دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در جلسه انجمن صنفی درمانگران اعتیاد، درمانگران اعتیاد را یاریگران مبارزه با مواد مخدر هستند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ محمدحسن جهان افزود: امروزه اعتیاد به مواد مخدر و سوءمصرف مواد به صورت یک معضل اجتماعی ـ روانی درآمده است که کشورهای مختلف و جوامع انسانی را به شدت تهدید میکند اعتیاد به مصرف مواد میتواند کل زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و اغلب منجر به دامنه وسیعی از رفتارهای بیمارگونه شده و کارکرد طبیعی فرد را در خانواده، محیط کار و اجتماع مختل میکند.
وي ادامه داد: اعتياد، پشت در خانه همه اقشار جامعه كمين كرده است و اين آسيب اجتماعي، ميتواند همه را در معرض خطر قرار دهد. معضل اعتياد، يكي از مهمترين آسيبهاي اجتماعي است كه در سراسر جهان، همه جوامع به نوعي با آن درگير هستند اما تفاوت كشورهاي در گير اين معضل، در اجراي طرحهاي پيشگيرانه؛ درمان و مقابله با اين آسيب اجتماعي است.
دبیر شورا گفت: در برخي كشورها با اجراي طرحهاي موفق در حوزههاي مختلف پيشگيري و درمان اعتياد و همچنين مقابله با مواد مخدر توانستهاند اين معضل را به صورت جدي كاهش داده و آن را تحت كنترل قرار دهند. آگاهي و آمادگي در مقابل اين آسيب بايستي آموزش داده شود تا جامعه بتواند در جهت مقابله و مبارزه با مواد مخدر توانمند شود.
جهان افزود: اعتیاد به عنوان عاملی ریشهای، میتواند شدت آسیبهای اجتماعی دیگر را افزایش دهد و بر این اساس توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و با همكاری، شهرداری، بهزیستی و نیروی انتظامی اقدام خوبی در زمینه جمعآوری معتادان متجاهر صورت گرفته تا ظرفیت مراكز اقامتی ماده ۱۶درمان اعتیاد افزایش یابد.
وی بیان داشت: رسالت همه این مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ ارائه با کیفیت ترین خدمات مراقبت از سلامت در درمان کامل بیمار برای بازگشت دوباره او به آغوش جامعه و ادامه زندگی سعادتمند است؛ اما برخی از این مراکز که شاید تعدادشان خیلی هم چشمگیر نباشد، از رسالت و هدف خویش دور شده و کم کم بدل به بنگاه های اقتصادی بدون کارکرد اصلی خویش شدهاند که تنها منفعت گروهی خاص را در نابودی چرخه درمان معتادان بیمار به دنبال خواهد داشت. از طرفی خیلی از مراکز درمان ترک اعتیاد به واسطه تعهد حرفهای و وجدان کاری متولیان شان، خدمات با کیفیتی را ارائه میدهند .
اين مسئول بر ضرورت هماهنگي دستگاه هاي همسو در جهت كاهش معضل اعتياد و سوءمصرف از مواد مخدر تاكيد كرد و افزود: نظارت بر مراكز درمان اعتياد، غربالگري بيماران مستقر در اردوگاه ماده ۱۶ و مراكز ماده ۱۵ همچنين بازديد و بازرسي مستمر از مراكز كاهش آسيب(DIC) بسيار حائز اهميت است و کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر میبایست در این زمینه دقت و جدیت بیشتری داشته باشد.
جهان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با دستگاههای مختلف افزود: با هماهنگی بهزیستی، دانشگاه علوم پزشكی، نیروی انتظامی و مراجع قضایی، عملكرد مراكز ترك اعتیاد تحت نظارت مستمر و كامل قرار دارند.
وی اظهار داشت: به علت وجود تنوع زیاد مواد مخدر و محرک روش های درمانی تخصصی ترک اعتیاد نیز متعدد است و بخش بزرگی از درمان اعتیاد، در گرو روان درمانی، رفتار درمانی و خانواده درمانی است که در کنار دارو درمانی نقش خود را در درمان اعتیاد به خوبی بازی کرده و اثربخش خواهد بود.
دبیر شورا گفت: برای ترک اعتیاد یک فرد، باید جامعه و خانواده نیز همکاری لازم را داشته باشند و از آنجا که اعتیاد، به سبب مزمن بودن، سالها با فرد همراه بوده و با ذهن و جسم فرد معتاد عجین گشته، بر بسیاری از اعمال و رفتار وی اثر میگذارد و برای حل این مشکل آشنایی با علوم روز در حوزه پیشگیری از مصرف انواع مواد مخدر، تکنیکهای درمانی همراه با تجربه کافی و صبر و حوصله و بقای فرد معتاد در درمان ضروری است .
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۵٫۲۰