استاندار مرکزی گفت: افزایش تولید موادمخدر در افغانستان وظایف نهادهای مقابلهکننده را سنگینتر میکند.
سیدعلی آقازاده امروز یکشنبه در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی تصریح کرد: تولید مواد مخدر در افغانستان نسبت به سال های قبل بیش از دو برابر شده و بخش عمده ای از قاچاق این مواد از مسیر ایران انجام میشود که همین موضوع کشور را درگیر یک فشار میکند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: با توجه به اینکه تولید هروئین نیز در افغانستان انجام می شود در نتیجه این موضوع می تواند برای کشور خطرناک باشد بنابراین امسال و سال آینده وظایف نهادهای مقابله کننده افزایش پیدا خواهد کرد و باید توجه بیشتری به این مهم داشته باشند.
آقازاده میزان کشفیات مواد مخدر و حجم قاچاق را در کشور نسبت به سال گذشته افزایشی عنوان کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی و هماهنگی اعضای این شورا در استان یک برنامه ریزی مناسب برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر داشته باشیم.
وی در خصوص نظارت بر گرمخانهها در استان نیز بیان کرد: با توجه به کاهش دمای هوا نظارت بر این اماکن باید مورد توجه و در دستور کار قرار گیرد.
وی بهزیستی را محرک آموزش در حوزههای مختلف جامعه بویژه مبارزه با موادمخدر دانست و افزود: بهزیستی موتور محرک آموزش و شناسایی و تجزیه و تحلیل اتفاقاتی است که در جامعه رخ می دهد که امیدواریم سایر دستگاه ها و نهادها با این نهاد حمایتی همکاری داشته باشند.
احمد ملک حسینی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی نیز گفت: علیرغم وجود پلیس مواد مخدر استان، پلیس مواد مخدر شهرستان اراک نیز به منظور مبارزه با خرده فروشان و جمع آوری معتادان راه اندازی شده است.
وی اظهار کرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر اراک راه اندازی شده و تنها دو استان در کشور علیرغم پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکز شهرستانی هم دارند.
وی افزود: راه اندازی این مرکز یکی از مطالبات مردم به منظور مبارزه با خرده فروشان و جمع آوری معتادان بوده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در خصوص مرکز تیسی ( ترک اعتیاد اجتماع درمان مدار) گفت: این مرکز باید در استان راه اندازی شود و نیاز است نسبت به موقعیت مکانی آن هم حساسیت لازم صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم وجود مرکز اجتماع درمان مدار گفت: اعتیاد یک بیماری زیستی، روانی و اجتماعی است که رهایی از آن نیازمند ایجاد تغییر در تمام این موارد است.
زهرا امینی بیان کرد: مسائل و مشکلات روانی پس از بهبودی در فرد بهبودیافته باقی میماند و اعتیاد اختلالات پیچیده ای در وجود فرد ایجاد می کند که نیاز است شخصیت فرد مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در نتیجه وجود مرکز ترک اعتیاد اجتماع درمان مدار ضروری است و در تمام کشورها مورد توجه قرار گرفته است، این مرکز در شهرستان خمین راه اندازی شده بود که در سال ۹۵ به دلیل برخی مشکلات از جمله هزینه بالا و نبود بخش خصوصی حامی تعطیل شد.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی اضافه کرد: پیگیری های زیادی در خصوص راه اندازی مجدد این مرکز انجام شده اما تاکنون بی نتیجه بوده است.
امینی گفت: اجتماع درمان مدار روشی موثر برای درمان اعتیاد است که به صورت غیردارویی و با روان درمانی انجام می شود و در واقع این روش ویژه مراجعاتی است که استعداد بازگشت به مواد مخدر دارند.
جانشین فرمانده انتظآمی استان مرکزی نیز در این جلسه در خصوص آمار ۹ ماهه کشفیات انواع مواد مخدر گفت: کشفیات مواد مخدر با ۵ تن و ۴۱۹ کیلوگرم، روند افزایشی داشته و ۱۳ هزار و ۲۲۵ نفر نیز در حوزه مواد مخدر استان دستگیر شده اند که ۱۳ هزار و ۱۴ نفر آنها معتاد و خرده فروش و مابقی در قالب ۱۸ باند، ۲۱۱ قاچاقچی بودهاند.
یوسف سپهوند بیان کرد: کشفیات تریاک با دو تن و ۳۹۸ کیلوگرم ۱۵ درصد کاهش، کشفیات هروئین با ۲۲۱ کیلوگرم ۱۵ درصد افزایش و حشیش با کشف ۳۳۹ کیلوگرم ۲۲ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: ایران همسایه کشوری است که ۳۰۸ هزار هکتارآن در ۲۴ استان زیر کشت مواد مخدر قرار دارد و تولید مواد مخدر آن از ۵ هزار تن به ۱۱ هزارتن افزایش پیدا کرده است. ۹۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید میشود و ۶۰ درصد آن در افغانستان تبدیل به هروئین میشود که برای این تبدیل ۱۲ هزار نوع مواد شیمیایی لازم است که از کشور چین در این حوزه به افغانستان کمک می شود.
جانشین فرمانده انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: کمپ مرکز غربالگری به مدت دو سال به طور تقریبی راه اندازی شده اما راه اندازی کامل آن نیازمند اعتباری حدود ۱۰۰ میلیون تومان است.
سپهوند بیان کرد: استان مرکزی از سوی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور یک استان پاک معرفی شده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی نیز با بیان اینکه در اراک ۳۰ نقطه آلوده شناسایی شده گفت: یک نیازسنجی در سطح اراک انجام شد و مردم مطالباتی در خصوص برخورد با خرده فروشان داشتهاند، پلیس مبارزه با مواد مخدر اراک در مهر ماه امسال راه اندازی شده و در مجموع ۷۲ کیلو و ۴۱۷ گرم انواع مخدر در سطح استان از خرده فروشان مواد مخدر کشف شده است.
چگنی بیان کرد: نیروی پلیس جهت مرکز ماده ۱۶ تخصیص داده شده اما وضعیت آنجا مناسب پلیس نیست و نیاز است حتما نواقص و معایب احصا شده پیگیری شود.