یک استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: گــرايش بــه مصــرف مــواد مخــدر در دوران نوجواني و جواني بيش از سـنين ديگـر اسـت؛ بنابراين ضروری است مباحث پيشگيري از اعتياد از سن نوجواني آموزش داده شوند.
فرزانه چاووشباشی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: گــرايش بــه مصــرف مــواد مخــدر در دوران نوجواني و جواني بيش از سـنين ديگـر اسـت؛ بنابراين، موضوع پيشگيري از سوءمصرف مواد مخدر در ايـــن گروههای ســـني، توجـــه زيـــادي از برنامهريزان و متخصصـان را بـه خـود معطـوف كـرده و ضروری است مباحث پيشگيري از اعتياد از سن نوجواني آموزش داده شوند.
وی افزود: آمارهاي منتشر شده از سازمانهاي بینالمللی، بهخـصوص سـازمان بهداشـت جهـاني، كميته جهاني كنترل مواد مخدر و سازمان يونسكو حاكي از افزايش فزاينـده مـصرف مواد مخدر در سطح جهان است و تنها تفاوت موجود بين كشورها در الگوي مصرف آنها اسـت.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بديهي است كه گسترش اين روند، تيشه بر ریشه بنيادهاي فرهنگي، اجتمـاعي و اقتـصادي يك جامعه مـيزنـد و در نهايـت آن را بـه انحطـاط میکشاند.
چاووشباشی تصریح کرد: امـروزه ايـن مـشكل چنـان خودنمايي میکند كه هيچ كشوري نمیتواند خود را کاملاً از آن مصون بداند و همه منـابع مورد بررسي بدون استثناء ابعاد مسئله را فاجعهآمیز نشان میدهند.
وی افزود: بنابراین با توجه به اینکه فعالیتهای فرهنگي و رسانهای بلندمدت بوده و دير به نتيجه میرسد و اينکه اعتياد مختص جامعه ايران نيست، اميد است در سالهای آتي اقدامات صورت گرفته از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر اثربخشي لازم را داشته و به نتيجه مطلوب برسد؛ که البته اقدامات انجام شده تاکنون خوب بوده است اما کافی نیست.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: همچنین با توجه به اینکه دشمن درصدد ترویج فرهنگ مصرف مواد مخدر در کشورهای جهان سوم است، تا چند سال پـيش، علـت اعتیاد را «نبـود اراده» مطرح میکردند و تمـامي اقـدامات يـا رويكردها، صرفاً تنبيهي بود اما زمانی كه به اعتياد بهعنوان يـك بيماري مغزي مزمن عودکننده نگريسته شد كه میتواند بر روی رفتار انسانها تأثیر بگذارد، افقهای جديدي به روي محققان، سیاستگذاران و برنامهريزان عرصه اعتياد گشوده شد.
چاووشباشی در پایان بیان کرد: علاوه بر فرهنگسازی از طريق رسانههای جمعي، ضروري است فعالیتهای پيشگيري از طريق محل كار و مکانهای تجمع توسط ۴ محور «آگاهسازی مديران، مسئولان و كارفرمايان»، «ايجاد امكانات مشاوره و درمان»، «وضع و اجراي قوانين مربوط به سوءمصرف، حمل يا فروش مواد مخدر» و «آموزش و تقويت بهداشت عمومي» اجرايي شود.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۸٫۰۷٫۱۶