دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: ۲۰۰ هزار معتاد در این استان وجود دارد که از این تعداد ۶۰ هزار نفر مراحل درمان را طی می کنند.
به گزارش ایرنا، سردار ˈبهمن امیری مقدمˈ روز شنبه در همایش بهبودیافتگان خراسان رضوی در مشهد افزود: در اجرای طرح جمع آوری معتادان رها شده در کنار خیابان، سه هزار و ۵۰۰ معتاد در این استان جمع آوری و به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی گفت: از این تعداد بیش از هزار و ۵۰۰ نفر به آغوش خانواده های خود بازگشتند.
وی اظهار داشت: مواد مخدر یک معضل جهانی است و همه اقشار جامعه موظف هستند با گسترش آن مقابله و افراد گرفتار شده را درمان کنند.
وی گفت: ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و در این زمینه مبارزه سختی را در پیش گرفته است و افزون بر مقابله با گسترش آن برای درمان معتادان نیز اقدامات موثری را در دست انجام دارد.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی اظهار داشت: فرد معتاد می تواند با گفتن ˈنهˈ به هر نوع وسوسه، به آغوش خانواده و جامعه بازگردد که بازگشت موفقیت آمیز وی و تداوم این روند نیاز به حمایت همه جانبه مردم و مسوولان دارد.
امیری مقدم افزود: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در زمینه مقابله، پیشگیری و درمان معتادان اقدامات موثری را انجام داده و با توجه به اهمیت مراقبت پس از درمان، به سراغ خیرین استان رفته تا بستر اشتغال برای بهبود یافتگان به منظور جلوگیری از بازگشت مجدد آنان به اعتیاد را فراهم کند.
وی بیان کرد: با کمک خیرین خراسان رضوی کارگاه هایی راه اندازی شده تا معتادان پس از درمان در آنها مشغول به کار شوند.
وی با بیان اینکه در دولت نهم تصمیماتی به منظور اختصاص پنج درصد از واحدهای مسکونی طرح مهر به بهبودیافتگان اتخاذ شد که تاکنون انجام نشده است، گفت: ضروری است دولت تدبیر و امید در زمینه رسیدن بهبودیافتگان به سهم خود از مسکن مهر اقدامات لازم را انجام دهد.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی همچنین حمایت دولت از سازمان های مردم نهاد را که در زمینه درمان معتادان مشغول فعالیت هستند خواستار شد.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: روان انسان همواره جویای رسیدن به معشوق است که گاهی اوقات در این راه به معشوق غیر واقعی بر می خورد و به آن متوسل می شود که این مساله حکایت امروز معتادان جامعه است.
ˈقهرمان رشیدˈ افزود: بهبودیافتگان ابرهای سیاه را از زندگی خود کنار زدند و با اراده و همت خود به معشوق اصلی رسیده و شیرینی پاکیزه بودن را چشیده اند.
وی انجام فعالیتهای سلبی و ایجابی را برای بهبود یافتن همه معتادان ضروری دانست و گفت: نیروی انتظامی هر دو فعالیت را در حال انجام دارد اما بدون همکاری و همیاری مردم رسیدن به اهداف در این زمینه میسر نیست.
وی اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری به عنوان یک اصل قبل از درمان و افزایش ظرفیت بهبودیافتگان در جامعه را سرلوحه کار خود قرار داده تا با تحقق این امر بهبودیافتگان مشوقی برای معتادان در زمینه ترک اعتیاد و درس عبرتی برای دیگران باشند.
رشید، اثربخش ترین اقدام در زمینه مبارزه با مواد مخدر را جلب همکاری سازمان های مردم نهاد و همکاری مردم در این زمینه دانست.