دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی در بازدید از اردوگاه حرفهآموزي و كاردرماني شهرستان چناران گفت: با تجهیز و ارتقای ظرفيت اردوگاه چناران ميتوان از بخشی از ظرفیت آن براي نگهداري معتادان متجاهراستفاده کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسین صالحی گفت: براساس تفاهمنامه همکاری بین سازمان زندانها، ستاد مبارزه با مواد مخدر و استانداری خراسان رضوی، با تعمیر تجهیز و تکمیل فرآیند آمادهسازی تعداد ۷ سوله در اردوگاه چناران، ظرفیت برای نگهداری، درمان و کاهش آسیب ۲۷۰۰ معتاد متجاهر فراهم میشود که هدف اصلی از بازپروری معتادان متجاهر، بازگرداندن آنها به جامعه و کانون خانواده است.
وي با اشاره به بازدید دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر از اردوگاه حرفهآموزي و كادرماني چناران گفت: ساماندهي معتادان متجاهر صرفاً نگهداري و درمان كوتاه مدت نيست بلكه داراي چرخه نگهداري، سمزدايي، درمان، مهارتآموزي و اشتغال است. بعد از اينكه دورههاي آنان تمام شد آنان ميتوانند شغل و مهارتي ياد بگيرند و هم در اين اردوگاه درآمدي داشته باشند و هم وقتي وارد جامعه شدند، بتوانند با مهارتي كه آموختهاند، شغلي را براي خودشان فراهم كنند.
دبیر شورا با اشاره به لزوم همکاری دستگاهها در جمعآوری معتادان متجاهرگفت: اردوگاه حرفهآموزي و كاردرماني چناران، اردوگاهي است كه هزينه زيادي براي ساخت و راهاندازي آن صرف شده و امكان ارتقای ظرفيت آن وجود دارد و ميتوان از اين اردوگاه، هم براي محكومان مواد مخدر (ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر) و هم براي نگهداري و درمان معتادان متجاهر (ماده ۱۶ همان قانون) استفاده كنيم.
صالحی ضمن قدردانی از زحمات مدیرکل زندانها و رئیس اردوگاه چناران تصريح كرد: با توجه به تفاهم نامه صورت گرفته و تاکید استاندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان میبایست اين اردوگاه را با كمك دستگاه قضائی و ستاد به ظرفيت لازم برسانيم تا پس از تكيمل و تجهیز برای ساماندهي معتادان متجاهر ممكن شود.
وی با اشاره به تأکیدات مسئولان کشور در خصوص لزوم کاهش آسیبهای اجتماعی یادآور شد: معتادان متجاهر باعث بروز برخی از آسیبهای اجتماعی و جرایم در جامعه می شوند و باید همه دستگاهها در این خصوص با یکدیگر همکاری و همافزایی داشته باشند.
دبیر شورا اظهار کرد: موضوع مواد مخدر و ارتباطش با آسیبهای اجتماعی بر کسی پوشیده نیست. با توجه به همسایگی با کشور افغانستان که سالانه ۱۰ هزار تن مواد مخدر تولید میکند و در ۲۰ سال اخیر تولیدمواد مخدر در آن کشور ۵۰ برابر رشد کرده و از ۲۰۰ تن به ۱۰ هزار تن رسیده ، موضوع مبارزه با مواد مخدر از اولویت مهم و ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد زندانیان کشور مرتبط با مواد مخدر هستند و ۵۵ درصد طلاقها ناشی از مواد مخدر است. بسیاری از جرایم، ناشی از اعتیاد به مواد مخدر است بنابراین منطق حکم میکند به این موضوع توجه جدی داشته باشیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۵٫۲۸