وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر آشنایی نوجوانان به آسیب های ناشی از اعتیاد، گفت: باید کنترل و ریشه کنی اعتیاد به یک فرهنگ عمومی و فراگیر تبدیل شود.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی وزارت کشور؛ عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشستی باحضور وزیر آموزش پرورش و شورای معاونین این وزارتخانه، اعتیاد به مواد مخدر را نخستین دغدغه مردم عنوان کرد.
وی ادامه داد: بیکاری، پس از اعتیاد دومین دغدغه مردم است و آموزش پرورش نقش مهمی در پیشگیری از مواد مخدر دارد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حدود ۴۶ درصد از زندانیان کشور به صورت مستقیم و ۲۵ درصد از سایر زندانیان به طورغیر مستقیم به دلیل ارتکاب جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان ها هستند.
رحمانی فضلی ادامه داد: بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی به دلیل اعتیاد است که همه این آمار و ارقام با مبارزه و کنترل مواد مخدر در ارتباط است؛ اگر این ارقام کاهش یابند مابقی جرایم به خودی خود کاهش خواهند یافت.
وزیر کشور آشنایی جامع بویژه نوجوانان و جوانان نسبت به آسیب های ناشی از اعتیاد که بطور مستقیم افراد درگیر و خانواده های آنان را تهدید می کند را از ضرورت های آموزش برشمرد و گفت: کنترل و ریشه کنی اعتیاد باید به یک فرهنگ عمومی و فراگیر تبدیل شود.
رحمانی فضلی با اعلام این خبر که به زودی تفاهم نامه همکاری بین وزارتخانه های کشور و آموزش و پرورش منعقد خواهد شد؛ آموزش خطرات و آسیب های ناشی از اعتیاد و روش های پیشگیری از آن در مدارس و تحصیل اتباع بیگانه در مدارس را از جمله مهمترین محورهای این تفاهم نامه برشمرد.
وزیر آموزش و پرورش نیز گفت: با هماهنگی ستاد و معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش وپرورش به دنبال درج محتوای ˈپیشگیری اولیه از اعتیاد به تناسب سن عقلی و تقویمی دانش آموزان پایه های مختلف تحصیلیˈ هستیم.
علی اضغرفانی با بیان اینکه آموزش و پرورش برای تربیت نسل است، تصریح کرد: باید از ظرفیت وزارت کشور در استان ها بهره مند شویم و روسای آموزش پرورش با استانداران تعامل و همکاری خوبی داشته باشند.
وی با اشاره به تحصیل حدود ۳۳۰ هزار دانش آموز اتباع افغانستان و عراق در مدارس جمهوری اسلامی ایران، افزود: از این منظر که دانش آموزان اتباع بیگانه در ایران همانند دانش آموزان ایرانی و در کنار آنان در مدارس با یک تلاش و کوشش، مشغول تحصیل می باشند، بسیار خرسندیم.
وزیر آموزش وپرورش، هزینه تحصیل سالانه هر دانش آموز اتباع بیگانه در جمهوری اسلامی ایران را ۱۵۰۰ دلار ذکر کرد و افزود : با این محاسبه، تحصیل ۱۳۰ هزار دانش آموز اتباع بیگانه در ۱۳ هزار کلاس درس در کشور سالانه ۴۹۵ میلیون دلار هزینه دارد.