با مشارکت تمام دستگاه های اجرایی و سازمانهای غیر دولتی در اجرای برنامه های گسترده پیشگیری از اعتیاد، طرح یاریگران زندگی در مناطق آسیب خیز حاشیه شهر مشهد اجرا می شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی در جلسه برنامه ریزی اقدامات فرهنگی پیشگیری در حاشیه شهر مشهد بیان داشت: حاشیه نشینی یک مبحث مهم و اساسی است که متاسفانه علاوه بر مسایل کالبدی و شهرسازی ، آسیب های زیادی از جمله اعتیاد دامنگیر آن شده است.
وی با اشاره به تاکید استاندار بر اجرای طرح جهاد اجتماعی «نجات» با هدف ساماندهی حاشیه شهر مشهد گفت: در راستای پیشگیری از اعتیاد تاکنون همه دستگاه های استانی اقداماتی متفاوت برای ساماندهی در حاشیه شهر مشهد انجام دادهاند، اما به لحاظ پراکندگی میزان اثرگذاری قابل توجه نبوده، لذا می بایست با همگرایی بین دستگاههای متولی و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد از بروز موازیکاری جلوگیری شود.
دبیر شورا عدم توسعهیافتگی روستاها را دلیل ایجاد مهاجرت و پدیده حاشیهنشینی در شهرها دانست و افزود: بخش اول اقدامات مربوط به طرح «نجات» در روستاها با توجه به ظرفیت معینهای اقتصاد مقاومتی در حال انجام است و در بخش دوم اقدامات باید از گسترش حاشیهنشینی جلوگیری شود.
صالحی بر همهجانبه بودن برنامه های پیشگیری از اعتیاد در طرح «نجات» تأکید کرد و بیان داشت: در فاز اول طرح «نجات» هشت محله آسیب خیز حاشیه شهر مشهد انتخاب شده است و تمرکز اقدامات در این ۸ محله خواهد بود هر چند برای سایر محلات نیز برنامه ریزی خواهد شد.
وی مشارکت و حضور مردم را رکن اصلی در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت: بر اساس اولويت هاي ابلاغي ستاد مبارزه با مواد مخدر رویکرد اصلی استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی اعتياد، اجرای طرح یاریگران زندگی ، اثربخشی بیشتر اقدامات پيشگيرانه در جامعه هدف و استفاده حداکثری از امکانات دولتي و سازمانهاي مردم نهاد برای مبارزه با این پدیده شوم است.
دبیر شورا با اشاره به شعار «یاریگر هم باشیم» و لزوم مشارکت همگانی در اجرای برنامه های پیشگیرانه افزود: در راستای تحقق طرح یاریگران زندگی، مشارکت تمام دستگاه های اجرایی و سازمانهای غیر دولتی برای اجرای برنامههای گسترده پیشگیری از اعتیاد در حاشیه شهر مشهد یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و همه باید تلاش کنیم تا این شعار به گفتمان جاری در جامعه تبدیل شود.
صالحی بر ایجاد حساسیت در افراد تاثیرگزار جامعه در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: با استفاده بهینه از تمام توان و ظرفیتهای موجود و بهره گیری از تخصص و نظرات اقشار تأثیرگذار در جامعه می توان در زمینه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر موفق بود.
وی با تبیین نقش سمنها در اجرایی شدن طرح «یاریگران زندگی» گفت: با توجه به آسیب های اجتماعی و فردی پدیده شوم اعتیاد که جامعه انسانی را تهدید می کند، استفاده حداکثری از امکانات دولتي و مشارکت سازمانهاي مردم نهاد برای مبارزه با این پدیده شوم ، ایمنسازی فرد و جامعه در مقابل اعتیاد و اثربخشی اقدامات پيشگيرانه در جامعه هدف را بیشتر خواهد کرد.
گفتنی است در این جلسه در خصوص اقدامات اثربخش و تاثیرگزار پیشگیری از اعتیاد در ۸ محله آسیب خیز و حاشیه شهر مشهد در راستای طرح «یاریگران زندگی» و طرح جهاد اجتماعی «نجات» با مشارکت تمام دستگاه های اجرایی و سازمانهای غیر دولتی تصمیم گیری شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۷٫۲۲