دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از پیشنهاداتی که وجود دارد ضربه به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان است و در صورتی که در قانون اعلام شود که تمام اموال قاچاقچیان ناشی از این جرم ضبط و مصادره می شود، بازدارندگی لازم را خواهد داشت.
سردار اسکندر مومنی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر این که در طول ۴۰ سال، در حوره مقابله و درمان خوب عمل شده است اما حوزه پیشگیری مغفول مانده است، افزود: در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور رییس جمهوری، بر طرح یاریگران به ویژه در آموزش و پرورش با استفاده از همه ظرفیت ها تاکید شد تا مکمل درمان و مقابله شود و معتاد دیگری به چرخه درمان اضافه نشود و معتادان موجود هم علاوه بر درمان، مهارت آموزی و بازتوانی یابند.
وی با بیان اینکه در حوزه قانون اجرا و اقدامات پیشگیری دچار چالش هستیم، اضافه کرد: مهمترین چالش نقص قانون است که محققان متفق القول بر این باورند که با اصلاح قانون، کارآمدی لازم به دست می آید.
مبارزه با مواد مخدر نیاز به اصلاح قانون دارد
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این که پیشگیری، مقابله و درمان از اهداف اصلی مبارزه با مواد مخدر است، گفت: برای بهینه شدن طی این مسیر، نیاز به اصلاح قوانین داریم.
سردار مومنی افزود: بنابر آمار سازمان ملل که در سال ۲۰۱۹ منتشر کرده است، ۲۸۰ میلیون مصرف کننده مواد مخدر در جهان وجود دارد که از این تعداد، سالانه ۴۵۰ هزار نفر در اثر سوء مصرف مواد، جان خود را از دست می دهند.
وی ادامه داد: براساس این گزارش، سطح زیر کشت مواد مخدر در آسیا و افغانستان افزایش یافته است و به همین نسبت مصرف کننده مواد در افغانستان هم روند صعودی داشته و بنا بر آمارها از جمعیت ۱۴ میلیونی زنان این کشور، حدود یک و نیم میلیون نفر معتاد هستند.
سردار مومنی به انتقاد و ابراز نگرانی سازمان ملل از تصمیم های برخی کشورهای آمریکایی و اروپایی مبنی بر ایجاد تغییراتی در مصرف مواد مخدر اشاره کرد و اظهار داشت: برخی کشورها مصرف برخی مواد مخدر را آزاد اعلام کرده اند که موجب افزایش تولید، مصرف و تعداد معتادان شده است که زنگ خطری برای ادامه روند مبارزه قاچاق است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: این تغییر قوانین در آمریکا موجب افزایش مصرف مواد شده است تا آن جا که در حال حاضر ۲۸ میلیون نفر یعنی ١٠/٦ درصد جمعیت آمریکا مصرف کننده هستند که نشان می دهد مصرف مواد در میان زنان سه برابر شده است.