دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي در بازدید از مرکز نگهداری و درمان ماده ۱۶ مردان در مشهد گفت: بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در استان خراسان رضوی جمع آوری و در مراکز ۱۱ گانه ماده ۱۶ و تبصره ۲ پذیرش شدهاند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمد حسین صالحی با بیان این مطلب که از ابتدای سال جاری حدود ۵ هزار معتاد متجاهر در مراکز موضوع ماده ۱۶ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر این استان نگهداری و درمان شدهاند، گفت: اکنون ۱۱ مرکز ماده ۱۶ و تبصره ۲در این استان فعال است که هر مرکز به یک گروه کامل درمان شامل پزشک، روانشناس، روانپزشک و مددکار مجهز است و یکی از این مراکز نیز به زنان معتاد متجاهر اختصاص دارد و نظارتهای لازم بر مراکز دولتی و غیردولتی از سوی اداره کل بهزیستی استان و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر صورت می گیرد.
صالحی اظهار کرد: با توجه به جمع آوری و درمان معتادان متجاهر دستگاههای مسئول باید تکالیف خویش را بر اساس آییننامه بعد از خروج معتادان انجام دهند تا معتاد بعد از خروج، ضمن برخورداری از خدمات اجتماعی و اشتغال به چرخه زندگی بازگردد.
وی با بیان اینکه اولویت در حوزه درمان استفاده از اقدامات روانشناختی است، اظهار کرد: استفاده از این خدمات باعث ماندگاری بیشتر درمان بعد از ترک میشود به طوری که اگر کار تیمی انجام شود و خانواده معتادان نیز مشارکت کنند حتماً در بازگشت معتادان به زندگی عادی به نتایج خوبی خواهیم رسید.
دبیر شورا با بیان این که نبود اشتغال یکی از دلایل بازگشت دوباره معتادان بهبود یافته به سوی اعتیاد است افزود: توانمندسازی، آموزش اشتغال و ارائه خدمات مددکاری به معتادان بهبود یافته با هدف بازگشت آنان به جامعه جزو کارهای مهم و با اولویت است همچنین با اقدام های انجام شده تعدادی از معتاد بهبود یافته در واحدهای تولیدی استان مشغول به کار شده اند.
صالحی با بیان لزوم ساماندهی معتادان متجاهر و کارتن خواب گفت: معتادان کارتن خواب پس از بهبودی باید به چرخه زندگی بازگردند، لذا مسئولان دستگاه های مرتبط و سازمان های مردم نهاد و جامعه خیرین باید نگاه انسانی به مراکز تبصره ۱۶ ترک اعتیاد داشته باشند.
وی تاکید کرد: انتظار داریم ادارات و سمنها هر اقدامی میخواهند انجام دهند طبق برنامهها و مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان باشد، با همکاری تمامی دستگاه های عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ، دستگاههای اجرایی دولتی و بخشهای خصوصی میتوان معضل اجتماعی اعتیاد را با ایجاد اشتغال افراد بهبودیافته، کاهش و کنترل کرد و پس از درمان این افراد باید به بخش پذیرش اجتماعی و خانواده توجه بیشتری شود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۸٫۱۸