نماینده مردم کرمان و راور از آمادگی استان کرمان برای پایلوت شدن در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پورابراهیمی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه شورای اداری استان کرمان بیان داشت: طبیعتاً حوزه پیشگیری مقدم بر درمان است و هزینههای آن کمتر است و آسیبهای اجتماعی امروز به چالشی اصلی برای کشور تبدیل شده است.
وی افزود: بعد از اقداماتی که در استان کرمان در خصوص قلعه گنج انجام دادیم آمار خشونت و جرم به صورت محسوس کاهش داشت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه مباحث برگشت جمعیت با کارها و اقدامات انجام شده بسیاری از مردم به روستاهای خود برگشتند؛ اگر مشکلات مربوط به معیشت مردم حل شود مشکلات ناشی از آسیبهای اجتماعی نیز کاهش مییابد.
پورابراهیمی گفت: اولین اقدام پیشگیری با محوریت اقتصاد مقاومتی بود که تجربه خوبی برای استان کرمان محسوب میشود همچنین استانهای دیگر هم میتوانند از این تجارب استفاده کنند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اولین درخواست و مطالبه ما از وزارت کشور این است که رابطه متقابل بین حوزه آسیبهای اجتماعی و مسائل اقتصادی را تعریف کند. استان کرمان در معینهای اقتصادی ظرفیتهای خوبی دارد و این امر در توسعه اقتصادی هم میتواند اتفاق بیفتند و ما شاهد کاهش آسیبها اجتماعی خواهیم بود.
وی افزود: یکی از درخواستهای ما از رئیس جمهور تفویض اختیارات به استانداران است تا بتوانند برای تمرکز در حوزههای اقتصادی کار کنند. در استان کرمان اگر به ما اجازه دهند ما میتوانیم موضوعات مربوط به اشتغال، فقر و آسیبهای اجتماعی را با توجه به توانمندیهای داخل استان به حداقل برسانیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: در کرمان مجموعههای بزرگ صنعتی و معدنی خوبی وجود دارند و میتوانیم سالانه هزار شغل ایجاد کنیم و معتقدم که این ظرفیت ۱۵ درصدی حوزه معدن بخش کوچکی از ظرفیت استان است که بخش زیادی از آن به بهرهبرداری نرسیده است.
وی افزود: امروز در استان کرمان ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت شهر کرمان تحت پوشش ۱۰ مجموعه تسهیلگری اطراف شهر هستند که درخواست داریم این دفاتر توسعه پیدا کنند و دولت در هزینهها به این دفاتر کمک کند.
پورابراهیمی تاکید کرد: بین دستگاهها هماهنگی وجود ندارد و باید تفاهمنامهای مشخص بین دستگاهها تعریف شود تا با دفاتر تسهیلگری همکاری داشته باشند.
وی گفت: خوشبختانه در کرمان بین دستگاهها همکاری و تعامل بسیار خوبی است اما این تعامل در ارتباط با دفاتر تسهیلگری تعریف مشخصی ندارد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد میکنم در سطح ملی تفاهمنامههای همکاری را با اولویتبندی موضوعات و مسائل اجتماعی منعقد کنند ما با پدیده کودکان بازماندگان از تحصیل، زنان سرپرست خانوار مواجه هستیم به همین دلیل آموزش زنان سرپرست خانواده ضرورت دارد.
وی افزود: آماده هستیم استان کرمان به عنوان پایلوت ستاد تسهیلگری در حوزههای مربوط به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی قرار گیرد.