• امروز : دوشنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - شوال - 1446
  • برابر با : Monday - 21 April - 2025
کل پست ها: 73449اخبار امروز : 8
6

نقش مهم خانواده در پیشگیری از انحرافات اجتماعی

  • کد خبر : 55581
  • ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۱

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی با بیان اینکه سلامت جامعه به سلامت خانواده بستگی دارد، گفت: خانواده می‌تواند در مقابل بسیاری از انحرافات اجتماعی ایستادگی کند و در کاهش آسیب‌پذیری از آن نقش داشته باشد. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی؛ محمدحسن جهان […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی با بیان اینکه سلامت جامعه به سلامت خانواده بستگی دارد، گفت: خانواده می‌تواند در مقابل بسیاری از انحرافات اجتماعی ایستادگی کند و در کاهش آسیب‌پذیری از آن نقش داشته باشد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی؛ محمدحسن جهان در گردهمایی گروه‌ها و سمن‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی محله کال زرکش افزود: خانواده می‌تواند به‌عنوان عاملی برای حفظ ارزش‌های یک جامعه عمل کند بسیاری از رفتارها و عملکردهای فرد در جامعه ریشه در دوران کودکی دارد.


وی افزود: آنچه حایز اهمیت است توجه کانون خانواده و بویژه نقش پدر و مادر در تربیت و کنترل فرزندان خود در سنین نوجوانی است که در صورت توجه آنها به این امر مهم می‌توان شاهد پیشگیری از گرایش به مواد مخدر نوجوانان خواهیم بود.


دبیر شورا بیان داشت: یکی از راه‌های پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر و جلوگیری از اعتیاد جوانان و نوجوانان، آگاه شدن اقشار جامعه و خانواده‌ها از خود مواد، مضرات آن، زمینه‌های اعتیاد و نقش هر یک از آن‌ها در جلوگیری از اعتیاد فرزندان و اطرافیانشان است پیشگیری از اعتیاد به مراتب آسان‌تر و مفیدتر از درمان شخصی معتاد است.


جهان با بیان برخی از ویژگی‌های رفتاری خانواده‌ها که می‌توانند نقشی مهم در گرایش فرزندان به اعتیاد داشته باشند گفت: برخورد نامناسب با فرزندان، فرزندپروری ضعیف، اختلاف والدین با یکدیگر، عدم نظارت والدین بر رفتار فرزندان، گرایش اعضای خانواده به مصرف مواد و برخی دیگر از رفتارهای ضد اجتماعی می‌تواند منجر به مشکلات اجتماعی، آسیب‌های روانی و یا اعتیاد در فرزندان شود.


وی با اشاره به تاثیر مواد مخدر در جامعه و مشکلات ناشی از آن افزود: متاسفانه مواد مخدر عوارض اقتصادی، اجتماعی و روانی زیادی به جامعه تحمیل می‌کند. جوانان در هر جامعه‌ای سرمایه‌های مهم به لحاظ استعداد و ساختن آینده و گرداندگان چرخ توسعه و پیشرفت آن جامعه محسوب می‌شوند و قطعا اعتیاد استعدادهای بالقوه و نیروی انسانی آینده هر جامعه‌ای را به عناصر بیمار و پر هزینه تبدیل و نقش مخربی در کند کردن چرخ توسعه ایفا می‌کند .


جهان نقش سمن‌ها را در پیشگیری از اعیتاد موثر دانست و بیان داشت: سازمان‌های مردم‌نهاد در راستای مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر نقش اساسی در پیشگیری از اعتیاد دارند لذا آنها به خاطر فلسفه تشکیل سازمان‌های مردم‌نهاد اعضای خود را از جامعه محلی انتخاب می‌کنند و همین امر سبب می‌شود حضور مستمر و ارتباط مستقیم و چهره به چهره با مردم به شناسایی آسیب‌های غالب در جامعه و ارزیابی، نیازسنجی، اولویت‌بندی و تصمیم‌گیری درست در خصوص مشکلات محلی کمک می‌کنند.


دبیر شورا با بیان اینکه بخش اعظمی از طلاق‌ها، سرقت‌ها و زندانیان جرائم مختلف در جامعه، مرتبط با مشکلات موادمخدر هستند، عنوان کرد: هیچ آسیب اجتماعی به‌ اندازه اعتیاد، جامعه را با چالش جدی مواجه نکرده است، مبارزه با مواد مخدر و بحث‌های مربوط به پیشگیری یکی از اولویت‌های اصلی بوده و همه ما باید در این راستا متعهدانه ورود و تلاش کنیم با استفاده از فرصت های موجود “یاری گر هم باشیم.”


جهان در ادامه با اشاره به شعار ستاد با عنوان “یاری‌گر هم باشیم” افزود: راهبرد پیشگیری اولیه از اعتیاد  اولین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان شده و با توجه به مقررات و آیین‌نامه‌های موجود در این زمینه، مصون سازی آحاد سالم و در معرض خطر جامعه در مقابله با پیامدها و عوارض سوء ناشی از مواد مخدر و روان گردان ها از مهم ترین اقدامات در این زمینه است.


وی خاطرنشان کرد: با عنایت به عوارض، پیامدها و تبعات سوءمصرف مواد صنعتی و شیمیایی، ضرورت توسعه اقدامات فرهنگی برای واکسینه اجتماعی نوجوانان و جوانان و پیشگیری از مصرف مواد و روانگردان ها به ویژه در خانواده امری لازم است. بر این اساس همه دستگاه‌ها برای پیشگیری از اعتیاد، گام‌های مؤثری برداشته تا انشاءا… شاهد عدم گرایش جوانان و نوجوانان به پدیده شوم اعتیاد باشیم.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۵٫۱۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=55581

برچسب ها