• امروز : چهارشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 3 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Wednesday - 30 April - 2025
کل پست ها: 73516اخبار امروز : 0
7

مراکز ماده ۱۶ معتادان جایگزینی برای زندان نیستند

  • کد خبر : 58832
  • ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۵:۱۶

  مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: مراکز ماده ۱۶ (معرفی اجباری معتادان برای درمان) هرگز جایگزینی برای زندان نیستند و این برداشت غلط در جامعه باید اصلاح شود. حمید جمعه پور روز سه شنبه در پنجمین نشست اجرای آزمایشی طرح درمان دادگاه مدار استان قزوین افزود: مراکز ماده […]

 

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: مراکز ماده ۱۶ (معرفی اجباری معتادان برای درمان) هرگز جایگزینی برای زندان نیستند و این برداشت غلط در جامعه باید اصلاح شود.

حمید جمعه پور روز سه شنبه در پنجمین نشست اجرای آزمایشی طرح درمان دادگاه مدار استان قزوین افزود: مراکز ماده ۱۶ مکانی درمانی هستند که با ضمانت قضایی فرد بیمار (معتاد) را با فرآیند حل مشکلات درمان و آشنا می‌کنند.

وی با توجه به اینکه اجرای ماده ۱۶ در کشور بسیار پر هزینه است، اظهار داشت: اگر در مدت زمان نگهداری فرد معتاد در این مراکز (بین ۶ ماه تا یکسال) مجموعه ای از خدمات درمانی ارائه نشود، هرگز اقدامات ما اثربخشی لازم را نخواهد داشت.

جمعه پور تاکید کرد: خدمات روانشناختی، مددکاری و پزشکی لازم در مراکز ماده ۱۶ باید به درستی و به طور جامع اجرایی شود و این مهم نیازمند اعتبارات مستقل و ویژه است.

این مسؤول در ادامه صحبت‌های خود به طرح دادگاه درمان مدار اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از طرح‌های موفق در جهان است که در کشور ما به صورت پایلوت اجرا شده و لازم است که برنامه‌های آن بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

جمعه پور تصریح کرد: تاکنون اعتبارات این طرح از محل درآمد آسیب‌های وزارت کشور تامین می‌شد، درحالی که این طرح نیازمند اعتبارات مستقل است و باید اقدامات لازم برای تامین مالی مناسب لحاظ شود.

این مسؤول در ادامه به تعریف معتادان متجاهر اشاره کرد و یادآور شد: معتادانی که تصمیمی برای درمان اختیاری ندارند و یا به نوعی بیماری آنها باعث سلب آسایش خانواده و جامعه می شود، متجاهر شناخته شده و باید به مراکز نگهداری و اقامتی معرفی شوند.

اجرای طرح درمان دادگاه مدار در برخی استان ها از جمله قزوین از سال ۹۶ با همکاری بین بهزیستی، قوه قضاییه و دستگاه‌های همسو راجع به بیماران متجاهر به صورت پایلوت آغاز شد.


منبع: ایرنا ۹۸٫۱۰٫۱۷

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=58832

برچسب ها