مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، تاکید کرد: باید بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد مخدر مورد هدف قرار گیرند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد ترحمی امروز در شورای مبارزه با مواد مخدر لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه وجود هشت هزار معتاد در لرستان در شان مردم این استان با این تعداد جمعیت نیست، اظهار داشت: در این راستا باید مسئولان و دستگاههای متولی در حوزه مواد مخدر اقدام به آگاه سازی و ایجاد حساسیت در بین خانواده برای جلوگیری از مصرف مواد مخدر کنند.
لزوم به روز رسانی قوانین مربوط به حوزه مقابله با مواد مخدر
وی با تاکید بر اینکه باید دامنه اطلاعات خانواده ها در این رابطه بالا برود، عنوان کرد: اعتیاد معضلی جدی و جرم ساز است و موجب ایجاد آسیب های اجتماعی فراوانی از جمله طلاق، حاشیه نشینی، وقوع جنایات ناشی از مصرف مواد مخدر و … می شود.
مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه با اشاره به تنوع بالای نوع مواد مخدر تولیدی، بیان داشت: در این راستا باید رویکرد نهادی در جلوگیری و مقابله با مصرف مواد مخدر در دستور کار قرار گیرد و قبل از انجام اقدامات مقابله ای از سوی اطلاعات، سپاه و نیروی انتظامی، باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرد.
ترحمی همچنین بر لزوم به روز رسانی قوانین مربوط به حوزه مقابله با مواد مخدر در کشور تاکید کرد و گفت: همچنین باید فهرست مواد مخدر در کشور به روز رسانی شوند چرا که برخی از انواع مواد مخدر دارای ضربات شدید برای فرد است و این در حالیست که در فهرست مواد مخدر قرار ندارند در این راستا فهرست انواع مواد مخدر را برای تصویب تقدیم مجلس شده است.
بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد مخدر مورد هدف قرار گیرند
وی در ادامه بر ضرورت برخورد جدی با قاچاقچیان مواد مخدر در کشور تاکید کرد و گفت: در این رابطه باید بنیان های مالی قاچاقچیان مواد مخدر مورد هدف قرار گیرند.
مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه همچنین باید خرده فروش های مواد مخدر نیز مورد برخورد جدی قرار گیرند چرا که در روند برخورد و مجازات «قسر» در می روند.
ترحمی همچنین به موضوع نگهداری معتادان متجاهر به مدت شش ماه در کمپ های ترک اعتیاد اشاره کرد و گفت: این میزان نگهداری کافی نیست و باید حداقل به یک سال افزایش پیدا کند چرا که با این روند چرخه بهبود و توانمندسازی معتادین تکمیل نمی شود.
وی با بیان اینکه در آئین دادرسی ۹۴ قطعیت احکام صادره در حوزه مواد مخدر از دست رفت، تصریح کرد: این امر موجب شود که تجدید نظرها در رابطه با احکام شروع شود.
لزوم پیشبینی «زندانهای با کار» برای قاچاقچیان مواد مخدر
مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه شرایط زندان ها به گونه ای شده که تبدیل به آسایشگاه برای قاچاقچیان شده است و برای این افراد امکانات رفاهی و … زیادی فراهم می شود، افزود: این روند باید تغییر پیدا کند و «زندان های با کار» برای این افراد پیش بینی شود.
ترحمی با تاکید بر اینکه با ورود حجت الاسلام رئیسی امیدواریم که قانون مرتبط با حوزه مواد مخدر کشور اصلاح شود، بیان داشت: همچنین باید اجتماعی شدن جلوگیری از مصرف مواد مخدر و همچنین استفاده از ظرفیت سمن ها و تشکل های مردم نهاد در این رابطه مورد توجه قرار گیرد.