دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ایران هزینههای مالی سرسامآور و خسارتهای جانی جبرانناپذیری را در امر مبارزه با مواد مخدر تقبل کرده است، گفت: به عنوان وزیر کشور، حمایت و تقویت NGOها را جزء لاینفک برنامههای خود قرار داده و از هر فرصتی جهت تقویت این نهادها استفاده میکنیم.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرضا رحمانی فضلی در “دومین همایش منطقهای شبکهسازی سازمانهای غیردولتی فعال در کاهش آسیب و کاهش تقاضای مواد مخدر”، افزود: سمنهای شرکتکننده در این همایش با انگیزه دستیابی به هدفی ضروری و اثربخش یعنی شبکهسازی در زمانی مناسب و مکانی به جا گرد هم آمدهاند.
وی افزود: ضمن آنکه تئوری کارکردگرایانه و تشکیل سازمانهای مردم نهاد را تائید میکنیم و در دیدگاه ساختارگرایانه، شبکهسازی میان آنها قابل توجیه است و سابقه تاریخی تشکیل این سازمانها نیز موید این ضرورت است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: عدم وجود سازمانی مستقل از طرفهای درگیر در جنگ و نیاز غیر قابل اجتناب درمان بیماران، موجب ظهور صلیب سرخ (اولین سازمان غیردولتی) شده است.
رحمانی فضلی گفت: ضرورت کمک به معتادان و مقابله با قاچاق نیز موجب تشکیل سمنها شده و نیاز به مبادله اطلاعات و همافزایی برای ارتقای توانمندیهای شبکهسازی را ضروری میکند، بنابراین تشکیل این نشست، پاسخی است به یک نیاز منطقهای که ضرورت آن مدتهاست احساس میشود.
وی با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از کشورهای خط مقدم مبارزه با مواد مخدر، هزینههای مالی سرسامآور و خسارت جانی جبرانناپذیری را تقبل کرده است، گفت: با اتخاذ راهبرد متوازن، مقابله با عرضه و کاهش تقاضا در خصوص برنامههای کاهش تقاضا توانسته است بیش از ۸۰ درصد کل فعالیتهای درمان، کاهش آسیب و اقدامات پیشگیرانه را در مشارکت بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد هدایت کند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در همین راستا ۱۲۰۰ سازمان مردم نهاد در درمان و بازتوانی معتادان مشارکت دارند و این سطح از عملکرد به معنای برخورداری از کارنامهای موفق برای برگزاری این نشست در شرایط کنونی است
رحمانی فضلی ادامه داد: آنچه که به عنوان یک برنامه مطلوب برای ایران محسوب میشود، تجربه برگزاری این نشست در تمامی کشورهای منطقه است؛ ضمن آنکه تهران تجربه برگزاری اولین سازمانهای مردم نهاد کشورهای عضو اکو را در دی ماه ۸۹ در کارنامه خود دارد و در همان نشست، هیاتهای شرکتکننده با تاسیس دبیرخانه شبکه و شبکهسازی سازمانهای مردم نهاد در سطح منطقه موافقت کردهاند تا بتوانند در آینده محملی برای همکاریهای بیشتر سازمانهای مردم نهاد کشورهای منطقه در حوزه کاهش تقاضا را فراهم آورند.
وی با بیان اینکه امروز از بهترین فضا برای برگزاری چنین نشستی برخوردار هستیم، گفت: همه از برگزاری انتخابات اخیر در جمهوری اسلامی ایران و انتخاب دکتر روحانی و تشکیل دولت امید و اعتدال مطلع هستید، لذا ما در این دولت اعتقاد راسخ داریم تا ضمن دستیابی به مردمسالاری دینی، تشکیل، دوام و قوام جامعه مدنی و تحقق توسعه پایدار از طریق مشارکت آحاد مردم به ویژه بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد را در دستور کار قرار دهیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: من به عنوان وزیر کشور حمایت و تقویت NGOها را جزء لاینفک برنامههای خود قرار داده و از هر فرصتی جهت تقویت این نهادها استفاده میکنم و در هر مناسبتی بر ضرورت استمرار این سیاستها تاکید دارم، چرا که معتقدم NGOها برخواسته از مردم هستند و به واسطه هم زبانی و همسانی با آنها، با هزینه کم میتوانند اطلاعات مورد نظر را به دست آورده و برنامهها را برای مردم توجیه کنند.
به گفته رحمانی فضلی، NGOها در بخش مبارزه با مواد مخدر از حمایتهای مردمی بیشتری برخوردارند و در کشور ما این حمایت به دلیل رویکرد اجتماعی دولت، حمایت مضاعف به شمار میآید.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با جلب حمایت نهادهای بینالمللی هر چه سریعتر به این هدف مهم، جامه عمل پوشانیده و زمینه فراگیر یک حرکت منطقهای را برای نجات انسانها از این بلای خانمانسوز فراهم آورند.