• امروز : شنبه - ۱۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
کل پست ها: 73302اخبار امروز : 2
5

۵۰۰ تن مواد مخدر طی سال جاری در کشور از قاچاقچیان کشف شد

  • کد خبر : 5638
  • ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: با تلاش ماموران انتظامی، امسال بیش از ۵۰۰ تن انواع مواد مخدر در مرزها و داخل کشور از قاچاقچیان کشف شده است. به گزارش ایرنا، ˈعلیرضا جزینیˈ روز دوشنبه در همایش ˈبهبودیافتگان خراسان رضویˈ در مشهد، کشور افغانستان را بزرگترین تهدید در زمینه مواد […]

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: با تلاش ماموران انتظامی، امسال بیش از ۵۰۰ تن انواع مواد مخدر در مرزها و داخل کشور از قاچاقچیان کشف شده است.

به گزارش ایرنا، ˈعلیرضا جزینیˈ روز دوشنبه در همایش ˈبهبودیافتگان خراسان رضویˈ در مشهد، کشور افغانستان را بزرگترین تهدید در زمینه مواد مخدر برای ایران عنوان کرد.

وی اظهار داشت: ۱۵۰ هزار هکتار زمین در افغانستان به کشت خشخاش اختصاص داشت که این مقدار امسال به ۲۰۹ هزار هکتار افزایش یافته و موجب افزایش ۳۶ درصدی تولید و ترانزیت مواد مخدر از این کشور شده است.

وی افزود: این در حالی است که امسال به تناسب افزایش سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان، مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در مرزهای ایران نیز ۳۲ درصد افزایش یافته است.

جزینی گفت: با توجه به همسایگی افغانستان با ایران و تلاش استکبار برای متزلزل کردن جمهوری اسلامی، مشکلات کشور در زمینه مبارزه با مواد مخدر و درمان معتادان بسیار زیاد و گسترده است.

وی اعتیاد را موضوع جهانی عنوان و بیان کرد: دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در جهان با موضوع مواد مخدر مرتبط هستند و این عارضه یکی از آسیب های مهم اجتماعی در کشور ما نیز به شمار می رود.

وی افزود: به همین منظور در ستاد مبارزه با مواد مخدر، برنامه های متنوع پیشگیرانه و امیدبخش سرلوحه تمام فعالیتها قرار گرفته که یکی از نمادهای آن همایشی است که امروز به افتخار بهبودیافتگان برگزار شده و من نام آن را همایش ˈامید و شجاعتˈ می گذارم.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: در همین راستا به شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای کشور نیز دستور داده شده که نمونه این همایش را برای بهبود یافتگان برگزار کنند تا نخستین اثربخشی خود در دادن امید و اعتماد به افراد ناامید و معتاد را در جامعه داشته باشد.

وی اظهار داشت: برگزاری این گونه همایش ها نشانگر این است که امید و اعتماد به جامعه معتادان کشور بازمی گردد و اعتماد به نفس بهبودیافتگان الگویی برای آنان خواهد بود.

وی بیمه درمانی، اشتغالزایی، آموزش حرفه ای و تامین مسکن بهبودیافتگان را از برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر برشمرد و گفت: در زمینه بیمه، هیات وزیران این مساله را به سازمان بیمه سلامت محول کرده که امید است هر چه سریعتر مورد پیگیری قرار گیرد.

جزینی افزود: در زمینه اشتغالزایی بهبودیافتگان نیز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده است پنج درصد از اعتبارات سالانه خود را به اشتغالزایی بهبودیافتگان اختصاص دهد که در این زمینه هنوز اقدام اساسی انجام نگرفته است.

وی اظهار داشت: برای آموزش حرفه ای بهبودیافتگان نیز، سازمان فنی و حرفه ای مکلف شده هر سال ۲۵ هزار نفر از بهبودیافتگان را آموزش دهد که در این زمینه اقدامات موثری در حال انجام است.

وی ادامه داد: در زمینه تامین مسکن بهبودیافتگان هم چهار هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی در سطح کشور در نظر گرفته شده که تاکنون ۲۶۰ نفر از واجدین شرایط شناسایی و از بین آنان ۱۲۶ نفر خانه های خود را تحویل گرفته اند.

وی با تاکید بر اینکه حمایت اجتماعی از بهبودیافتگان که از دستورات اکید رهبر معظم انقلاب است باید به نحو احسن انجام شود، گفت: بهبودیافتگان هنوز نیازمند مراقبت هستند و باید برای جلوگیری از بازگشت مجدد آنان به اعتیاد، برنامه ریزی کلی انجام گیرد.

وی افزود: ارتقای سطح آگاهی عمومی باید در فرد بهبود یافته افزایش یابد و برای حمایت از این قشر به کمک خیرین نیاز است.

وی تاکید کرد: خراسان رضوی باید پایلوت طرح اعتماد سازی در جامعه خیرین برای جلب حمایت و کمک به بهبودیافتگان قرار گیرد تا سهم ۸۵ درصدی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در حمایت از بهبودیافتگان به ۱۰۰ درصد برسد.

وی خاطر نشان کرد: ۶۳ درصد از جامعه معتادان کشور را افراد متاهل تشکیل می دهند که ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکنون موفق شده ۶۰ درصد از این افراد را زیر پوشش قرار دهد.

وی افزود: با توجه به تهدیدات موجود و نیاز ستاد مبارزه با مواد مخدر برای گسترش چتر حمایتی، از سازمان های مردم نهاد تقاضا می شود نقش واسطه ای بین این ستاد را محفوظ نگه داشته، انتقادات مردم را منتقل کنند، دیده بان و ناظر مردم باشند و نقش مشارکتی خود را در برنامه های این ستاد افزایش داده و به نحو مطلوب ایفا کنند.

جزینی اظهار داشت: هم اکنون ۱۸۵ سازمان مردم نهاد در امور مختلف با ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در حال همکاری هستند که در سال آینده سطح این همکاری گسترش و تغییر خواهد یافت.


منبع خبر: ايرنا ۹۲٫۱۲٫۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=5638

برچسب ها