دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: ایجاد اشتغال، مکمل چرخه ترک اعتیاد و بازگرداندن فرد معتاد به آغوش خانواده و جامعه است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ محمدحسن جهان در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان قوچان که با حضور فرماندار و اعضا در محل سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: اعتیاد به موادمخدر و روانگردانها از یک سو به عنوان مهم ترین مانع رشد و توسعه پایدار جوامع تلقی شده و از سوی دیگر یکی از بحران های جدی علیه سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تعیین شده است.
وی افزود: افزايش سرسام آور مصرف و قاچاق مواد مخدر در جهان در حال نابودي سرمايه هاي اجتماعي و انحطاط ارزشها و هنجارهاي فرهنگي و اخلاقي جوامع می باشد.
دبیر شورا به نقش موثر و جدی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: مواد مخدر دغدغه ۱۷۰ کشور جهان است و کشور ایران به دلیل همجواری با کشور افعانستان که بزرگترین تولید کننده مواددمخدر است بیشترین آسیب را دیده و در معرض خطر است از سوی دیگر بیش از ۷۰ درصد از کشفیات دنیا توسط نیروهای عرصه مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران انجام می شود
جهان با بیان اینکه جمهوري اسلامي ايران به لحاظ اعتقادات و پايبندي خود به اصول و ارزش هاي ديني، همواره يكي از كشورهاي پيشگام در مبارزه با مواد مخدر بوده است خاطرنشان کرد: اقدامات چشمگير ایران مورد تحسين جهانيان و مجامع رسمي بين المللي خصوصاً سازمان مل متحد بوده است.
وی تصریح کرد: از آنجا که رکن اصلی مبارزه با مواد مخدر پیشگیری بوده و برای اقدام در این حوزه باید سطح آگاهی خانوادهها را با آموزش افزایش داد و اجازه ندهیم که مهر و محبت از جمع خانوادهها رخ ببندد. پیشگیری از اعتیاد موضوع فرهنگی و اجرایی گسترده ای است كه نیاز است مولفه ها و برنامه های این حوزه بازنگری شود و با نگاهی كارشناسی، شیوه های جذاب و بهره گیری از ظرفیت های مختلف جامعه در این راستا مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورا با اشاره به نفوذ اعتیاد در کانون خانواده و نقش دشمن در این آسیب افزود: در حال حاضر دشمن در تلاش است با ترويج فرهنگ مصرف مواد مخدر، جوانان اين مرز و بوم را به نابودي بكشاند؛ دشمن با شناسایی موقعیت جغرافیایی و ظرفیتهای جمهوری اسلامی، باورهای غلط را به سمت خانوادهها جاری و ساری میسازد و باورهای دینی را از کانون گرم خانواده میزداید.
جهان ادامه داد: دغدغه رهبر معظم انقلاب نسبت به موضوع قاچاق مواد مخدر و مبارزه با قاچاقچیان ، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد و تاکید ایشان در حوزه پیشگیری بیشتر از درمان است زیرا اعتیاد عامل بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی و نابسامانیهای فردی و خانوادگی است. بنابراین باید در راستای توجه به مسائل فرهنگی و کاهش آسیب های اجتماعی مد نظر رهبر معظم انقلاب به ويژه اعتياد و مواد مخدر از تمام ظرفیت های موجود استقاده کرد و با كمك همه آحاد جامعه و مردم است كه ميتوانيم موفق شويم.
وی با اشاره به دستور ويژه رهبر معظم انقلاب نسبت به کاهش آسیب های اجتماعی ادامه داد: بررسی و ریشه یابی موضوع آسیب های اجتماعی به عنوان يك اولويت مهم در برنامه هاي کاري دولت و نهادهای متولي قرار گرفته است.
دبیر شورا با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر از مصادیق عینی مقابله با تهاجم فرهنگی بوده و چاره اي جز مبارزه جدي و مقابله هوشمندانه با آن نيست خاطرنشان کرد: به همين دليل در سال ۹۵ مبارزه با مواد مخدر از سوی مقام معظم رهبری به عنوان مهمترین اولویت در حوزه آسیب های اجتماعی اعلام شده است و در اين راستا ستاد مبارزه با موادمخدر و به تبع آن شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی با همكاري كليه دستگاههاي اجرايي و بر اساس سياستهاي كلي ابلاغي، تلاشهاي فراواني براي مهار و كنترل اين پديده داشته است.
وی با اشاره به شعار ‘یاریگر هم باشیم’ به عنوان شعار سال شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر،گفت: گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر طی سال های اخیر، زنگ خطر بزرگی را برای مسوولان و خانواده ها به صدا درآورده است. زنگ خطری كه لزوم اتخاذ راهكارهای درست در راه مبارزه اصولی با این معضل را بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می دهد. سازمانهاي مردمنهاد با كمك و همياري دستگاههاي دولتي ميتوانند نقش موثري در حوزههاي پيشگيري و درمان عرصه مبارزه با مواد مخدر داشته باشند.
دبیر شورا با بیان اینکه مانند بسياري از آسيب هاي اجتماعي، اولين و مؤثرترين ابزار در مبازره مؤثر با مواد مخدر، بحث پيشگيري است خاطرنشان کرد: خانواده در خط مقدم اين پيشگيري قرار دارد و لذا بايد قدم هاي اوليه و اساسي براي مقابله با اين بليه را از درون نهاد خانواده آغاز كرد يك خانواده آگاه به مضرات و سرانجام اعتياد مي تواند نقش اساسي را در پيشگيري و مهار اين بيماري داشته باشد و ازاینرو بيشترين سرمايه گذاري كليه دستگاهها بالاخص مراكز آموزشي و فرهنگي با هدف آگاه سازي و جلب مشاركت همهجانبه در جهاد مقدس مبارزه با موادمخدر و روانگردانها بايد سرمايه گذاري در عرصه پيشگيري باشد.
جهان گفت: در بحث پيشگيري و به منظور افزايش آگاهي هاي عمومي، اطلاع رساني و تقويت باورهاي ديني نوجوانان و جوانان بايد از تمامي ظرفيتهاي اجتماعي و فرهنگي به ويژه صدا و سيما، رسانه ها، نهادهاي حوزوي، مساجد ، بسيج ، روحانيت، ائمه جمعه و جماعات و سازمانهاي مردم نهاد استفاده شود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۵٫۲۰