مدیرکل آموزش و پرورش کردستان گفت: در سال ۹۸ کانون یاری گران زندگی در ۲۰ درصد از مدارس دوره اول و دوم متوسطه و ابتدایی استان اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان، رشید قربانی در اولین نشست ستاد استانی طرح یاریگران زندگی، اجرای این طرح در مدارس شهری و روستایی استان را از طرح های خوب و موثر در کاهش آسیب های اجتماعی دانست و اظهار داشت: پس از آسیب شناسی و اصلاح فرایندها و بازبینی در ساختار، این طرح در سال ۹۹ در ۶۰ درصد مدارس استان اجرا می شود.
وی با بیان اینکه طرح یاریگران زندگی بر اساس تفاهم نامه میان وزارت همکاری آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ به استان ها ابلاغ شده است، افزود: در این طرح دانش آموزان و تشکل های دانش آموزی در محور اصلی قرار دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در ادامه بر اهتمام لازم برای جلب مشارکت حداکثری دانش آموزان، تشکل ها و نیز کلیه همیاری های دانش آموزی تاکید کرد و با بیان اینکه تاثیر پذیری دانش آموزان از هم سالان انکارناپذیر است، ادامه داد: فعالیت های مبتنی بر مشارکت همسالان و نیز حمایت فعالانه والدین و کارکنان مدارس می تواند میزان اثربخشی و نفوذ برنامه ها و فعالیت های پیشگیرانه و توانمندساز را افزایش دهد.
قربانی یادآور شد: هر یک از تشکل های دانش آموزی چون شوراهای دانش آموزی، سازمان دانش آموزی، کانون هلای احمر، انجمن اسلامی، بسیج دانش آموزی، همیاران مشاور و پیشگیری و سفیران سلامت این ظرفیت را دارند که بخشی از ماموریت ها برای ارتقای سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر را به عهده داشته باشند و کانون یاریگران زندگی می تواند برای این منظور از ظرفیت کلیه تشکل ها و همیاری های مدارس استفاده کرده و نهضتی فرهنگی برای ارتقای سلامت روانی و اجتماعی و مبارزه با عتیاد و آسیب های اجتماعی، راه اندازی کند.
وی هدف از تشکیل کانون یاریگران زندگی را کاهش تمایل و خودداری از تجربه مصرف مواد و پیشگیری از آسیب پذیری و بروز اعتیاد در دانش آموزان مدارس دانست و این طرح در چهار سطح مدرسه، منطقه، استان و کشور اجرا می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان آموزش و توانمندی، ترویج و فرهنگ سازی و در نهایت رصد و مداخله را از مهمترین وظایف کانون یاریگران زندگی عنوان کرد و بیان کرد: محل استقرار دبیرخانه آموزش و توانمندی، ترویج و فرهنگ سازی کانون فرهنگی تربیتی مناطق آموزش و پرورش و محل استقرار دبیرخانه رصد و مداخله مرکز مشاوره شهرستان ها و مناطق آموزش و پرورش می باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست ابلاغ دو طرح کانون یاریگران زندگی و نماد را دو طرح بسیار موثر در راستای کاهش آسیب های اجتماعی عنوان کرد.
حجت الله نریمانی با بیان اینکه طرح یاریگران زندگی تمام مدارس استان را تحت پوشش قرار خواهد داد، گفت: در این طرح دانش آموز، محور تمامی برنامه ها است.
وی با بیان این مطلب که همسالان می توانند تاثیرات زیادی بر همدیگر بگذارند، افزود: باید از ظرفیت تشکل های دانش آموز در اجرای این طرح به خوبی استفاده شود.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش نیز بر اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس تاکید دارد، اظهار داشت: در اجرای این طرح باید از فناوری و فضای مجازی بیش تر بهره ببریم.
حریری با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات علمی تاثیرپذیری هم سالان نسبت به همدیگر بسیار زیاد است، ادامه داد: باتوجه به اینکه دانش آموز محور برنامه ها است، این طرح می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی بسیار موثر باشد.
وی در ادامه بر استفاده از ظرفیت رسانه ها برای تبیین و تشریح طرح یاریگران زندگی تاکید کرد و یادآور شد: تمام طرح ها و برنامه های آسیب های اجتماعی باید در قالب این در مدارس اجرایی شود.