• امروز : پنج شنبه - ۱۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Thursday - 1 May - 2025
کل پست ها: 73529اخبار امروز : 2
7

جامعه، پذیرای معتادان بهبود یافته شود

  • کد خبر : 55073
  • ۲۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰

يك آسیب شناس اجتماعی بیان داشت: جامعه نباید با انگ معتاد به افراد بهبودیافته، آنان را از خود براند بلکه با ایجاد اعتماد به نفس که اصلی‌ترین عامل در جلوگیری از بازگشت مجدد به اعتیاد است، از عود آنان به اعتياد جلوگيري كند. دکتر مجید ابهری در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد […]

يك آسیب شناس اجتماعی بیان داشت: جامعه نباید با انگ معتاد به افراد بهبودیافته، آنان را از خود براند بلکه با ایجاد اعتماد به نفس که اصلی‌ترین عامل در جلوگیری از بازگشت مجدد به اعتیاد است، از عود آنان به اعتياد جلوگيري كند.


دکتر مجید ابهری در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتیاد به عنوان طاعون قرن و تهدیدی برای همه مردم شناخته شده است كه برای ریشه کن شدن واقعی آن، نیاز به همت عام دارد.


اين آسیب‌شناس اجتماعی با تاکید بر لزوم اجتماعی شدن پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه مواد مخدر ادامه داد: برای اینکه مبارزه‌ی بی‌امان و جان‌فشانی پلیس مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه با مواد مخدر به نتیجه برسد پیشگیری و مبارزه باید اجتماعی شود و همه مردم با هر سطح سواد و شغلي در این زمینه یاری‌گر باشند.


ابهري افزود: موضوع مهم دیگر جامعه‌پذیر شدن معتادان بهبودیافته است، براساس آمار نهادهای مرتبط ۹۰ درصد از معتادان پس از بهبود به چرخه اعتیاد باز می‌گردند و زحمات و هزینه‌های چشمگیر دولت و مردم را بی‌اثر می‌كنند؛ چرا که جامعه‌پذیر شدن معتادان نیاز به باور و خانواده پذیری به‌عنوان اولین قدم دارد.


وي ادامه داد: در قدم دوم جامعه‌پذیری، باور و اشتغال در اجتماع، نجات‌بخش بهبودیافتگان است و باید بدانیم مراقبت از فردی که به اشتباه یا با هدف‌گیری ناتوی فرهنگی به چاه اعتیاد افتاده بسیار لازم و ضروری است باید بدانیم که چرخه معیوب درمان بدون مراقبت بعد از خروج واشتغال زایی و کارآفرینی همه زحمات را بر باد می‌دهد؛ جامعه نباید با انگ معتاد این افراد را از خود براند بلکه با ایجاد اعتماد به نفس که اصلی‌ترین عامل در جلوگیری از بازگشت مجدد به اعتیاد است، از عود آنان به اعتياد جلوگيري كند.


این رفتارشناس و درمانگر اعتیاد یادآور شد: وقتی یک فرد بهبودیافته هرجا برای کار مراجعه می‌کند تا نانی برای خود و خانواده… با مُهر معتاد بر پیشانی جواب منفی می‌شنود کجا باید برود كه قبولش كنند؟ تا چند وقت می‌تواند مقابل بی‌پولی دوام بیاورد؟ اما وقتی این فرد به کار و اشتغال مشغول باشد و در برنامه‌های کنترل بعد از خروج اعتیاد قرار گیرد احتمال بازگشت وی براساس تجربه آسیب‌شناسی و درمانی من، در حوزه اعتیاد یک الی ۵ درصد است که نشان از اهمیت بسیار زیاد مراقبت پس از سم زدایی دارد.


ابهري در پایان تصریح کرد: فرهنگسازی اصلی‌ترین رسالت رسانه‌ها به ویژه صدا و سیماست که این تفکر را در جامعه ایجاد کند که با فرد اشتباه کرده و خطاکار اگر با لطف و گذشت برخورد شود، سد بزرگی در مقابل بازگشت مجدد وی اعتیاد خواهد بود.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۴٫۲۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=55073

برچسب ها