دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد از اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد؛ دکتر کرباسی با حضور در برنامه رادیویی “رو در رو” به تبیین سیاستها و اهداف ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: در ستاد با رویکرد اجتماعی شدن امر مبارزه بویژه در حوزه کاهش تقاضای مواد مخدر و روان گردانها تلاش داریم تا ضمن محوریت قراردادن اصل پیشگیری مانع از ورود افراد و اقشار سالم جامعه به چرخه مخرب و ویرانگر اعتیاد شویم.
وی افزود: در حوزه مقابله با عرضه، راهبرد اصلی ستاد مبارزه با باندهای اصلی قاچاق مواد مخدر، مبارزه با توزیع کنندگان و خرده فروشان و راهبرد کوتاه مدت طرح جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر میباشد.
دبیر شورا با اشاره به طرح یاریگران زندگی تصریح کرد: طرح یاریگران زندگی که در عرصه کلان کاهش تقاضای مواد مخدر و روانگردانها سیاستگذاری و برنامهریزی شده است، در سه حوزه تخصصی پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و صیانت اجتماعی از بهبودیافتگان اجرایی خواهد شد.
کرباسی با بیان اینکه محور اقدامات در حوزه پیشگیری از اعتیاد، اطلاع رسانی، اجرای طرحهای آگاهسازی با تمرکز بر آموزش مهارتهای زندگی و ترویج و فرهنگسازی است، اولویت فعالیتها را در محیطهای آموزشی از مهدهای کودک تا دانشگاهها، محیطهای کاری و جمعیتهای کارگری، محلات آلوده و حاشیه شهرها و خانواده ها برشمرد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش ۱۵۰ مرکز درمان سرپایی و بستری در حوزه درمان و کاهش آسیب اعتیاد در استان فعالیت میکنند، اضافه کرد: در حوزه درمان و بازتوانی و کاهش آسیب اهم اقدامات بر همین محورها متمرکز بوده و در حوزه حمایت و صیانت از بهبودیافتگان نیز حمایتهای مددکاری، حمایتهای روانشناسی، آموزش فنی و حرفه ای و اشتغال در راس اقدامات قرار دارند.
دبیر شورا گفت: در سالجاری در مرحله اول طرح یاریگران زندگی در مدارس استان انجام و عملیاتی میشود. در هر مدرسه کانون یاریگران زندگی راهاندازی میشود و از طرحهای این حوزه حمایت مادی و معنوی میکنیم تا بتوانیم اقدامات موثری را در این حوزه داشته باشیم.
کرباسی با بیان اینکه در اجرای طرح یاریگران لزوم دغدغه مندی، حساسیت اجتماعی و پذیرش مسئولیت اجتماعی، مشارکت موثر و حداکثری کلیه مسئولین، نخبگان، اصحاب اندیشه، مراکز علمی و دانشگاهی، گروههای مرجع، سازمانهای مردمنهاد، خیرین، کارآفرینان، کارفرمایان، سایر آحاد جامعه و توجه ویژه به پیشگیری اولیه از اعتیاد به منظور تحقق رویکرد اجتماعی شدن، اجتنابناپذیر میکند.
وی در پایان گفت: با اجرای طرح یاریگران هر فرد و خانواده با اشرافیت کامل بر معضلات و آسیبهای ناشی از اعتیاد و مصرف مواد مخدر یاریگر زندگی افراد و خانوادههای دیگری نیز خواهد شد و با شکلگیری این زنجیره پویا میتوان به تحقق جامعه سالم و عاری از اعتیاد امیدوار بود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد۹۸٫۰۷٫۰۷