سوداگران مرگ است، گفت: كشفيات استان گيلان در سالجاري ۳ تن و ۲۱۵ كيلوگرم ميباشد كه نسبت به سال گذشته ۴۷ درصد افزايش داشته و اين نشان از عرضه بالاي مواد در استان ميباشد.
وي افزود: دستگيري ۱۳ هزار نفر عوامل تهيه و توزيع مواد مخدر از جمله اقدامات نيروي انتظامي در سالجاري است كه ۹۳ درصد از دستگيريها به نيروي فعال وجوان استان اختصاص داشته است.
وي به تبيين سياستهاي اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: اتخاذ راهكارهايي براي حضور بيشتر مشاركت مردم و نهادهاي غير دولتي براي اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر، بازگشايي مراكز بازپروري و حرفهآموزي در مركز ماده ۱۶، انهدام باندهاي شبكه توزيع و تقويت ايستگاههاي بازرسي و مرزهاي زميني، اتخاذ تدابير براي حمايتهاي اجتماعي پس از درمان، تبيين ابعاد خطر اعتياد براي همه افراد و جامعه و ساماندهي و نگهداري معتادين در حال ترك از جمله اقدامات ضروري و بسيار مفيد در اين حوزه محسوب ميشوند.
همچنين كمال عبادزاده رئيس دبيرخانه شوراي هماهنگي استان در اين ميزگرد اظهار داشت: همانگونه كه مطلعيد اعتياد چهارمين بحران در جهان امروز بعد از توليد سلاح كشتار جمعي، آلودگي محيط زيست و فقر محسوب ميشود كه سوداگران مرگ با سيستم تهيه و توزيع مواد مخدر و داراي نظامي هوشمند، فعال و پويا، تمام سطوح جوامع بشري را در سنين، جنسيت، دارا و فقير بودن و به عبارتي همه اشخاص را در معرض تهديد قرار داده است.
وي ادامه داد: سوداگران در توليد مواد مخدر با بهرهگيري از تكنولوزي روز و با هزينه پائين و در حداقل زمان ممكن و تلاش شبانهروزي در تقويت تجارت مواد، توليد و توزيع و ترانزيت آن در سطح جهان فعاليت دارند، در كشور ما نيز اين پديده شوم خسارت زيادي را به نيروي انساني و اقتصاد جامعه ايراني وارد ميكند.
رئيس دبيرخانه شوراي هماهنگي استان در ادامه گفت: هماهنگي بينبخشي دستگاههاي عضو شوراي هماهنگي و توجه به برنامههاي فرهنگي و پيشگيري و استفاده از تشكلهاي مردمي و و در كل با نگاه و سياست اجتماعمحور از اقدامات ضروري در استان ميباشد و همچنين برنامههاي ما بايد مدون و مستمر باشد.
عبادزاده گفت: انتظار ميرود در بحث مبارزه با مواد مخدر نگاه محدود و جزيرهاي به موضوع نداشته و بهصورت فرابخشي كمك و همكاري كنيم، توجه به خانواده و مهارت فرزندپروري و استفاده از الگوهاي ايراني اسلامي ما را در رسيدن به اهداف مورد نظر كمك خواهد كرد.
همچنين دكتر حلاجزاده پژوهشگر حوزه اعتياد در اين ميزگرد، اعتياد را هم علت و هم معلول آسيبهاي اجتماعي نام برد كه محيط، فرد و جامعه را درگير خود كرده است.
وي در ادامه، رسالت دانشگاه را در امر مبارزه با مواد مخدر، تقويت نهادهاي پژوهشي در اين حوزه دانست و گفت: هوشياري دانشجويان كمك شاياني به عدم ورود مواد به عرصههاي آموزشي محسوب ميشود و تقويت خوابگاههاي دانشجويي از منظر پيشگيري اوليه از اعتياد جنبه ديگر مبارزه با ورود عرضه مواد ميباشد.
گفتني است؛ اين ميزگرد با حمايت دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، شوراي هماهنگي گيلان و همكاري كانون آسيبهاي اجتماعي دانشگاه گيلان برگزار شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان۹۲٫۱۲٫۱۷