دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي بر اهميت و نقش موثر سازمانهاي مردم نهاد در تحقق طرح یاری گران زندگی و رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، محمد حسین صالحی در جلسه كميته تخصصي توسعه مشاركتهاي مردمي كه در دفتر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارخراسان رضوی برگزار شد، بر اهميت و نقش ويژه سازمانهاي مردم نهاد به منظور تحقق طرح یاری گران زندگی و رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
وی گفت: در راستای پیشبرد برنامه های مبارزه با مواد مخدر تعداد ۸۰ سازمان مردم نهاد(سمن) در استان وجود دارد که از این تعداد ۳۱ سمن در حوزه درمان و کاهش آسیب، و ۴۹ سمن در حوزه فرهنگی پیشگیری مشغول فعالیت بوده و علاوه بر آنها تعداد ۱۴۵ تیم اجتماع محور نیز در کانون های هدف خدمات پیشگیری از اعتیاد را ارائه می دهند.
دبیر شورا در ادامه به ضرورت تهیه و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع سمنها و تشکلهای مردمی فعال در حوزه فرهنگی پیشگیری، درمان و صیانت اجتماعی تاکید و خاطرنشان کرد: به منظور ساماندهی و استفاده بهینه تر از ظرفیتهای اجتماعی و قابلیت های اجرایی این سازمانهای مردمی، می بایست بانک اطلاعاتی جامعی در خصوص امکانات و توانمندی هر یک از سمنها جمعآوری شود تا امکان بهرهمندی از خدمات مختلف آنها در کانونهای هدف و برنامههای مورد نیاز ایجاد شود.
صالحی گفت: توسعه و تقویت کارکردهای اجتماعی تشکلهای مردمی در حوزه کنترل و کاهش تقاضای مواد افیونی و فرهنگسازی همگانی برای استفاده موثر از ظرفیت های مردمی در اجرای برنامه های پیشگیرانه، از مهمترین نقشهای سازمان های مردم نهاد در اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر است.
وی در ادامه؛ پیشگیری از اعتیاد، درمان و صیانت از بهبودیافتگان، آموزش و آگاهی بخشی و فرهنگسازی را از اساسیترین فعالیت سمنها در امر مبارزه با مواد مخدر برشمرد و گفت: دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در راستای مشارکت اجتماعی بیشتر مسئولان و مردم در تمام مولفه های مبارزه با تبیین برنامهها، ترسیم انتظارات و تعیین حوزه های عمل و نتایج متصور از مشارکت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر فعالیت سازمان های مردم نهاد را ساماندهی می نماید.
وی با اشاره به لزوم اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر و طرح یاری گران زندگی افزود: طرح یاریگران زندگی داراي ابعاد عميق علمي و عملي است و براي تحقق رويكرد اجتماعي به منظور ايفاي نقش موثر در امر مبارزه سخت افزاري و نرم افزاري با مواد مخدر و روان گردان ، تمركز بر ارتقاء و گسترش كمي و کیفی طرحهاي اجرايي در محيطهاي مختلف اجتماعي در همه عرصهها به ويژه كاهش آسيبهاي اجتماعي می توان از سرمايه هاي اجتماعي و گروه هاي مردمي بهره برد.
وي با اشاره به اهميت مشارکت سازمان های مردم نهاد پیشگیری،درمان و صيانت اجتماعی خاطر نشان كرد: خانه تشکل ها با هدف بسترسازي و نهادينه سازي مشاركت هاي اجتماعي و گفتگو، تبادل اطلاعات و تجربيات و فرهنگسازي پيرامون موضوعات مختلف اجتماعي شدن كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در مشهد مقدس راه اندازی شده و تعامل و همکاری دفاتر تسهیل گری با این ظرفیت مردمی ، اثربخشی برنامه را افزایش خواهد داد .
صالحی با تاکید بر نقش تشکلهای مردمنهاد در حوزه کنترل، کاهش و درمان اعتیاد به مواد مخدر افزود: توسعه نظاممند این تشکلها و شبکهسازی در این حوزه از جمله ضرورتها و اولویتها برای تحقق اهداف مبارزه با مواد مخدر است .
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۸٫۰۸٫۰۱