• امروز : چهارشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 3 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Wednesday - 30 April - 2025
کل پست ها: 73516اخبار امروز : 0
9

ضرورت اقدامات پیشگیرانه در حوزه اعتیاد زنان/۶ درصد مصرف‌کنندگان مواد مخدر بانوان هستند

  • کد خبر : 58189
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۶

  دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ نفر مصرف کننده مواد مخدر در کشور داریم و شمار زنان ۱۵۶ هزار نفر یا ۶ درصد جمعیت کل معتادان است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری […]

 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ نفر مصرف کننده مواد مخدر در کشور داریم و شمار زنان ۱۵۶ هزار نفر یا ۶ درصد جمعیت کل معتادان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور و این ستاد افزود: در دنیا حدود ۲۸۰ میلیون مصرف کننده مواد مخدر وجود دارد که ۳۳ درصد مربوط به زنان و سهم کشور‌های آسیایی حدود ۱۰ درصد است.


وی ادامه داد: در ایران میانگین سنی زنان مصرف کننده نیز ۳۳ تا ۴۴ سال بوده و حدود ۷ دهم درصد دانشجویان نیز مصرف کننده هستند، در حال حاضر نیز ۶۷ مرکز تحت نظارت سازمان بهزیستی برای درمان و ترک مصرف کنندگان مواد مخدر داریم.
مومنی با بیان اینکه ۶۶ درصد از جمعیت کشور و ۶۸ درصد بانوان برای پیشگیری از اعتیاد اعلام آمادگی کرده‌اند، گفت: بخشی از دانش آموزان اعلام کردند که به دلیل رد نکردن پیشنهاد مصرف مواد، معتاد شده‌اند، اما مقاومت زنان در برابر پیشنهاد مصرف مواد مخدر ۳ برابر است.


وی افزود: باید تلاش گسترده‌تری در حوزه اعتیاد بانوان انجام دهیم و در هر استانی که ظرفیت آن را داشته باشیم، مراکز درمانی بانوان معتاد را تأسیس خواهیم کرد.


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این تفاهم نامه با تعیین شاخص‌های لازم باید اجرایی و مشخص شود تا دو سال آینده چه تعداد از بانوان کشور را از این بیماری نجات خواهیم داد.


مومنی اظهار داشت: رویکرد کلی این تفاهم نامه پیشگیرانه بوده و راه حل اصلی در حوزه اعتیاد، بازدارندگی زنان از اعتیاد به عنوان رکن اصلی خانواده است.


این تفام نامه به مدت دو سال و به منظور همکاری برای انجام امور پیشگیرانه در حوزه اعتیاد زنان اجرا می‌شود.

ابتکار، معاون زنان و خانواده رئیس جمهور
 پیشگیری از اعتیاد در طرح گفتگوی ملی خانواده
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: طرح گفتگوی ملی خانواده به پیشگیری از اعتیاد کمک می‌کند.


معصومه ابتکار در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان این نهاد و ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حوزه اعتیاد بانوان؛ مهم‌ترین رویکرد، پیشگیری و تلاش برای افزایش تاب آوری اجتماعی است.


وی افزود: طرح دیگری که معاونت زنان به آن توجه داشته، گفتگوی ملی خانواده است چرا که نبود ارتباط سالم در خانواده خود می‌تواند عامل اعتیاد زنان و مردان شود، یکی از مهم‌ترین مسائل در طرح گفتگوی ملی خانواده، آموزش مهارت‌های زندگی و ایجاد خانواده خوب است.


وی گفت: وزارت علوم، آموزش پرورش، رسانه ملی، تشکل‌های غیر دولتی و دیگر دستگاه با ما در این طرح همکاری داشته اند.


ابتکار افزود: یکی از زیرشاخه‌های این طرح نیز گفتگوی بین نسلی است چراکه شکاف بین نسلی یک آسیب است؛ در حال حاضر هر ۵ سال یک نسل محسوب می‌شود، به همین منظور معاونت زنان بر روی این موضوع به طور خاص در حال فعالیت است که به کاهش اعتیاد نیز کمک می‌کند.


ابتکار تاکید کرد: معضل بیکاری نیز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروز جامعه به ویژه برای جوانان و زنان سرپرست خانوار است و در این زمینه با همکاری وزارت کار و وزارت کشور طرح‌هایی در حال اجرا است که در این طرح‌ها حدو ۱۲ هزار زن سرپرست خانوار در حوزه کار آفرینی مورد حمایت قرار گرفته اند.


وی ابراز داشت: خوشحالیم که امروز در کنار ستاد مبارزه باموادمخدر در حال گسترس خدمات پیشگیرانه در حوزه اعتیاد هستیم و امیدواریم این تلاش‌ها ثمربخش باشد؛ بنابراین گزارش تفاهم نامه همکاری میان معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور و ستاد مبارزه با مواد مخدر با موضوع اقدامات پیشگیرانه در حوزه اعتیاد زنان امضا شد.


موضوع این تفاهم نامه کار‌های پیشگیرانه در حوزه اعتیاد زنان و ارتقای خدمات درمانی و بازتوانی بانوان معتاد بوده و طول مدت آن نیز دو سال است.

منبع: صدا و سیما ۹۸٫۰۹٫۱۶

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=58189

برچسب ها