معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اینکه اجازه ندهیم مواد مخدر در دسترس باشد؛ گفت: مقابله با آسیبهای اجتماعی نیازمند بسیج همگانی است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری؛ جعفر مردانی در آئین نمادین افتتاحیه «طرح یاریگران زندگی در مدارس» که همزمان با پنجمین دوره هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در مدارس چهارمحال و بختیاری برگزار شد، با بیان اینکه اعتیاد یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی در بین جوانان و نوجوانان است، گفت: همواره در بحث مبارزه، پیشگیری، مقابله و کنترل اعتیاد صحبتهای فراوانی شده است؛ اما باید اولویت ما این باشد که اجازه ندهیم مواد مخدر در دسترس باشد.
وی ادامه داد: امروز بحث پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر از اولویتهای نیروی انتظامی است که تاکنون در امر مبارزه با مواد مخدر بیش از ۳ هزار شهید تقدیم شده است.
معاون استاندار با بیان اینکه نیروی انتظامی با جدیت امر مبارزه با مواد مخدر را پیگیری میکند، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا افرادی که درگیر اعتیاد شدهاند درمان و به آغوش جامعه بازگردند.
مردانی با اشاره به اینکه بر اساس آمارها، میزان تولید مواد مخدر در کشور افغانستان زیاد شده است، اظهار کرد: این موضوع باعث افزایش آمار معتادان به مواد مخدر در کشورهای مختلف و همچنین کشور عزیزمان با توجه به همسایگی با این کشور شده است.
وی در آیین افتتاح طرح یاریگران زندگی در مدارس استان به نقش مهم و استفاده حداکثری از ظرفیت رسانهها و مطبوعات، ائمه جمعه و جماعات، تمامی دستگاههای دولتی و غیردولتی، آموزشوپرورش، دانشگاهها، سازمانهای مردمنهاد و… در حوزه پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی تأکید کرد و افزود: حوزه پیشگیری نیاز به تعامل، همکاری و همراهی همه متولیان دار؛ لذا باید در بحث آگاهسازی جامعه از مضرات استفاده از مواد مخدر گامهایی برداشته شود و باید با بسیج همگانی برای اجرای اقدامات پیشگیرانه و توانمندسازی و نجات معتادان آلوده به مواد مخدر و مبارزه به آن گامهای محکم بردارند.
معاون استاندار اظهار داشت: اجرای طرح یاریگران زندگی در بین دانشآموزان بهعنوان یک قشر عظیم از جمعیت استان یک گام مثبت در حوزه پیشگیری است.
مردانی؛ مقابله با آسیبهای اجتماعی در جامعه نیازمند بسیج همگانی است و گفت: در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهخصوص اعتیاد در سطح استان اقدامات و برنامههای مطلوبی اجرا شد، اما در حوزه مقابله و پیشگیری نیاز به فرهنگسازی و فعالیت بیشتر است.
وی یادآور شد: دانشآموزان اولین طیفی هستند که باید به مواد مخدر «نه» بگویند؛ بنابراین فرهنگیان در این راستا نقش مؤثری دارند.
به گفته وی، وجود ۲۰۶ هزار دانشآموز، ۱۵ هزار فرهنگی و خانوادههای این افراد میتواند در راستای مقابله و پیشگیری یا اقدام تأثیرگذار باشد. طرح یاریگران زندگی برای نخستین بار در سطح مدارس استان چهارمحال و بختیاری اجرا میشود و این طرح در ۲۰ درصد مدارس استان که در مناطق پرخطر و در معرض آسیب هستند بهصورت ویژه و خاص اجرایی میشود.
آموزشوپرورش در اجرای طرح یاریگران زندگی اهتمام جدی دارد
همچنین سید قدیر مرتضوی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری در این همایش، گفت: امروز کمترین مخاطره را در بین دانشآموزان داریم. اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس به جهت افزایش بالندگی در بین این قشر است.
وی هدف از اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس را آموزش عملی به دانشآموزان برای در امان ماندن از آسیبهای اجتماعی دانست و با اشاره به اینکه اگر امروز ما به مسؤولیت خود در موضوع آسیبهای اجتماعی عمل نکنیم باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشیم، افزود: آموزشوپرورش استان در اجرای طرح یاریگران زندگی اهتمام جدی دارد و در برنامه خود مجدانه تلاش میکند این طرح در تمامی مدارس متوسطه و محلات حاشیه شهرها و آسیب گسترش یابد.
دبیر شورا به موضوع مبارزه همگانی در زمینه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد اشاره کرد و اظهار داشت: آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد و مواد مخدر از جمله مواردی است که فراگیر بوده و هیچ مرزی را نمیشناسد، بنابراین میبایست برنامههای مناسبی را طراحی کرد که در قبال اجرای آن آموزش عمومی را به دنبال داشته باشد لذا در همین راستا هفته مبارزه با آسیبهای اجتماعی هر ساله با برنامهریزی بهمنظور اطلاعرسانی همگانی توسط آموزشوپرورش و با همکاری همه دستگاههای عضو اجرایی میشود.
توزیع ۱۰۰ کتابچه مهارتآموزی در مدارس
همچنین فرحناز قائد امینی مدیرکل آموزشوپرورش استان با بیان اینکه این طرح جهت جلوگیری از آسیبهای اجتماعی از جمله مواد مخدر در مدارس اجرایی میشود، گفت: این طرح در تمامی مدارس اجرایی میشود اما در ۲۰ درصد مدارس در معرض خطر بهصورت متمرکز اجرا میشود.
وی ادامه داد: حدود ۱۰۰ هزار جلد کتابچه مهارتآموزی با موضوع مبارزه با مواد مخدر تهیه و در سطح مدارس توزیع شده است.
مدیرکل آموزشوپرورش استان با اشاره به اهداف اجرای طرح یاریگران زندگی در سطح مدارس خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم با انجام تمرین، مهارتهایی از جمله «نه گفتن» دانشآموزان مهارت لازم را برای دور شدن این قشر از آسیبهای اجتماعی فرا بگیرند.
قائد امینی تأکید کرد: تقویت بنیه علمی و تربیتی دانشآموزان مستلزم دور شدن از آسیبهای اجتماعی است، امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای آموزشوپرورش و سایر دستگاههای اجرایی دانشآموزان را از این آسیبها حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه مدارس تابآور در جهان در حال تأسیس شدن هستند، یادآور شد: باید دانشآموزانی تربیت کنیم که در مواجه با انواع سختیها راههایی را برای مقابله پیدا کنند، توجه بیش از اندازه والدین به دانشآموزان استقلال را از آنها میگیرد.
وی اظهار داشت: دانشآموزان ما باید مسئولیتپذیر و مطالبهگر باشند، متأسفانه تعداد زیادی از دانشآموزان ما قدرت «نه گفتن» را ندارند و باید این مهارت نیز در بین آنها تقویت شود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری۹۸٫۰۹٫۲۳