دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی در بازدید از مركز نگهداری درمان و كاهش آسیب معتادان زن متجاهر ماده ۱۶ بر لزوم ارائه خدمات درمانی و کاهش آسیب به زنان معتاد تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمد حسین صالحی درباره راهاندازی مركز نگهداری درمان و كاهش آسیب زنان معتاد متجاهر اظهار کرد: این مرکز توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با فضایی مناسب زنان در اختیار بهزیستی برای نگهداری، درمان و کاهش آسیب زنان متجاهر مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ مرکز در بخش دولتی و خصوصی درمان معتادان متجاهر در استان خراسان رضوی مشغول فعالیت هستند، افزود: این مراکز تحت نظارت بهزیستی استان به ارائه خدمات درمان، بازتوانی و کاهش آسیب معتادان متجاهر مشغول هستند.
دبیر شورا در رابطه با شرایط نگهداری زنان معتاد کارتنخواب در مرکز ماده ۱۶ بانوان اظهار کرد: بیمارانی که اینجا حضور دارند زنان کارتنخواب متجاهر هستند که بهوسیله نیرویانتظامی از سطح پاتوقها در داخل شهر جمعآوری میشوند و با حکم دادگستری و قضایی فرستاده و به مدت یک تا سه ماه بستری میشوند.
صالحی خاطرنشان کرد: خدماتی که در طول دوره درمان به این بیماران ارائه میشود شاامل نگهداری آنها، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی است. باید توجه داشت هنگامی که حکم آنها به پایان برسد، براساس نظرات تیم، برنامه مراقبتی برای خروج بیمار از مرکز فراهم میشود. از سویی دیگر خانههای بینراهی «مرکز توانمندسازی و جامعهپذیری بهبودیافتگان» را داریم که این بیماران میتوانند به آنجا مراجعه کنند و به مدت شش ماه در این مکانها اقامت داشته باشد و به دنبال کار و سرپناه برای خود داشته باشند.
وی ادامه داد: ۹ درصد کل معتادان را زنان تشکیل میدهند اگر نتوانیم چرخه درمان و مراقبت بعد از خروج را به درستی مدیریت کنیم دوباره این افراد به این مراکز بازمیگردند در خانههای بینراهی در فاصله ۳ تا ۶ ماه حضور دارند تا بتوانتد در این مدت کار برای خودشان پیدا کنند.
دبیر شورا با اشاره به لزوم ایجاد فرصت های شغلی برای بهبودیافتگان گفت: یکی از اقداماتی که انجام میشود حضور مربیان فنیحرفهای در این مراکز است بر این اساس خدمات و دورههای مختلف فنیحرفهای مانند آشپزی ،خیاطی و… بهصورت رایگان برگزار و گواهی گذراندن دوره برای آنها صادر میشود.
صالحی تاکید کرد: انتظار داریم ادارات و سمنها هر اقدامی میخواهند انجام دهند طبق برنامهها و مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان باشد، با همکاری تمامی دستگاه های عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ، دستگاههای اجرایی دولتی و بخشهای خصوصی میتوان معضل اجتماعی اعتیاد را با ایجاد اشتغال افراد بهبودیافته، کاهش و کنترل کرد و پس از درمان این افراد باید به بخش پذیرش اجتماعی و خانواده توجه بیشتری شود.
وی در خصوص حمایتهای مختلف از معتادان بازپروری شده هم گفت: تا زمانی که این افراد در مراکز هستند فعالیتها بر اساس درمان، بازتوانی، مهارت آموزی و اشتغال است و در این مسیر تولیدات آنها نیز به فروش می رسد و بنای ما نیز به حمایت است اما برای ایجاد اشتغال پایدار به هماهنگی و همکاری همه نهادها نیاز است.
دبیر شورا با بیان اینکه ۹۸ درصد مردم ایران هیچ گونه مصرف مواد مخدری ندارند، گفت: بر اساس آخرین آمار، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور داریم که از این تعداد ۶۰ هزار معتاد متجاهر هستند که حدود ۵ هزار نفر آنها در استان خراسان رضوی هستند.
صالحی حلقه گمشده درمان معتادان متجاهر را اشتغال بعد از درمان ذکر کرد و گفت: بر همین اساس برای اینکه معتادان نجات یافته دوباره به اعتیاد رو نیاورند، یکی از اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزاری کارگاههای فنی و حرفهای برای آموزش و ایجاد اشتغال این افراد است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۵٫۲۷