نخستین کانون یاریگران زندگی در شهرستان فیروزه با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، فرماندار، اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و نمایندگان تشکل های غیردولتی و سازمان های مردم نهاد شهرستان فیروزه آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در این مراسم گفت: امروز نخستین کانون فراگیر شهرستانی یاریگران زندگی استان در شهرستان فیروزه آغاز به کار کرد که تداوم این حرکت نیازمند همکاری اثربخش مردم و خیرین می باشد.
محمدحسین صالحی افزود: طرح یاریگران زندگی به مفهوم یاری کردن و یاری رساندن است و در این طرح دانش آموزان به همنوعان خود برای پیشگیری از اعتیاد کمک می کنند.
وی گفت: اگر بتوانیم مشارکت مردم را در عرصه مبارزه و مقابله با مواد مخدر و همچنین پیشگیری و فرهنگسازی عدم استفاده از مواد مخدر و اصلاح رفتارهای نوجوانان و جوانان وارد كنيم، در تحقق رویکرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر موفق شدهايم.
دبیر شورا بر لزوم استفاده از گروههاي تاثيرگذار جامعه در حوزه پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد و افزود: حضور و مشارکت مردم در عرصه مبارزه با مواد مخدر و همچنین پیشگیری و فرهنگسازی عدم استفاده از مواد مخدر و اصلاح رفتارهای نوجوانان و جوانان می تواند منجر به موفقیت های زیادی شود كه اين مهم نیازمند همکاری و همراهی آحاد جامعه در امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر است.
صالحی اظهار کرد: طرح یاریگران زندگی توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر با تمرکز بر حوزه پیشگیری از اعتیاد و مصونسازی آحاد افراد جامعه در محیطهای آموزشی، خانواده، محیطهای کاری، محلات و محیطهای عمومی با هدف کاهش بروز اعتیاد و جلوگیری از ورود افراد جدید به دام اعتیاد در سطح استان ابلاغ شده است.
وی با اشاره به لزوم اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر افزود: طرح «یاریگران زندگی» از جمله طرحهای مهم در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد است که مرحله نخست در حوزه دانشآموزان در مرحله اول در ۲۰ درصد مدارس استان در حال اجرا است.
دبیر شورا گفت : رویکرد اصلی طرح «یاریگران زندگی» پیشگیرانه و به منظورمردمی کردن اقدامات در مبارزه با مواد مخدر است که به طور جدی در دستور کار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان می باشد.
صالحی افزود: طرح یاریگران زندگی از طرحهای مهم در حوزه پیشگیری از اعتیاد با اولویت آموزش و پرورش است که هدف از اجرای طرح این است کاهش نرخ شیوع اعتیاد است ، زیرا فردی که به اعتیاد مبتلا شود، نه فقط اعضای خانواده را گرفتار میکند بلکه بخشهای مختلفی جامعه را نیز دچار مشکل و آسیب میکند.
همچنین فرماندار فیروزه هم در این مراسم گفت: طبق مطالعات انجام شده زمینه مصرف در میان افرادی که دارای مشکل اقتصادی هستند و همچنین افرادی که از وضعیت مالی خوبی برخوردارند زیاد است.
ابوالفضل حکیم پور افزود: کسب مهارت های فردی ارتباط باعث افزایش عزت نفس شده و آموزش و پرورش در این حوزه بسیار موثر است زیرا شخصیت افراد در دوران دانشآموزی شکل میگیرد.
وی اضافه کرد: در شهرستان فیروزه تمام نگاهها و اقدامات در حوزه پیشگیری است تا افراد درگیر مواد مخدر نشوند و در این راستا از ظرفیت های مردم هم در قالب تشکل های مردمی استفاده میشود.
وی ادامه داد: در حال حاصر در این حوزه یک سازمان مردم نهاد به ثبت رسیده و و دو سازمان مردم نهاد دیگر نیز در حال شکلگیری است و اگر قرار است کاری انجام شود باید با طرح و برنامه باشد زیرا نداشتن طرح، باعث موازی کاری و افزایش هدررفت انرژی می شود.
منبع: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۹٫۳۰