• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
8

اصفهان در شيوع‌شناسي اعتياد رتبه ۲۲ كشوري را دارد

  • کد خبر : 56328
  • ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۱

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه اصفهان در شيوع‌شناسي اعتياد رتبه ۲۲ كشوري را دارد، گفت: شيوع مصرف مواد مخدر در كشور ۵٫۴ درصد است اما اين ميزان در اصفهان، ۲٫۴ درصد است. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مومني صبح امروز در سفر به اصفهان، در […]

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه اصفهان در شيوع‌شناسي اعتياد رتبه ۲۲ كشوري را دارد، گفت: شيوع مصرف مواد مخدر در كشور ۵٫۴ درصد است اما اين ميزان در اصفهان، ۲٫۴ درصد است.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مومني صبح امروز در سفر به اصفهان، در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان شركت كرد و ضمن تقدير از فعاليت‌هاي استاندار اصفهان، نيروي انتظامي، سپاه پاسداران، مجموعه دستگاه قضايي، وزارت بهداشت، سازمان بهزيستي، و آموزش و پرورش در حوزه مبارزه با مواد مخدر گفت: اصفهان هم محل عبور است و هم معبر. لذا مسوولان هم بايد وضعيت استان را سامان دهند و هم به نمايندگي از كشور و دنيا با ترانزيت و عبور مواد مخدر به كشورمان و كشورهاي اروپايي مبارزه نمایند .


وي با اشاره به آخرين گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ كه مربوط به سال ۲۰۱۸ ميلادي است؛ بيان كرد: ۲۸۰ میلیون نفر در دنیا موادمخدر مصرف می‌کنند و در جمهوري اسلامي ايران نيز ۲ میلیون ۸۰۰ هزار مصرف کننده مستمر وجود دارد.


دبیرکل ستاد ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در کنار کشوری -افغانستان- قرار دارد که تولید مواد مخدرش در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۲۰۰ تن بود اما امروزه به بیش از ۹ هزار تن رسیده و به رشد ۵۰ برابری رسیده است.


مومنی گفت: سازمان ملل در این گزارش از کشورهایی همچون آمریکا، كانادا، آفریقاي جنوبي، مكزيك و هلند که تغییراتی در سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر خود انجام داده‌ و مواد مخدر را آزاد كرده‌اند، انتقاد کرده و گفته است كه این تغییر سیاست‌ها، موجب افزایش اعتیاد در دنیا شده است.


وی افزود: ۱۰٫۶ درصد جمعيت امريكا، معتاد هستند و سالانه ۷۰ هزار نفر در آن كشور بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند و همچنين طی ۵ سال گذشته، جمعيت زنان معتاد آن كشور، سه برابر شده است.


دبیرکل ستاد بیان داشت: موضوع اعتياد و آسيب‌هاي اجتماي به قدري مهم است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالي) به صورت هر ۶ ماه یکبار جلساتی را در تهران برگزار مي‌كنند و اهتمام ویژه‌ای برای حل آسیب‌های اجتماعی دارند.


مومنی تصريح كرد: موضوع موادمخدر و اعتیاد جزو پنج آسیب مهم كشور است و بسیاری از درگیری‌ها، سرقت‌ها، بیماری‌های عفونی و دیگر آسیب‌ها ریشه در مواد مخدر دارد.


وی گفت: اعتياد موضوعي پيچيده است و بالاي ۵۰ درصد معتادان كشور شاغل هستند؛ لذا اعتياد موضوع تك مولفه‌اي نيست.


دبیرکل ستاد ادامه داد: راه نهايي آن است كه بازدارندگي دروني ايجاد كنيم. مردم انتظار دارند مواد مخدر در دسترس نباشد تا كسي مصرف نكند. اين امر درست است اما تلاش دولت به تنهايي كافي نيست و مردم نيز بايد مشاركت كنند .


مومني با اشاره به طرح «يارگران زندگي» گفت: در جلسه اخير ستاد مبارزه با مواد مخدر كه سه هفته گذشته به رياست رييس جمهور كشور تشكيل شد، طرح ياريگران زندگي تصويب شد. اين طرح نشان مي‌دهد كه موضوع مبارزه با مواد مخدر و ساماندهي پديده اعتياد به صورت دولتي صرف، محال و غير ممكن است و حتما بايد اين موضوع مردمي شود.


مومنی با بيان اينكه حدود ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر مربوط به استان‌های شرقی کشور است، گفت: اين مقدار از كشفيات در استان‌هاي سيستان و بلوچستان، خراسان رضوي، خراسان جنوبي، يزد، كرمان و هرمزگان انجام مي‌شود؛ به طور مثال استان سيستان و بلوچستان طي ۵ ماه گذشته، نزديك به ۷۰ تن مواد مخدر كشف كرده است؛ لذا در نظر داريم چند پهپاد نیز جهت سرعت کار، به اين استان‌ها اختصاص دهيم.


وي همچنين با تاكيد بر اينكه قانون در خصوص اموال قاچاقچیان بايد اصلاح شود، گفت: در قانون فعلی اعلام شده است که تنها اموال قاچاقچیان ناشی از این جرم باید مصادره شود ولی ما می‌گوییم تمامی اموال قاچاقچیان باید مصادره شود مگر اینکه قاچاقچی ثابت کند، اموالش ناشی از جرم مواد مخدر نیست.


دبیرکل ستاد با بیان اینکه در سال‌جاری اصلاح قانون را برای ساماندهی معتادان متجاهر خواهیم داشت؛ افزود: نگهداری سه يا شش ماه از این افراد در مراکز ماده ۱۶ کافی نیست و بايد اين مدت زمان افزايش يابد.


مومني با اشاره به شيوع مواد مخدر در استان اصفهان گفت: رتبه اصفهان در اين امر پايين است، به طور مثال شيوع مصرف مواد مخدر در كشور ۵٫۴ درصد است اما اين ميزان در استان ۲٫۴ درصد است.


وي با بيان اينكه اصفهان در شيوع شناسي اعتياد رتبه ۲۲ كشوري را دارد، افزود: ميانگين كشوري نرخ شيوع اعتياد در دانش‌آموزان ۲٫۱ است ولي اين رقم در استان اصفهان ۱٫۳ درصد است، همچنين ميانگين كشوري نرخ شيوع اعتياد در  دانشجويان ۴٫۷ درصد است كه اين ميزان در استان ۴٫۲ درصد مي‌باشد.


دبیرکل ستاد گفت: نرخ شيوع اعتياد در مراكز صنعتي كشور ۲۲ درصد است و اين رقم در استان اصفهان، ۱۶ درصد مي‌باشد .


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۶٫۱۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=56328

برچسب ها