دبیر شوری هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری گفت: طرح “یاریگران زندگی” از مهرماه سالجاری بهعنوان چهارچوب مبنایی ستاد در حوزه پیشگیری و درمان اجرایی می شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری؛ سیدقدیر مرتضوی در جلسه شورا با تاکید بر اینکه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد، افزود: ۴۵ درصد جمعیت زندانیان کشور مربوط به مواد مخدر است و بالاترین آمار مرگ و میر کشور بعد از تصادفات جادهای بهواسطه اعتیاد به موادمخدر است.
به گفته وی، ۶۵ درصد همسرآزاریها و ۵۵ درصد آسیب های اجتماعی در حوزه های مختلف به دلیل اعتیاد است.
مرتضوی افزود: طرح یاری گران زندگی با هدف کنترل آسیب اجتماعی و اعتیاد با همکاری همه دستگاه های متولی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اجرا می شود.
وی به فعالیت انجمن معتادان گمنام در استان از سال ۸۲ اشاره کرد و گفت: ۱۱۶ گروه در استان در این خصوص فعالیت میکنند که از این تعداد ۱۱۱ گروه خاص آقایان و ۵ گروه زنان با عضویت ۷ هزار نفر فعال است.
دبیر شورا گفت: موسسه کنگره ۶۰ نیز از سال ۹۰ در استان فعال شده و ۶۰۰ نفر عضو این مووسسه است.
مرتضوی افزود: در استان ۱۹ مرکز اقامتی میانمدت(کمپ) با مجوز بهزیستی و ۵ مرکز MMT یا دارو درمانی دولتی و ۵۶ مرکز خصوصی در استان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعال است.
وی به فعالیت یک مرکز کاهش آسیب برای معتادان پرخطر در سطح استان اشاره کرد و گفت: در این مرکز به معتادانی که بهصورت تزریقی مواد مصرف میکنند خدماتی ارائه می شود.
به گفته مرتضوی، سال گذشته ۳ هزار و ۵۵۵ نفر از خدمات این مرکز بهره مند شدند.
وی افزود: نبود یک ساختار و متولی خاص در حوزه درمان یکی از مشکلات است به گونه ای که بهزیستی به تنهایی مسوول حوزه درمان نیست و باید یک ساختار جامع برای درمان در نظر گرفته شود.
اعتیاد مشکل و اولویت اصلی کشور است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: نبود یک ساختار مشخص در حوزه درمان یکی از معضلات در سطح استان است.
مجید شیرانی نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، متولی درمان در بحث مبارزه با مواد مخدر است، افزود: بهداشت و درمان در حوزه درمانهای نگهدارنده یا درمان دارویی فعالیت میکند.
وی گفت: در مراکز درمان دارویی که ۵ مرکز دولتی و ۵۶ مرکز غیردولتی فعال است سرانه دارویی در نظر گرفته نمی شود و این امر باعث نشت داروی متادون می شود.
به گفته شیروانی، اعتیاد مشکل و اولویت اصلی کشور است و با روشها و برنامه ریزی های که در سالهای گذشته در نظر گرفته شده است نمی توان با این معضل مقابله کرد و یا درمان اعتیاد را به پیش برد.
وی گفت: درمان اعتیاد در جامعه نیازمند یک پروتکل سازمان یافته است تا بتوان با همکاری همه ارگان ها در این حوزه فعالیت کرد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری۹۸٫۰۵٫۲۸