4:14:08
    امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
کل پست ها: 73622اخبار امروز : 0
4

لزوم ارائه حمایت‌های روانی اجتماعی به معتادان در مراکز ترک اعتیاد

  • کد خبر : 54989
  • ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۰

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی بر ارائه حمایت‌های روانی اجتماعی به معتادان در مراکز ترک اعتیاد تاکید کرد و گفت: پذیرش معتادان بهبودیافته از جانب اجتماع و مردم نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ محمد حسن جهان در دیدار با تعدادی […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی بر ارائه حمایت‌های روانی اجتماعی به معتادان در مراکز ترک اعتیاد تاکید کرد و گفت: پذیرش معتادان بهبودیافته از جانب اجتماع و مردم نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ محمد حسن جهان در دیدار با تعدادی از مسؤلین مراکز ماده ۱۶و۱۵ گفت: معتاد یک بیمار است و نیازمند توجه خاص و حمایت‌های روانی اجتماعی می‌باشد، صرف نگه‌داشتن چندروزه یک معتاد در یک مکان دربسته و در برخی مواقع برخوردهایی غیرانسانی و به‌دور از مطالعات انجام‌شده، نمی‌توان از یک بیمار توقع درمان بدون بازگشت را داشت .


وی افزود: روش‌های درمانی مؤثر در بسیاری از افراد مؤثر واقع می‌شود ولی پذیرش معتادان بهبودیافته از جانب اجتماع و مردم نیاز به فرهنگ‌سازی دارد که دستگاه‌های مربوطه در ایجاد بستر مناسب و پذیرش مردم باید توجه بیشتری داشته تا مشکلات و معضلات این بیماران رفع شود، اعتیاد یک مشکل اساسی است که برای درمان نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌های متولی دارد.


دبیر شورا اظهار کرد: هم اینک تنها حدود ۲۰ درصد از افرادی که برای بهبود به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند پاک می‌شوند که آمار خوبی نیست و باید مورد آسیب شناسی قرار گیرد باید برنامه ریزی شود تا با همکاری یاریگران حوزه آسیب‌های اجتماعی در خراسان رضوی شمار معتادان بهبود یافته افزایش یابد.


جهان ضمن قدردانی از زحمات مشاورین و مددکاران و سازمان های مردم نهاد در استان خراسان رضوی و لزوم توجه بیشتر به گفتاردرمانی و مشاوره با معتاد خاطر نشان کرد: بر همین اساس برنامه ریزی شده تعدادی از مشاور و مددکار حوزه آسیب‌های اجتماعی با مراجعه به مناطق حاشیه شهر مشهد نسبت به آگاهی بخشی افراد در معرض خطر اقدام کنند. این افراد که آموزش‌های تخصصی را در این زمینه فرا گرفته‌اند می‌توانند در کاهش مشکلات ناشی از آسیب‌های اجتماعی به ویژه در مناطق حاشیه تأثیرگذار باشند که باتوجه به دغدغه امام جمعه و استاندار محترم استان در خصوص حاشیه شهر مقرر شده است علاوه بر مشاوران ،تشکل‌های حاشیه شهر در مکان سازماندهی شوند و به آموزش‌های خاص بپردازند.


وی با بیان اینکه چرخه آخر درمان اعتیاد، اشتغال است گفت: موجودی فعلی مراکز نگهداری معتادان ، ۲ هزار و ۵۷۰ نفر است که در این مراکز معتادان متجاهرنگهداری، درمان و زمینه اشتغال افراد آسیب دیده فراهم می‌شود.


دبیر شورا به تدابیر و اولویت‌های ابلاغی از سوی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۳۹۸ پرداخت و گفت: یکی از اولویت های ستاد ساماندهی معتادان متجاهر و احداث مرکز موضوع ماده ۱۶ است که در این رابطه سردار نظری فرمانده سپاه امام رضا (ع) اردوگاه برزش آباد با ظرفیت ۴۰۰ نفر از معتادان زن و مرد را تعیین که مراحل درمان، پیشگیری و اشتغال در این اردوگاه انجام خواهد شد.


جهان با اشاره به فعالیت بسیج در حوزه مبارزه با مواد مخدر گفت: در کمپ اکبر آباد نیز بسیج به ارائه آموزش، اشتغال و تامین مسکن برای معتادان پرداخته است.


وی با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد در اعتیاد گفت: این سازمان ها به عنوان بازوی درمان اعتیاد و پیشگیری به خوبی فعالیت می کنند. خوشبختانه تعداد ۳۱ کمپ و سمن مردم نهاد در حوزه اعتیاد فعال هستند.


دبیر شورا با اشاره به فعالیت کمپ های ترک اعتیاد گفت: توانمند سازی بهجویان مبتلا به سوءمصرف مواد روانگردان مستقر در کمپ در جهت پرهیز از لغزش ها، تقویت باورهای مذهبی، پيشگيري از لغزش و عودِ بهبودیافتگان و فعالیت‌های مثبت اجتماعی و گسترش ارتباطات مثبت و پرهیز از روابط نامناسب از جمله اهداف مهم و برنامه های مراکز درمان باید باشد.


جهان تقویت و افزایش نظارت بر عملکرد مراکز درمان اعتیاد، کمپ‌های ماده ۱۵ و ۱۶ و همچنین برخورد با مراکز غیرمجاز و متخلف و اجرای برنامه‌های مختلف آموزشی در تمامی کانون‌های هدف به‌ویژه خانواده با هدف پیشگیری اولیه از اعتیاد در نقاط آلوده و پرخطر را به‌عنوان سایر اولویت‌های شورا مطرح کرد.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۴٫۱۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=54989

برچسب ها

نوشته های مشابه