دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی، مواد مخدر را از مشکلات بزرگ رفتاری جامعه امروز بشری خواند و گفت: پیشگیری عمومی از مصرف مواد مخدر در جامعه اصلیترین هدف شورای هماهنگی است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی؛ جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستانهای اهر و هوراند با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی، فرمانداران شهرستانهای مذکور و سایر مسئولین در محل فرمانداری هر دو شهرستان برگزار شد.
دکتر رضا استادرحیمی دبیر شورا در این جلسه با اشاره به این که سوءمصرف مواد یکی از مشکلات بزرگ رفتاری در جامعه امروز بشری است، گفت: آگاهی و پیشگیری عمومی از مصرف مواد مخدر در جامعه، اصلی ترین هدف شورا است.
وی با اشاره به شناسایی انواع مواد مخدر در سطح جهان اظهار داشت: متاسفانه فضای مجازی در شیوع مصرف مواد مخدر در سطح جهانی، بیاثر نبوده و بسیاری از خطرات و صدمات مربوط به حوزه مواد مخدر به علت ترویج اقسام مواد مخدر و روانگردانها در فضای مجازی است، پس باید تلاش کنیم در حد امکان از ابتلای نوجوانان و جوانان به اعتیاد پیشگیری کنیم؛ چراکه بعد از ابتلای فرد به این بیماری، درمان آن بسیار دشوار و پرهزینه خواهد بود.
دبیر شورا گفت: درصد شیوع مصرف مواد مخدر در استان، درصد کمی است که بر همین اساس، استان آذربایجان شرقی جز استانهای پاک کشور محسوب میشود.
استادرحیمی اجرای طرحهای پیشگیرانه و آگاهسازی گروههای هدف را دلیل اصلی در پایین بودن شیوع مصرف مواد مخدر در استان نسبت به میانگین کشوری دانست و در انتها پیشنهاد کرد: برای دریافت نتیجه مثبت در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر آموزشها باید به صورت مستمر، هنرمندانه، مکرر و مرتب باشد.
برای اصلاح جامعه نیازمند به مسئولیتپذیری اجتماعی هستیم
دبیر شورا همچنین در کارگاه آموزشی و توجیهی مرحله دوم طرح کاج که با حضور روسای شهرستانهای تابعه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان برگزار شد، با تشریح بحرانهای جهانی بر اساس اعلام سازمان ملل گفت: اعتیاد، فقر اقتصادی، مسائل هستهای و محیط زیست مهمترین بحرانهای جهانی محسوب میشوند.
وی با بیان چالشها و موانع پیشرو تنها راه برونرفت از بحران و آسیبهای اجتماعی را ارتقاء کرامت انسانی و احساس مسئولیت اجتماعی تمامی آحاد مردم عنوان کرد.
دبیر شورا با اشاره به تنوع مواد صنعتی روانگردان خاطر نشان کرد: اصلاحات باید از درون فرد آغاز شود و برای اصلاح جامعه نیازمند به بسیج همگانی و مسئولیت اجتماعی عمومی هستیم.
استادرحیمی تصریح کرد: باید سطح نگرش به آسیبهای اجتماعی مورد سنجش و باز نگری قرار گیرد و به عنوان یک مسئله مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی آموزش را مهمترین عامل در پیشگیری اعتیاد و آسیبهای اجتماعی دانست و افزود: باید هنجارهای فردی و علل و عوامل گرایش و مصرف مواد مخدر در واحدهای تولیدی مشخص شود تا بتوانیم با اجرای برنامههای هدفمند در راستای پیشگیری و مبارزه جدی با اعتیاد اقدام کنیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی۹۸٫۰۶٫۲۶