• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
8

معتادان بی بضاعت باید از خدمات درمان ارزان برخوردار شوند

  • کد خبر : 5720
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۵:۰۳

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن انتقاد از تحت پوشش قرار نگرفتن هزینه درمان معتادان بی‌بضاعت، مسئولیت وزارت تعاون در کمک به معتادان بی بضاعت را ذیل ماده ۱۵ قانون و مجزا از بیمه معتادان دانست. دکتر فرید براتی سده در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به اظهار نظر برخی […]


مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن انتقاد از تحت پوشش قرار نگرفتن هزینه درمان معتادان بی‌بضاعت، مسئولیت وزارت تعاون در کمک به معتادان بی بضاعت را ذیل ماده ۱۵ قانون و مجزا از بیمه معتادان دانست.

دکتر فرید براتی سده در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به اظهار نظر برخی از مسئولان سابق درمانِ ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به معایب ماده ۱۶ و مراکز درمان اجباری معتادان متجاهر، اظهار داشت: این که بعضی‌ها در زمان مسئولیت خودشان نسبت به برخی موارد سکوت می‌کنند و پس از اتمام مسئولیتشان، زیر و بم آن موضوع را پر از اشکال معرفی کنند، درست نیست.

وی در ادامه با اشاره به موضوع ماده ۱۶ و لزوم قرارگیری چنین ماده‌ای در قانون مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: ماده ۱۶ به قشری از معتادین می‌پردازد که می‌توان از آن‌ها به عنوان معتادان بی‌خانمان و پر خطر نام برد؛ کسانی که افراد جامعه با دیدن آن‌ها دچار عذاب وجدان می‌شوند و نسبت به آن‌ها احساس مسئولیت‌ می‌کنند. لذا ماده ۱۶ به عنوان آخرین گامی قلمداد می‌شود که می‌توان برای این معتادان که تمایلی برای ورود به درمان ندارند، برداشت.

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر حق انتخاب معتادان خیابانی برای درمان در ماده ۱۵ نیز گفت: حتی معتادان تزریقی خیابانی نیز باید این انتخاب را داشته باشند که به مراکز ماده ۱۵ (درمان غیر اجباری) ارجاع شوند که متأسفانه در حال حاضر این امکان بدرستی فراهم نیست.

براتی سده با بیان این‌که ما باید به دنبال افزایش خدمات مراکز ماده ۱۵ باشیم، افزود: متأسفانه تعداد مراکز ماده ۱۵ تناسبی با آمار معتادان ندارد و به عنوان مثال در استانی که جمعیت معتادان آن‌ ۲۰۰ هزار نفر است ما تنها دارای ۲۰۰ مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۵ هستیم؛ یعنی اگر ظرفیت هر مرکز را ۱۰۰ نفر نیز درنظر بگیریم، ظرفیت این مراکز تنها جوابگوی درمان ۲۰ هزار معتاد و ۱۰ درصد معتادان آن استان است.

وی ادامه داد: شعار ما در عملیاتی کردن موضوع ماده ۱۵ باید ارائه خدمات در دسترس، ارزان و همراه با عدالت باشد؛ یعنی توزیع این مراکز در شهرها و استان‌های مختلف باید بر اساس نیاز آن شهر و استان انجام شود. این در حالی است که در شرایط فعلی، استان‌هایی وجود دارند که در شهرستان‌های آن‌ با وجود نیاز به مراکز درمانی، حتی یک مرکز درمان سرپایی وجود ندارد ولی در مرکز استان بیش از اندازه نیاز، این مراکز متمرکز شده‌اند.

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تغییر برخی از دستورالعمل‌ها برای کارکرد هرچه بهتر مراکز ماده ۱۵ گفت: با توجه به این موضوع باید برخی از دستورالعمل‌ها تغییر کند و به عنوان مثال این‌که گفته می‌شود هیچ مرکزی نباید بیش از ۲۰۰ نفر را پذیرش کند تغییر یابد و سقف پذیرش هر مرکز با توجه به امکانات و نحوه فعالیت آن تعیین شود.

براتی سده در ادامه ضمن تأکید بر ارزان بودن ارائه خدمات درمان اعتیاد، خاطرنشان کرد: طبق قانون باید ارائه خدمات برای درمان معتادان به صورت ارزان انجام شود و قانون با اشاره به بیمه معتادان و مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تحت پوشش قرار دادن معتادان بی‌بضاعت، نحوه دستیابی ارائه خدمات درمانی ارزان به معتادان را پیش‌بینی کرده است. لذا با اجرایی شدن بیمه معتادان می‌توان تأثیر عمده‌ای بر ارزانی خدمات درمانی اعتیاد گذاشت.

منبع خبر: تسنيم ۹۲٫۱۲٫۸ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=5720

برچسب ها