کارگاههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کاری استان خراسان رضوی برای جامعه کار و تولید برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، رافتینیا رئیس اداره امور حمایتی و آسیبهای اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در راستای صیانت از کارگران در برابر آسیبهای اجتماعی بویژه اعتیاد به مواد مخدر و با هدف آگاهسازی و ایجاد حساسیت اجتماعی به آحاد مردم به خصوص جامعه کار و تولید، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، در شش ماهه ابتدای سالجاری اقدام به برگزاری ۲۱ کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در محیطهای کاری برای ۶۲۴ نفر را نموده است.
وی با اشاره به ضرورت آموزش و اطلاعرسانی در بین کارگران نسبت به عوارض اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در روند بهرهوری و کار افزود: اعتیاد به مواد مخدر در انواع مختلف موجب بروز مشکلاتی بسیاری از قبیل غیبت از کار، اتلاف وقت کارگران و آسیبهای ناشی از بیدقتی کارکنان معتاد در استفاده از ابزار، هزینههای ناشی از صدمه به تجهیزات، کاهش تعهد کارکنان آلوده به مواد مخدر نسبت به شغل، اشاعه جرائمی چون سرقت در محیط کار، افت کارائی کارکنان گرفتار، افزایش فشار کار بر سایر کارگران سالم، تخریب و اتلاف منابع، کاهش خلاقیت و ابتکار شغلی و شیوههای ضد اجتماعی و بداخلاقیها که ویژگی افراد گرفتار در دام سوء مصرف هستند میشود بنابراین آموزش کارگران در واحدهای تولیدی از اهمیت بسیار بالایی برای ما برخوردار است.
دبیر شورا گفت: اعتیاد، مادر سایر آسیبهای اجتماعی است و آسیبهایی همچون طلاق، خشونت، سرقت، همسر و کودک آزاری و… از آن سرچشمه میگیرد.
رافتی نیا خاطرنشان کرد: آگاهی بخشی از عواقب و اثرات مواد مخدر میتواند نقش پیشگیرانهای در مبتلا به این امر داشته باشد و اطلاعرسانی و فرهنگسازی برای کاهش پیامدهای این امر در بین تمام افراد جامعه و همچنین کارگران و خانواده آنها ضروری بوده و در کاهش آسیبهای اجتماعی مؤثر واقع میگردد.
وی در خاتمه اعلام داشت: در سالجاری علاوه بر برگزاری ۲۱ کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، ۴۷ دوره آموزشی برای بیش از ۲۰۰۰ نفر، از قبیل آموزش مهارتهای زندگی، فرزندپروری، پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی، طلاق، سرقت و بیماری ایدز ویژه جامعه کاروتولید برگزار شده است.
راهاندازی نخستین مرکز طرح جهاد اجتماعی (نجات) در حاشیه مشهد
در راستای ساماندهی حاشیه شهر مشهد و پیشگیری از اعتیاد در سکونتگاههای غیر رسمی، طرح جهاد اجتماعی «نجات» با حضور استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولین استان رونمایی و اولین مرکز اجرایی آن در بولوار توس افتتاح شد.
گفتنی است این طرح در هشت پهنه، ۶۷ محله و با هدف اصلی ساماندهی حاشیه مشهد و پیشگیری از اعتیاد در سکونتگاه های غیر رسمی ، مهاجرت معکوس به مقصد با اولویت روستاها و شهرهای محروم اجرا می شود.
لازم به ذکر است جامعه هدف فاز اول طرح جهاد اجتماعی «نجات» ۳۲۹ هزار نفر را دربر می گیرد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۸٫۰۷٫۱۷