نخستین جلسه از دوره آموزش پیشگیری اولیه از اعتیاد ویژه مادران و سرپرستان خانوار ساکن در محله آسیبخیز شهید مطهری در قالب طرح نجات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمد حسین صالحی دبير شورا در این برنامه آموزشی گفت: ابتدای هفته مابین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و برخی سازمانهای ذیربط از جمله سپاه، پلیس مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه علومپزشکی، تفاهم نامههایی منعقد شد که امروز اولین جلسه آموزشی برای بانوان ساکن در منطقه مطهری در جهت آشنایی با انواع مواد مخدر و مضرات آن با استقبال خوبی برگزار شد.
وی بیان کرد: با توجه به استقبال خوب مردم، بنا شد این میز خدمت و اجرای این طرح تا انتهای سال به صورت مستمر برگزار شود و در کنار این آموزشها کلاسهای مهارتهای زندگی و دیگر آموزشهای لازم به اهالی منطقه مطهری ارائه شود. اگرچه در ابتدا مردم به افراد ما اعتماد نکرده و از دادن آدرس محلهای پاتوق خودداری کردهاند، اما نیروهای ما با جلب اعتماد اهالی و ذکر این موضوع که این اقدام تنها جهت پاکسازی منطقه صورت گرفته و هیچ آسیبی متوجه آنها نمیشود، افراد را مجاب به همکاری کردند.
دبیر شورا افزود: جامعه آماری هدف طرح نجات، سه هزار نفر هستند و این طرح در محله آسیبخیز شهید مطهری در بلوار توس امروز با برگزاری دوره آموزشی ویژه بانوان این محله به صورت آزمایشی آغاز شد.
وی ادامه داد: در این دوره آموزشی انواع مواد مخدر و آسیبهای آنها به زنان این منطقه معرفی و مشاورههای لازم نیز به آنها داده شد امروز اعتیاد بسیاری از خانواده و سطح وسیعی از جامعه را به خود درگیر کرده وقابل تاسف است که باید اعلام کنیم آمار دختران معتاد رو به فزونی بوده و این معصل و آسیب با کتمان کردن حل نشده و نیازمند توجه ویژه تمام مسئولان است.
وی تصریح کرد: ما وقتی از پشت میز اداری بیرون میآییم شهروند میشویم و واقعیتهای جامعه را لمس میکنیم و اگر کتمان کنیم به دنبال درمانش نخواهیم رفت. باید تلاش کنیم در حوزه پیشگیری و مبارزه خیلی جدی ورود کنیم.
دبیر شورا ادامه داد: در حوزه پیشگیری قدم اول را مردم باید بردارند. طبق برنامهریزی ما، خانوادهها باید از بدو و حتی قبل از تولد مباحث مربوط به پیشگیری را بدانند. مادرانی که درگیر اعتیاد هستند باید بدانند که جنین تأثیر مستقیمی از اعتیاد میگیرد و در آینده اختلال رفتار در فرزند به وجود میآید. مادران باید آسیبها و آثار و تبعات را برای بچهها در تمام سنین بدانند و یاد بگیرند که با فرزند معتاد چه باید کرد. این مسائل باید آموزش داده شود. اگر مطلع شدید خدایی نکرده فرزندی درگیر اعتیاد شدهاست نگران نباید شد. اگر خانواده نگران شود و رفتاری داشته باشند که مورد تأیید کارشناسان ما نیست، ممکن است منجر به گرایش بیشتر جوانها به سمت مواد مخدر شود.
صالحی افزود: در طرح نجات و موضوع پیشگیری از اعتیاد، اول مردم توسط دوستانی که کارشناس و صاحبنظر هستند با این معضل آشنا میشوند. در قدم بعد مردم آموزش میبینند چگونه با این پدیده رفتار کنند.
وی اذعان کرد: مسئله بعدی این است که نباید به جوان امر و نهی کرد. جوان پر از شور، اشتیاق و هیجان است. مبانی اسلامی باید رعایت شود، اما نشاط اجتماعی به معنای جلوگیری از افسردگی است. جوانان ما درگیر افسرگی شدهاند و این موضوع مربوط به حاشیه شهر یا مرکز شهر نیست. بنابراین احساس میکنند روش تخلیه هیجاناتشان با مواد مخدر است. ما باید فضای نشاط اجتماعی فراهم کنیم.
دبیر شورا خاطر نشان کرد: دین ما با نشاط و شادابی موافق است، ایجاد فضای نشاط اجتماعی هم در دستور کار ما قرار دارد.
صالحی تصریح کرد: همچنین ما در بحث درمان هم ورود خواهیم کرد یعنی کسانی که به دلیلی درگیر اعتیاد شدهاند، با کمک مردم شناسایی خواهیم کرد تا نجات پیدا کنند یک مرکز ترک اعتیاد در محله شهید مطهری با کمک دانشگاه علوم پزشکی راهاندازی خواهد شد و در حوزه صیانت هم به همین ترتیب ورود پیدا میکنیم و دلایل درگیر شدن جوانان به اعتیاد را بررسی خواهیم کرد.
وی با اشاره به اقدامات حوزه مقابله با عرضه گفت:بزرگترین مبارزه با مواد مخدر در ایران انجام میشود و۹۰ درصد کشفیات مواد مخدر دنیا برای ایران است ما بیش از ۳۸۰۰ شهید در راه مبارزه با مواد مخدر دادهایم. در استان خراسان رضوی بیش از ۳۷۰ شهید مبارزه با مواد مخدر داریم.
در ادامه جلسه سرهنگ عارف کمال، رییس آموزش پلیس مبارزه با مخدر استان خراسان رضوی با موضوع آشنایی خانوادهها با مواد مخدر و علائم شناسایی فرد معتاد سخنرانی کرد.
گفتنی است طرح نجات از ابتدای مهرماه سال جاری با ابلاغیه استاندار خراسان رضوی به ۴۱ ارگان و سازمان با هدف ساماندهی مناطق حاشیه شهر و به منظور توزیع عادلانه و منصفانه خدمات به تمام نقاط شهر شروع به کار کرد و توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برنامه های آموزشی پیشگیری از اعتیاد و درمان و صیانت با همکاری مشترک دستگاه های عضو و سازمان های مردم نهاد اجرا می شود.
در انتهای جلسه نیز برای ساکنین منطقه مطهری میز خدمت با حضور نمایندگان سپاه، بهزیستی، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و معاونت درمان و بهداشت دانشگاه علومپزشکی مشهد برگزار گردید تا مردم مشکلات و سؤالات خود را با آنها در میان گذاشته و در صورت نیاز مشاوره نیز دریافت کنند.
منبع: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۹٫۰۹