دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در بازدید از خانه بین راهی موسسه زندگی دوباره بر نقش ویژه مراکز خانههای بین راهی برای توانمندسازی بهبودیافتگان اعتیاد در استان خراسان رضوی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی درجمع مدیران و مددجویان خانه بین راهی گفت: تاثیرات مخرب و آثار زیان بار پدیده شوم اعتیاد بخشهای مختلف جامعه بویژه سلامت جسمی و روانی شهروندان را تهدید کرده و بیماری اعتیاد عامل بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی شده است.
وی افزود: خانههای بین راهی یا “مرکز توانمندسازی و جامعهپذیری بهبودیافتگان از اعتیاد” در واقع در فاصله میان مرکز ترک اعتیاد و جامعه قرار دارند و برای افرادی است که از اعتیاد بهبود یافته اما به دلیل نداشتن شغل و سرپناه یا عدم پذیرش از سوی خانواده مدتی را باید در این مراکز بگذرانند.
دبیر شورا ادامه داد: این مراکز قرار است از افرادی که کاملاً از اعتیاد پاک شدهاند برای مدتی حمایت کند، تا شغل مناسب پیدا کرده و یا خانواده آنها از طریق تلاشهای مددکاران بهزیستی از بهبود آنها اطمینان حاصل کرده و برای پذیرش این افراد توجیه شوند.
صالحی با اشاره به جمع آوری ،درمان و کاهش آسیب معتادان متحاهر در مراکز ماده ۱۶ مشهد گفت: معتادان بهبودیافته پس از ترخیص از مراکز ماده ۱۶ به مراکز خانه های بین راهی که مرکز توانمندسازی بهبود یافتگان اعتیاد است، در بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه ارجاع داده می شوند تا بتوانند با یافتن کار و دستیابی به استقلال شخصی و مالی به جامعه بازگردند.
وی با اشاره به خدماتی که در این مراکز به افراد هدف ارائه میشود، گفت: در این مراکز که به صورت شبانهروزی هستند خدمات حمایتی و مددکاری از جمله ارجاع به رواپزشک و روانشناس به این افراد ارائه میشود تا علاوه بر سلامت جسمی، به لحاظ روانی نیز حمایت شوند و امکان عود و برگشت به سوی مواد مخدر در آنها کاهش پیدا کند.
دبیر شورا با بیان این که نبود اشتغال یکی از علل بازگشت دوباره معتادان بهبود یافته به سوی اعتیاد است افزود: توجه دستگاه های متولی اشتغال به این موضوع می تواند روند بازپروری و ساماندهی معتادان را اثربخش تر کند. که در این راستا توانمندسازی، آموزش اشتغال و ارائه خدمات مددکاری به معتادان بهبود یافته با هدف بازگشت آنان به جامعه جزو کارهای مهم و با اولویت است همچنین با اقدام های انجام شده تعدادی از معتاد بهبود یافته در واحدهای تولیدی و کارخانه های استان مشغول به کار شده اند.
صالحی ضمن قدردانی از مسئولین و دست اندرکاران خانه بین راهی گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و با همکاری دستگاه های عضو و سازمان های مردم نهاد ضمن ایجاد فرصت های شغلی و حمایت های اجتماعی از بهبودیافتگاه ، از بازگشت آنها به چرخه اعتیاد جلوگیری خواهد شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۹٫۱۱