در قالب طرح یاری گران زندگی برنامه های مشترک بین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی و کمیته پدافند غیر عامل با محوریت فعالیت های پیشگیری از اعتیاد اجرایی می شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمد حسین صالحی دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در جلسه دیدار با مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری خراسان رضوی با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تجلیل از رشادتها و حماسه آفرینی رزمندگان دفاع مقدس اظهار داشت: در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در خصوص اهتمام جدی همه دستگاه های اجرایی برای مقابله با آسیب های اجتماعی و اعتیاد ، طرح یاری گران زندگی با هدف کاهش تقاضای مواد مخدر و روانگردانها در قالب کاهش نرخ شیوع اعتیاد در محیطهای اجتماعی تدوین شده و برای اجرای برنامه های پیش بینی شده به دستگاهها و نهادهای اجرایی ابلاغ خواهد شد.
وي افزود: برنامه ریزی برای کاهش تقاضای مواد مخدر و روانگردانها در قالب کاهش نرخ شیوع اعتیاد در دستور کار شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قرار دارد كه در اين راستا برنامه هاي پيشگيري با هدف ایجاد حس مسئولیت در میان مردم و گروههای مختلف اجتماعی بهمنظور پیشگیری از وقوع اعتیاد امسال در ۲۰ درصد مراکز آموزشی استان خراسان رضوی اجرا میشود.
دبير شورا بيان داشت: امروز پيشگيري و مهار آسیب های اجتماعی نیاز به تخصص دارد و حساسیت موضوع باعث شده تمامی دستگاه های مسئول به آن حساس شوند ، در کنار این حساسیت و شرایط ویژه استان خراسان رضوی و بویژه مشهد می طلبد که در حوزه پيشگيري از اعتياد تمامی دستگاه ها مداخله جدی داشته باشند و تمامی ظرفیت های درون و برون سازمانی برای تقویت مهارت های زندگی و ارتقای توانمندی مردم در برابر آسیب های اجتماعی باید به کار گرفته شود.
وی صیانت از افراد سالم جامعه و جلوگیری از ورود آنها به چرخه اعتیاد را یکی از مهمترین اهداف مشترک در برنامه پدافند غیر عامل دانست و افزود: یکی از راهبردهای اساسي در مبارزه با مواد مخدر افزایش آگاهی، حفظ انسجام خانواده ها و اهتمام به برنامه هاي پيشگيرانه است که با توجه به اهداف مشترک شورا با کمیته پدافند غیر عامل استان و كميته فرهنگي پيشگيري ، ضمن تقویت عوامل محافظت کننده و کاهش عوامل خطر با اولویت زنان و جوانان ، بهره گیری از ظرفیت رسانه ملی، ارتقاء دانش عمومی و آگاهی گروه های مختلف اجتماعی ،ایجاد فرهنگ انزجار از مواد مخدر می توان اقدامات مناسبی را در زمینه مبارزه با مواد مخدر صورت داد.
صالحی ، نیروی انسانی را به عنوان مهم ترین سرمایههای انسانی و زیرساخت توسعه کشور دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه کماکان موضوع مصرف مواد مخدر و اعتیاد ناشی از آن در صدر آسیب های اجتماعی قرار دارد باید جامعه بویژه جوانان را به عنوان هدف پیشگیری اولیه از اعتیاد مورد توجه و تاکید قرار داده و ضروری است که تمامی سازمان های آموزشی و اجتماعی، رسالت و نقش خود را برای ارتقا فرهنگ جامعه و پيشگيري از اعتياد ایفا کنند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی با تاكيد بر لزوم توجه و دقت بر اجراي برنامههاي فرهنگي استاندارد در مناطق پرخطر و كانونهاي چهارگانه هدف ، گفت: اميدواريم با همكاري و مشاركت فعال دستگاه هاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر و کمیته پدافند غیر عامل استان، در پايان برنامه توسعه اقتصادي و اجتماعي ششم، به هدف برنامه در زمينههاي مختلف از جمله كنترل عرضه و كاهش ۵ درصدي تقاضا برسيم و جمعيت هدف را تحت پوشش برنامههاي آموزشي پيشگيري از اعتياد قرار دهيم.
وي افزود: پیامدهای و مشکلات مرتبط حوزه آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد در جامعه فراگیر شده و لازم است برای پیشگیری از اعتیاد در قالب طرح یاری گران زندگی مسائل فرهنگی را تقویت و به آحاد مردم جامعه مخصوصا قشر جوان اطلاع رسانی و آگاهی های لازم در زمینه مهارتهای زندگی، مهارت نه گفتن ارائه شود تا بتوان گروه های هدف را در هنگام مواجهه با معضلات و مشکلات اجتماعی از خطر مصون نگه داشت.
مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه ضمن تبریک انتصاب دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: همه دستگاههای اجرایی خراسان رضوی باید پیش بینیهای لازم را برای مصون سازی در برابر تهدیدهای دشمنان در نظر بگیرند چرا که با توجه به افزایش تهدیدهای دشمنان رعایت الزامات پدافند غیر عامل در همه عرصهها ضروری است.
دکتر علیرضا قامتی مواردی همچون افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران را جزء اصول اصلی و اولویت های پدافند غیرعامل برشمرد که باید برای تحقق آن ها برنامه ریزی و تلاش صورت گیرد.
وی با اشاره به تولید مواد مخدر در افغانستان و آسیب های آن در استان خراسان رضوی گفت: بزرگترین تهدید در حوزه آسیب های اجتماعی اعتیاد است و در زمینه پیشگیری از آن باید به خانواده و محیط های آموزشی و مدارس توجه ویژه ای صورت پذیرد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه هیچ پروژه و اقداماتی نباید انجام شود مگر اینکه اصول و اقدامات پدافند غیرعامل در آن رعایت شده باشد تصریح کرد: جامعه را باید به سمتی ببریم که با مبانی پدافند غیرعامل آشنا شده و فرهنگ پدافند غیرعامل که جزء اصول زندگی هر فردی است در جامعه نهادینه شود.
وی در پایان اظهار کرد: امروز با توجه به تهاجمات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی، گسترش پایداری ملی در این حوزه بسیار مهم است و نهاد آموزش و پرورش به عنوان یکی از ارکان اصلی کشور در تولید سرمایه های اجتماعی می تواند حضور و مشارکت مردم را در این پایداری ملی تقویت کند.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد با توجه به اهداف مشترک و ظرفیت های موجود ، در قالب طرح یاری گران زندگی برنامه های مشترک بین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و کمیته پدافند غیر عامل با محوریت فعالیت های پیشگیری از اعتیاد اجرایی شود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۷٫۰۹