یک روانپزشک گفت: داروهای گیاهی یا دستساز به هیچ عنوان برای درمان اعتیاد توصیه نمیشوند؛ زیرا محتویات درون کپسولها برای فرد مشخص نیست و چه بسا در بسیاری موارد مشاهده شده كه کپسولها حاوی ترکیبات مخدر و ترامادول هستند.
دکتر علیرضا اکرمینژاد در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر درباره تبلیغات داروهای ترک اعتیاد گیاهی در عطاریها گفت: طبق مصوبه وزارت بهداشت هر دارویی که قرار است در دسترس عموم قرار گیرد؛ باید مشخصات کامل دارو و عوارض آن در کاتالوگ مربوطه نوشته شود.
وی تصریح کرد: طبق تجارب، داروهای گیاهی را نمیتوان در یک کپسول جا داد؛ زیرا حجم زیادی را اشغال میکند بنابراین مطمئنا داروهای دستسازی که در کپسول جا داده میشوند عموما گیاهی نیستند.
وی افزود: داروهای گیاهی یا دستساز به هیچ عنوان برای درمان اعتیاد توصیه نمیشوند؛ زیرا محتویات درون کپسولها مشخص نیست و در بسیاری موارد مشاهده شده كه این کپسولها حاوي ترکیبات مخدر و ترامادول هستند.
این روانپزشک بیان داشت: پزشک متخصص وقتی دارویی را تجویز میکند توصیههای لازم را درخصوص میزان مصرف و عوارض آن برای بیمار شرح میدهد ولی در داروهای دستساز چون زیر نظر پزشک نیستند و هیچ کنترلی روی آنها وجود ندارد دارای عوارض مختلف و بیشماری هستند که در اغلب موارد شاهد اعتیاد بیشتر افرادی هستیم که به داروهای دستساز برای ترک اعتیاد روی آوردهاند.
اکرمینژاد ادامه داد: کسی که میخواهد اعتیاد خود را ترك كند، باید تحت نظر یک متخصص باتجربه باشد و دکتر با توجه به معایناتی که از وي ميكند و نيز شرایط بدنی او، جلسات مشاوره و درمان دارویی را با فواصل منظم شروع میکند و بُعد جسمانی و روانشناختی بیمار نیز در این جلسات بررسی میشود تا دوران سمزدایی به اتمام برسد. همچنين پس از دوران سمزدایی درمانهای نگهدارنده برای بیمار لحاظ میشود که بخش مهمی از درمان است.
وی در انتها با تاکید بر نقش سازمانهای مردمنهاد و سازمانهای فرهنگی، اجتماعی در اطلاعرسانی به جامعه و آگاه کردن عموم جامعه نسبت به خطرات مواد مخدر گفت: این سازمانها در کنار هم و با همکاری و هماهنگی با یکدیگر میتوانند در راستای فرهنگ پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر یاریگر هم باشند.
اکرمینژاد گفت: امروزه شاهدیم که با دادن آگاهی و اطلاعات کافی به مردم میتوانیم آسیبهای مختلف را به آنان بشناسانیم و در راستای حذف این آسیبها از خود مردم کمک بگیریم. همچنین رسانهها به خصوص رسانه ملی باید در راستای شناساندن فرهنگ پیشگیری از اعتیاد به مردم با ساخت برنامهها، مستندها، فیلم و سریال و… پیش قدم باشند و آنطور که انتظار میرود به مسئله مهم مواد مخدر ورود پیدا کنند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر۹۸٫۰۵٫۱۴