دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ساماندهی معتادان متجاهر نیاز به تامین زیرساختهای لازم دارد که در این رابطه ظرفیتهای خوبی در کشور ایجاد شده است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر اسکندر مومنی روز دوشنبه در دیدار با حجت الاسلام عليدادي سليماني، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با بيان اين مطلب گفت: موضوع موادمخدر و اعتیاد جزو پنج آسیبی است که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالي) به صورت هر ۶ ماه یکبار جلساتی را در تهران برگزار ميكنند و اهتمام ویژهای برای حل آسیبهای اجتماعی دارند.
وي با بيان اينكه بسیاری از درگیریها، سرقتها، بیماریهای عفونی و دیگر آسیبها ریشه در مواد مخدر دارد، تاکید کرد: درمان، مقابله، پیشگیری و صیانت اجتماعی از حوزههای کاری عمده در حوزه مبارزه با مواد مخدر هستند.
دبیرکل ستاد افزود: یکی از مشکلات موجود در استان کرمان، کمبود مکان برای نگهداری معتادان متجاهر بود که امروز از اردوگاه كبوترخان بازديد كرديم و سعی داريم در قالب یک توافق نامه سه جانبه ميان ستاد، استانداري كرمان و سازمان زندانها روند احداث این مجموعه تسریع شود.
مومنی با اشاره به تدوین اولویتهای کوتاهمدت و بلند مدت در حوزه مبارزه با موادمخدر، گفت: اولویت کوتاهمدت مبتنی بر ساماندهی معتادان متجاهر است زیرا وجود این افراد در سطح جامعه جلوه نامناسبی به شهرها ميدهد، احساس امنیت را خدشه دار میکند و مشکلات دیگری را نیز به دنبال دارد.
وي اولویت دوم ستاد مبارزه با مواد مخدر را توجه به حوزه فرهنگی و پیشگیری خواند و ادامه داد: طبق پژوهشي، بیش از ۳۰ درصد معتادان به اصرار هم سنهای خود به اعتیاد دچار شدهاند و بیش از ۳۰ درصد نیز فکر نمیکردهاند که معتاد شوند. اين پژوهش نشان ميدهد كه بايد اقدامات فرهنگي مناسبي در جامعه انجام شود.
دبيركل ستاد افزود: در راستای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد تمامی نهادهای فرهنگی از جمله حوزههای علمیه و آموزش و پرورش باید همکاری لازم را داشته باشند تا در حوزههاي فرهنگی و پیشگیری اقدامات مناسب و اثرگذار انجام شود و با تقویت معنویت و مهارت نه گفتن شاهد کاهش اعتیاد در جامعه باشیم.
مومني با بیان این مطلب که در چهار دهه گذشته فقط در دهه ۶۰ شاهد کاهش مواد مخدر و اعتیاد بودهایم، گفت: نتایج پژوهشها نشان میدهد که برای موفقیت در مبارزه با مواد مخدر باید تمامی ظرفیتهای دینی، فرهنگی و اجتماعی کشور مورد استفاه قرار گیرند.
وي به اجرای طرح یاریگران در کشور اشاره و بیان کرد: در این طرح مجموعه اقدامات فرهنگی و آموزشی مد نظر قرار گرفته است و در آغاز سال تحصیلی جدید احتمالا پرسش مهر در خصوص پیشگیری از اعتیاد باشد.
مومنی در پایان گفت: استان کرمان سهم بزرگی در دوران دفاع مقدس داشته و اکنون نیز در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد.
همچنين نماینده ولی فقیه در استان کرمان نیز در این دیدار اظهار کرد: ۴ دهه تجربه در مبارزه با مواد مخدر در دستور کار نظام و یکی از دغدغه های جدی بوده و مبارزه در قول و عمل ادامه پیدا کرده است.
حجتالاسلام حسن علیدادی سلیمانی افزود: جمهوری اسلامی تجربیات فراوانی در حوزه مبارزه با مواد مخدر دارد و هم توفیقات ارزشمندی به دست آورده است.
وی گفت: باید کارهای گذشته مرور و ضعفها رفع شود و طرحهای جدید و برنامه مدونی برای کشور اجرایی گردد تا نتیجه مثبت داشته باشد و کشورهای دیگر بتوانند از این برنامه استفاده کنند.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۶٫۱۱