دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر از برگزاري جشنواره فرهنگي ورزشي بهبوديافتگان خبر داد و گفت: اين طرح ابتدا در يك استان اجرا و سپس در سطح ملي برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مؤمنی در اختتاميه همايش دبيران شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر كشور كه با موضوع «طرح ياريگران زندگي» برگزار شد، گفت: هدف نشست، آن است كه از نظرات و پيشنهادات دبيران شوراها در حوزه مبارزه با مواد مخدر استفاده شود و معتقديم برنامههای مختلف اين حوزه بايد به موازات هم پيش بروند.
وي با اشاره به طرح ياريگران زندگي گفت: دستورالعمل اين طرح فعلاً پیشنویس است و قصد داريم از نظرات حاضران در نشست نيز استفاده قرار كنيم.
دبيركل ستاد ادامه داد: طرح «ياريگران زندگي» يك نماد است تا مفهومي را در ذهن متبادر كند و اين اسم مفاهيم ديگري را هم با خود همراه كند. اين طرح، يعني جامعه از اعتياد مصون باشد و همه ياريگر هم باشيم؛ لذا شما دبيران بهعنوان نماينده ستاد در استانها، ابتكار، ايده يا پيشنهادي داريد، مطرح كنيد و ستاد نيز در ادامه، آنها حمايت و اجرايي خواهد كرد.
مؤمنی افزود: در روستاها، دهيار، روحاني، پايگاه بسيج، مدرسه و معلم وجود دارد كه میتوان با اين ظرفیتها، هسته اولیهای با نام دهياران ياريگر تشكيل دهيم و هر كس كه اين موضوع را زودتر شروع كند، تحت حمايت بيشتري قرار خواهد گرفت.
وي با اشاره به ايده «ياريگران ورزش» گفت: هر استاني در يك رشته ورزشي سرآمد است؛ مثلاً ممكن است آذربايجان غربي در والیبال يا استاني در ووشو يا… سرآمد باشد كه میتوان ورزشكاران و قهرمانان ملي را محوريت قرار داد و هستهای را تشكيل و طرح ياريگران ورزش را ابتدا بهصورت ابتكاري شروع و بعد به كل كشور تعميم داد، چرا كه گاهي يك ايده كوچك میتواند به طرحي ملي تبديل شود.
دبيركل ستاد ادامه داد: موضوعي كه از زبان مسئولي مطرح شود، يك تأثیری دارد ولي همان موضوع از زبان يك قهرمان ملي ممكن است تأثیر بيشتري داشته باشد. بنابراين گروههای مرجع نقش مهمي در پيشبرد اهداف و برنامهها خواهند داشت و میتوان از اين ظرفيت مهم به خوبي استفاده كرد.
مؤمنی همچنين بر بازديدهاي ميداني دبيران شورا از مراكز مختلف درمان، ادارات کل همچون آموزشوپرورش و حضور و صحبت در مساجد و مدارس در خصوص اعتياد و مضرات آن تأکید كرد و گفت: همچنين كارشناسان شوراها میتوانند در برنامههای مختلف صداوسیمای مراكز استاني و سازمانهای مردمنهاد حضور يابند و درباره اين حوزه صحبت كنند.
وي با بيان اينكه بخش عمده كار ستاد، فعالیتهای رسانهای است، گفت: برنامهای با نام ياريگران يك شب در ميان، بعد از خبر ساعت ۲۱ به مدت ۵ دقيقه از شبكه يك پخش میشود و قرار است به زودی هر شب پخش شود؛ اما پر كردن محتواي اين برنامه مهم است و چنانچه هر كدام از دبيران، مطلب مهمي براي بيان دارند، به روابط عمومي ستاد منتقل تا در اين برنامه پخش شود، صداوسیما نيز همراهي بسيار خوبي با ستاد دارد.
دبيركل در ادامه خطاب به دبيران شورا بيان داشت: در سفرهاي استاني، اهتمام جدي در اجراي مصوبات داشته باشيد. اجراي مصوبات يكي از شاخصهای ارزيابي چك ليست استانها است.
مؤمنی ادامه داد: استانها ظرفيت زيادي دارند مثلاً اردوگاهي در كنگاور كرمانشاه، ده سالي بود كه خالي بود كه اگر کاملاً آماده شود ظرفيت پذيرش ۱۰ هزار نفر را دارد و فعلاً مقدمات كار براي ظرفيت هزار نفر در حال فراهم شدن است و امكان ايجاد کارگاههای اشتغال نيز در آن وجود دارد. همچنین در چناران، ظرفیتهایی وجود دارد كه میتواند محل نگهداري معتادان يا ايجاد كارگاه اشتغالزایی شود.
وي از برگزاري جشنواره فرهنگي ورزشي بهبوديافتگان بهعنوان طرحي ملي خبر داد و گفت: اين طرح ابتدا در يك استان اجرا و سپس در سطح ملي برگزار خواهد شد. در اين صورت هم سازمانهای مردمنهاد بهعنوان ياريگران و هم بهبوديافتگان تشويق خواهند شد.
مؤمنی بر كاهش نرخ شيوع اعتياد در استانها تأکید كرد و گفت: اميدواريم همگام، هماهنگ و همنفس با يكديگر آهنگ رشد اعتياد را در كشور متوقف كنيم.
وي در پايان از دبيران شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استانهای اصفهان، چهارمحال و بختياري و خوزستان به دليل اقدامات شايسته در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر تقدير كرد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۶٫۲۴