معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی بر اجرای برنامههای پیشگیری از اعتیاد در کردستان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم که مانند گذشته شاهد سربلندی و موفقیت استان باشیم.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، حسین خوشاقبال در همایش سالگرد روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که در مجتمع فجر برگزار شد با اشاره به اینکه استان کردستان شرایط نگرانکننده در امر اعتیاد دارد، گفت: متاسفانه اعتیاد جوانان و نوجوانان استان را مورد هدف قرار دادهاند و در این راستا نیازمند برنامههای جدی و پیشگیرانه هستیم.
وی اظهار کرد: گذشتگان تلاش کردند علیرغم عدم امکانات، استان پاکی را تحویل ما بدهند اما امروز با وجود توسعه و پیشرفت استان، متاسفانه شاهد آمار بالای اعتیاد هستیم.
معاون استاندار با اشاره به اینکه استان کردستان شرایط نگران کننده دارد، تصریح کرد: متاسفانه اعتیاد جوانان و نوجوانان استان را مورد هدف قرار داده اند و در این راستا نیازمند به برنامه های جدی و پیشگیرانه هستیم.
خوش اقبال گفت: در این راستا باید تلاش کنیم که مانند گذشته شاهد سربلندی و موفقیت استان باشیم.
در ادامه این همایش رحمان حریری، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با اشاره به اینکه در هفته مبارزه با مواد مخدر یک هزار و ۵۰۰ برنامه در سطح استان کردستان برگزار شده است، بیان کرد: شورای هماهنگی متشکل از ۲۰ نهاد عضو اصلی است که طبق مصوبه سال ۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام این ستاد وظیفه سیاست گذاری، برنامه ریزی و هماهنگی نظارت بر عملکرد ادارات را بر عهده دارد.
وی افزود: مبارزه با مواد مخدر فقط وظیفه یک نهاد نیست بلکه باید تمام اقشار جامعه نسبت به این بلای خانمان سوز اعتیاد تلاش کنند که در این راستا نیازمند به فرهنگ سازی هستیم.
دبیر شورا گفت: ۷۰ درصد فعالیت کمیته فرهنگی در راستای پیشگیری بوده و در واقع هدف متولیان اصلی مبارزه با مواد مخدر پیشگیری از اعتیاد است.
حریری با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۰ درصد از افراد جامعه تحت پوشش مبارزه با مواد مخدر قرار گرفتهاند، عنوان کرد: طرح فست، نماد ، ماد، جشنواره نوجوان سالم، طرح کاج، طرح پیمان از جمله طرح های پیشگیرانه بوده که در سال گذشته با هدف پیشگیری از اعتیاد در تمام سطوح جامعه به ویژه در سطح مدارس اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت معتادان متجاهر نیازمند ساماندهی است، گفت: صیانت از وضعیت سلامتی شهروندان با کمک پیشگیری در اولویت قرار دارد در این راستا معتادان متجاهر شش ماه تا یک سال تحت مراقبت قرار میگیرند.
دبیر شورا با تأکید بر اینکه باید ادارات و سازمانها بنا بر توان خود بخشی از کار مبارزه با مواد مخدر را عهدهدار شوند، ادامه داد: کمپینهای رسانهای و برخوردهای اجتماعی و فرهنگسازی از طریق سازمانهای مردم نهاد نیز قوت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه به ۱۱ هزار نفر متادون درمانی خدمات ارائه شده است، ذکر کرد: از سه ماه اول سال جاری تاکنون نیم تن مواد مخدر در کردستان کشف شده است.
گفتنی است، در این همایش از مدیران کل ادرات، فعالان عرصه های فرهنگی، اصحاب رسانه، سازمان های مردم نهاد که در امر مبارزه با مواد مخدر تلاش کردهاند تجلیل به عمل آمد.
نشاط اجتماعی در جامعه باید تقویت گردد
حریری همچنین در ویژه برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر در پارک استقلال سنندج حضور یافت و گفت: جامعه نیازمند نشاط اجتماعی است و باید این موضوع به طور جد پیگیری و نسبت به تقویت آن اقدامات ویژهای صورت پذیرد.
وی افزود: برگزاری چنین برنامههایی (مسابقه نقاشی ویژه کودکان) میتواند تاثیرات بسیار مثبتی داشته باشد و همین که فضا برای کودکان فراهم شده و میتوانند استعدادهای خود را به عرصه ظهور بگذارند خود میتواند از بسیاری از آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند.
دبیر شورا عنوان کرد: از سازمانهای مردمنهادی که در هفته مبارزه با مواد مخدر همت کردند و در برگزاری برنامهها سنگ تمام گذاشتند تقدیر و تشکر میکنم.
گفتنی است؛ برنامههای برگزار شده شامل مسابقه نقاشی ویژه کودکان، تئاتر خیابانی و برپایی چادر اطلاع رسانی بود که توسط موسسه های سپهر فردای آبیدر، ژیوه ر سنه، انجمن نوای باران و واده ی هیژا صورت پذیرفت و در پایان به تمامی کودکانی که در مسابقه نقاشی شرکت کردند از طرف دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان جوایزی اهداء شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۸٫۰۴٫۱۳