رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: مصرف متادون در جامعه افزایش یافته است و این امر باید از سوی مسوولان مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری؛ احمدرضا بهرامی افزود: باید با یک برنامه ریزی دقیق و تهیه یک بانک اطلاعاتی از افراد دریافت کننده متادون میزان توزیع و مصرف این مواد را کاهش داد تا فرد بعد از یک دوره درمان بتواند متادون و به کل مواد مخدر را ترک کند.
بهرامی با تاکید بر اینکه استان چهارمحال و بختیاری نخسیتن استانی است که کمپ غیرمجاز ندارد ، افزود: باید در حوزه فعالیت کمپ ها و همچنین افرادی که در این مراکز نگهداری می شود یک آسیب شناسی انجام شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان چهارمحال وبختیاری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه متادون درمانی یکی از روش های درمان اعتیاد در جامعه است، گفت: به دلیل نبود نظارت بر مصرف متادون ، خود این روش به یک اعتیاد تبدیل شده است.
عبدالرضا علیمحمدی افزود: در جامعه کنونی، یکی از دلایل فوت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر ، گرایش به مصرف متادون است که باید نظارت بیشتر در حوزه مصرف و توزیع این مواد در مراکز درمان متادون انجام شود.
وی با بیان اینکه نشت متادون در مراکز وجود دارد، افزود: باید نظارت بر توزیع این ماده در مراکز بیشتر باشد، تا مصرف کنندگان بعد از یک دوره درمان ، مصرف این ماده را نیز کنار بگذارند.
علیمحمدی بر افزایش نظارت بیشتر از سوی مسوولان حوزه درمان از جمله بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی بر مراکز درمان دارویی و مراکز درمان بلند مدت تاکید کرد و گفت: باید نظارت بیشتر در حوزه اشتغال و پرداخت تسهیلات به معتادان افزایش پیدا کند.
به گزارش ایرنا، اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری قبل از برگزاری این جلسه از یک کمپ ترک اعتیاد زنان و یک کمپ ترک اعتیاد مردان دیدن کردند.
نظارت بر افراد بهبودیافته و ایجاد اشتغال برای معتادان بی خانمان یک اولویت است
سرپرست اداره کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: هم اکنون ۱۹ کمپ ترک اعتیاد در استان فعال است که یک مرکز از این تعداد خاص زنان است.
معصومه محمدی افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون یکهزار و ۶۶۲ نفر به مراکز و کمپهای ترک اعتیاد بهزیستی مراجعه کردند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع ترک اعتیاد و جلوگیری از بازگشت به مواد مخدر از سوی معتادان بهبود یافته ، اظهار داشت: نظارت بر افراد بهبود یافته و ایجاد اشتغال و یا تامین یک سرپناه برای معتادان بی خانمان یک اولویت است.
به گفته وی، در برخی استان ها برای معتادان بهبود یافته بعد از ترک ، یک مکان و سرپناه برای گذراندن شب ها با عنوان گرمخانه در نظر گرفته شده است که راه اندازی این مرکز در استان یک اولویت است.
محمدی با اشاره به اینکه در استان فرهنگ سازی در زمینه فعالیت کمپ ها ترک اعتیاد بسیار ضعیف است، افزود: بیشتر کمپ های ترک اعتیاد به دلیل مقاومت مردم برای فعالیت در داخل شهر و محله ها به خارج از شهر ها و در حاشیه شهرها سوق داده می شود، که این امر باعث کمرنگ شدن گرایش افراد معتاد و همچنین خانواده آنها برای ترک است.
وی به استیجاری بودن ۱۰۰ درصدی کمپ های ترک اعتیاد استان اشاره کرد و گفت: با تخصیص زمین در شهرها و تامین اعتبار از سوی مدیران کمپ ها و حمایت سازمان بهزیستی می توان مکان های دائمی برای کمپ های ترک اعتیاد در استان راه اندازی کرد.
سرپرست بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشکل اشتغال معتادان بهبود یافته و تامین ضامن برای دریافت تسهیلات افزود: هر ساله ۵ درصد تسهیلات اشتغالزایی سازمان بهزیستی به معتادان بهبود یافته اعطا می شود که با توجه به تعداد افراد بهبود یافته پشت نوبت دریافت تسهیلات اشتغال و جلوگیری از گرایش مجدد به مصرف مواد مخدر سال گذشته ۱۶ درصد تسهیلات اشتغالزایی بهزیستی استان به معتادان بهبود یافته اختصاص داده شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری۹۸٫۰۵٫۲۸