سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر مجموع کشفیات در ۹ ماهه اول سال جاری را ۷۱۳ تن اعلام کرد که نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است و گفت: بر اساس آمار موجود، همچون سال گذشته بالاترین آمار کشفیات مربوط به تریاک، حشیش، مورفین و هروئین بوده است.
به گزارش ایسنا، امیرعباس لطفی در اولین نشست خبری خود پس از انتصابش به عنوان سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درخصوص اقدامات و فعالیتهای حوزههای مختلف این ستاد بیان کرد: مجموع کشفیات در ۹ ماهه اول سال جاری ۷۱۳ تن بوده که نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش کشفیات داشتهایم. بر اساس آمار موجود، همچون سال گذشته بالاترین آمار کشفیات مربوط به تریاک، حشیش، مورفین و هروئین بوده است. در حوزه شیشه نیز افزایش ۳۳۲ درصدی را داشتهایم.
وی بیان کرد: باتوجه به اینکه پایوران در حوزه انتظامی و امنیتی موفق به کشف محمولههایی در استانهای شرقی کشور شدهاند، نشان میدهد این محمولهها منشاء خارجی داشته و از طرف مرزهای شرقی به خاک کشور وارد شده است. مانند سالهای گذشته سهم تریاک و حشیش بیشترین سهم را داشته است، به طوریکه تریاک ۸۰ درصد کشفیات و حشیش ۹ درصد را تشکیل داده؛ شیشه نیز یک درصد بوده که نسبت به سال گذشته افزایش ۳۳۲ درصدی را داشته است.
بیشترین کشفیات موادمخدر توسط نیروی انتظامی
لطفی ادامه داد: مانند سالهای گذشته بیشترین سهم در عملیات را نیروی انتظامی با ۸۶ درصد کشفیات و وزارت اطلاعات سربازان گمنام امام زمان با ۱۱ درصد کشفیات داشته است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با اشاره به موضوع ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان گفت: باتوجه به اینکه بیشترین محرک افراد قاچاقچی برای این تجارت شوم موضوع منافع اقتصادی است، ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان یکی از اولویت کاری ماست.
افزایش کشفیات موادمخدر و کاهش شهدای مبارزه با موادمخدر
۷۰ درصد عملیاتها براساس کار اطلاعاتی
لطفی در بخش دیگری اظهار کرد: علاوه بر افزایش میزان کشفیات که نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش بوده، شاهد کاهش آمار شهدا بودیم که ۸۳ درصد کاهش داشته است. سال گذشته ۱۲ شهید را تقدیم این عرصه کردیم که در ۹ ماهه سال جاری به دو نفر کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: گرچه سهم نیروی انتظامی به عنوان اولین ارگان در کشفیات بالا بوده است، اما عملیات و کشفیات نیروی انتظامی مبتنی بر کار اطلاعاتی بوده است. ۷۰ درصد عملیاتها براساس کار اطلاعاتی بوده و ۳۰ درصد رزمی و انتظامی بوده است که دلیل اصلی کاهش آمار شهدا همین مسئله بوده است.
لطفی در ادامه با اشاره به حوزه درمان و کاهش آسیب اعتیاد نیز گفت: مراکز موضوع ماده ۱۵ که شامل مراکز درمان سرپایی گذری، تیمهای سیار، شلترها و اقامتی میان مدت و مراکز موبایل سنتر مجموعا بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را تحت درمان قرار دادهاند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مراکز موضوع ماده ۱۶ مجموعا بیش از ۵۰ هزار نفر را تحت پوشش درمان قرار دادهاند.
وی با اشاره به حوزه فرهنگی و پیشگیری ادامه داد: طرح یاریگران زندگی که از سوی ریاست جمهوری به تصویب رسیده و با نظر ایشان در حال پیگیری است. سازمان اصلی همکار برای اجرای این طرح وزارت آموزش و پرورش است. طرح درحال اجراست و حوزههای مختلفی را تحت پوشش خود قرار میدهد و براین اساس موافقتنامههای متعددی با مراکز مختلف به امضاء رسیده و هنرمندان و ورزشکاران و… در حوزههای مختلف با این طرح اعلام آمادگی کردند.
لطفی گفت: از موضوعات مهمی که در امتداد این طرح اجرا شده است میتوان به موضوع پاکسازی محله هرندی اشاره کرد همچنین همایشها و مسابقات و مراسمهایی را در این محله برگزار کردیم. همچنین برنامههای فرهنگی و ورزشی گستردهای را در دست انجام داریم. همچنین با هماهنگی که با شهرداری تهران و قوه قضاییه به عمل آمده است، دره فرحزاد را در دستور کار داریم تا در منطقه فرحزاد نیز برنامههای مشابه حوزه هرندی اجرا شود.