دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: برگزاری المپیادهای ورزشی و هنری در قالب طرح یاری گران زندگی در سطح محلات برای اقشار محتلف، آسیبدیدگان، بهبود یافتگان و اقشار سالم برنامهریزی و اجرا می شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در جلسه کمیته تخصصی توسعه مشارکت های مردمی استان گفت: معضل اعتیاد بسیاری از خانوادهها را درگیر و جامعه را دچار التهاب کرده است و اگر امروز کاری برای مبارزه با مواد مخدر صورت نگیرد، فردا دیر است.
وی افزود: سن اعتیاد در جامعه کاهش یافته و گروه سنی ۱۰ تا ۱۲ سال را درگیر کرده است، شیوع اعتیاد بین بانوان و تغییر رویکرد مصرف از مواد سنتی به مواد صنعتی بسیار خطرناک است و شاید دستهای پشت پرده در این خصوص وجود داشته باشد.
دبیر شورا ادامه داد: نرخ مواد مخدر سنتی در یک سال گذشته افزایش یافته ولی نرخ مواد مخدر صنعتی در این مدت کاهش یافته و به یک چهارم سال گذشته رسیده است تا رویکرد مصرف از سنتی به صنعتی تغییر کند.
وی گفت: قدرت ملی هر کشور نیروی جوان است اما نیروی جوان منفعل و معتاد تولید و کار را به همراه ندارد لذا باید اقدامات پیشگیرانه از اعتیاد با همکاری تمام دستگاههای مرتبط با جدیت دنبال شود.
صالحی افزود: نرخ شیوع اعتیاد در خراسان رضوی ۲.۷ درصد است و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
وی با اشاره به وجود ۹ هزار معتاد متجاهر در این استان ادامه داد: قانون در برخورد با خردهفروشان دچار مشکل است که اصلاحیه آن در قالب قانون برخورد با خردهفروشان در ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری در دست پیگیری است.
دبیر شورا گفت: ایران از بزرگترین کشورهای مبارزهکننده با مواد مخدر است و در هشت ماه امسال ۹۰ درصد کشفیات مواد مخدر ( تریاک ) در جهان توسط ایران صورت گرفته است.
صالحی در باره راهکارهای مبارزه با مواد مخدر افزود: باید میزان دسترسی به مواد و همچنین میل به استفاده از آن را کاهش داد.
وی ادامه داد: با افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه مواد مخدر و آسیبهای آن میتوان تمایل به مصرف مواد را تا حدودی کاهش داد.
دبیر شورا گفت: همچنین اگر فضای نشاط اجتماعی برای جوانان فراهم شود کمتر به سوی کارهای زیرزمینی و اعتیاد میروند و انرژی خود را در جهت مثبت تخلیه میکنند.
صالحی با تاکید بر توسعه فضاهای ورزشی در شهرها و روستاها افزود: باید از ظرفیتهای موجود در این خصوص استفاده کرد و با حداقل ظرفیتهای موجود اقدامات خوبی انجام داد.
وی ادامه داد: همچنین برگزاری المپیادهای ورزشی و هنری در قالب طرح یاری گران زندگی در سطح محلات برای اقشار محتلف، آسیبدیدگان، بهبود یافتگان و اقشار سالم برنامهریزی و اجرا شود.
وی گفت: شوراهای اجتماعی محلات و دفاتر تسهیلگری ظرفیتهای خوبی برای برنامهریزی و اجرای المیپادهای مختلف هستند.
صالحی افزود: رسانهها نیز از ابزار گسترش و توسعه فعالیتهای اجتماعی هستند و با پرهیز از التهابآفرینی در جامعه نقش مهمی در اطلاع رسانی و آشنایی جامعه به معضلات اعتیاد و آسیبهای اجتماعی دارند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۱۰٫۱۵