استاندار یزد در همایش گرامیداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، یزد را از استانهای برتر کشور در فعالیت سازمانهای غیردولتی در حوزه مبارزه با مواد مخدر خواند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد؛ این همایش با حضور استاندار، شهردار، فرمانده انتظامی و سایر مقامات استانی، نمایندگان دستگاههای عضو، اساتید، نخبگان و مدیران سازمانهای مردمنهاد در سالن همایش پیامبر اکرم (ص) سازمان بهزیستی استان برگزار و در پایان از فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر در استان تقدیر و تجلیل شد.
محمدعلی طالبی استاندار یزد در این همایش، ضمن تشکر از همه دستگاههایی که در استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر در عرصههای مقابله، پیشگیری و درمان، فعالیتهای خوبی را انجام دادهاند، اظهار داشت: نیروی انتظامی استان و دستگاههای همکار در عرصه مقابله با مواد مخدر، زحمات بسیار خوبی را انجام دادهاند و بارزترین نمادِ آنچه نظام در عرصه مبارزه با مواد مخدر متحمل میشود، شهادت بهترین فرزندان ایران عزیز در این عرصه است و به برکت ایثارگریها و گذشت از جان این عزیزان است که امروز ایران در صدر کشورهای جهان در حوزه مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حوزههای پیشگیری و درمان نیز در استان فعالیتهای خوبی را شاهد هستیم که در این رابطه شهرداری نیز اقدامات مناسبی را انجام داده و همکاری موثری با مجموعه دستگاههای استان در امر مبارزه با مواد مخدر داشته است.
استاندار افزود: در کنار همه این اقدامات امروز شاهد فعالیت بسیار خوبی از سوی انجمنها، سازمانهای مردمنهاد و تشکلهایی هستیم که داوطلبانه در حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکنند و میتوان گفت استان یزد یکی از استانهای برتر کشور در فعالیت سازمانهای غیردولتی در این حوزه است و خوشبختانه تعامل خوبی نیز بین دستگاههای دولتی و سازمانهای مردمنهاد در حوزه پیشگیری و درمان برقرار شده که با تقویت این تعاملها میتوانیم کارهای بزرگتر و فعالیتهای بهتری را در استان انجام دهیم.
طالبی خاطر نشان کرد: با همه فعالیتها و زحماتی که در این حوزهها انجام میشود و با قبول هزینههایی چون از دست دادن یک انسان و نیروی خدوم کشور در دستگاههای امنیتی و انتظامی که قابل محاسبه نیست، باز هم با تهدید مواد مخدر در کشور روبرو هستیم که از همه دستگاهها میخواهم در حوزه مبارزه با مواد مخدر فراتر از اقدامات معمول، فعالیتهای کاربردی و موثرتری را انجام دهند و در این حوزه درگیر برنامههای تکراری و فعالیتهایی که از روی عادت انجام میگیرد، نشوند.
وی ادامه داد: لازم است بهطور مستمر از فعالیتهای خود در حوزه مبارزه با مواد مخدر ارزیابی داشته باشیم و در این ارزیابیها و بازنگریها اگر ضعفهایی وجود داشته است آن ها را رفع کنیم و بهعنوان یک کار ثابت در فعالیتهایمان این مهم را دنبال کنیم.
طالبی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: با تشکیل مرتب و منظم جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، فعالتر شدن کارگروهها و کمیتههای زیرمجموعه این شورا و با نگاه کاربردیتر در امر مبارزه با مواد مخدر که منجر به اجرای برنامههای موثرتر می شود، شاهد کاهش تقاضای مواد مخدر و افزایش مبارزه با آن در استان باشیم.
نقش مهم اشتغال در کاهش اعتیاد
همچنین جمال الدین عزیزی شهردار یزد نیز در در این همایش نقش اشتغال در کاهش اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: برای کاهش میزان اعتیاد و اجرای عملی پیشگیری از گرایش به مواد مخدر باید به ایجاد فرصت های شغلی توجه کرد.
وی افزود: موفقيت در اجراي برنامه هاي مبارزه با مواد مخدر و پاكسازي جامعه از انواع مواد مخدر نيازمند همكاري و همراهي آحاد جامعه و نهادهای این حوزه در امر پيشگيري و مبارزه با مواد مخدر است.
شهردار یزد با بیان این که یکی از دلایل افزایش اعتیاد و آسیب های اجتماعی این است که در آن جامعه هم افزایی کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: سرمایه های انسانی در هر جامعه مثل نخبگان و هنرمندان، در ایجاد همبستگی اجتماعی نقش مهمی دارند که در بحران ها ایجاد ثبات می کنند.
عزیزی با بیان این که مهمترین راه حل در رابطه با مقابله با پدیده اعتیاد، پیشگیری و ارائه آموزشهای صحیح به نوجوانان و جوانان خواهد بود، گفت: سیاستهای مقابله با عرضه و درمان معتادان گرچه سیاستهای لازمالاجرا خواهند بود، ولی بی شک در امر مقابله با اعتیاد کافی نخواهند بود و بر اساس پژوهشهای انجام شده بهترین راه حل در کنترل و مقابله با اعتیاد، پیشگیری و ارائه آموزشهای مثمر ثمر به عموم افراد جامعه علیالخصوص نوجوانان و جوانان خواهد بود.
یزد در حوزه میزان آلودگی به اعتیاد در رتبه پایینی قرار دارد
سردار میرحیدری فرمانده انتظامی استان نیز با اشاره به اینکه استان یزد در محور ترانزیت مواد مخدر قرار دارد، گفت: به حمدالله با زحمات گسترده نیروی انتظامی و سایر دستگاههای مقابله ای، وضعیت استان در حوزه میزان آلودگی به اعتیاد در رتبه پایینی قرار دارد.
وی موادمخدر را یک ابزار و هدف اصلی برای نظام استکبار جهت از بین بردن قوه موثر جامعه یعنی جوانان عنوان کرد و افزود: دشمن در عرصه های مختلف نظامی مانند انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و میدان های علمی سیلی بزرگی از جوانان ما خورده و لذا این موضوع باعث شده تا در حوزه مواد مخدر سرمایه گذاری کند.
فرمانده انتظامی استان حوزه مبارزه با مواد مخدر در عرصه های مختلف را یک جهاد مقدس دانست و بیان کرد: در سه ماهه نخست سال جاری ۱۴۵۵ فقره پرونده، افزایش ۶۴ درصدی باندهای متلاشی شده و رشد ۱۱ درصدی جمع آوری معتادان را داشته ایم.
میرحیدری ایجاد و راه اندازی مرکز ماده ۱۶ را نیز در استان یک ضرورت دانست و تاکید کرد این مورد با توجه به دستور استاندار و پیگیری دستگاههای متولی اجرایی گردد.
در ابتدای این همایش دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ضمن تقدیر و تشکر از کلیه دستگاههایی که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، همکاری نزدیکی با دبیرخانه شورا داشته اند، گفت: روز پنجم تیرماه همزمان با ۲۶ ژوئن در دنیا به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده که هدف از این نامگذاری تقویت و ارتقاء اقدامات و همکاری های همه جانبه و مشترک دستگاهها به منظور ریشه کنی اعتیاد در سطح دنیاست.
دکتر کرباسی ادامه داد: در کشور ما ستاد مبارزه با مواد مخدر به همراه دستگاههای عضو، گرامیداشت روز جهانی را با دو هدف اصلی ارتقاء سطح آگاهی مردم از اقدامات و دست آوردهای ستاد در عرصه های مبارزه با مواد مخدر و تقویت زمینه مشارکت اجتماعی آحاد جامعه در این حوزه برگزار می کنند که انتظار می رود تمامی دستگاهها و مسئولین، نخبگان ،روحانیون،مراکز علمی و دانشگاهی،خیرین،سازمانهای مردم نهاد و همه آحاد جامعه با توجه به مسئولیت اجتماعی خود و با حساسیت و دغدغه مستمر و مشارکت موثر در جهاد مقدس مبارزه با مواد مخدر بویژه در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد ایفای نقش کنند تا انشاالله شاهد تحقق ماده ۵۷ سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در برنامه ششم توسعه مبنی بر کنترل و کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد تا پایان برنامه باشیم.
برگزاری همايش دوچرخه سواري در يزد
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خبر داد: همايش دوچرخهسواري همگاني به مناسبت گرامیداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر و با شعار “یاری گر هم باشیم” با شركت پرشور بيش از 500 دوچرخه سوار و حضور فرماندار یزد، به همت هيات ورزش هاي همگاني شهرداری یزد و به ميزباني شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر از ساعت ۶:۳۰ صبح روز پنجشنبه ششم تیرماه در یزد برگزار شد.
دکتر کرباسی در حاشیه این مراسم، مواد مخدر را به عنوان آفت جدي و بلاي خانمان سوز براي جوانان و خانواده ها عنوان كرد و اظهار داشت: اعتياد به عنوان اولويت اول آسيب هاي اجتماعي كشور شناخته شده كه منشاء بسياري از معضلات و آسيب هاي فردي و اجتماعي است.
وی با بيان اينكه پنج تيرماه هرسال به عنوان سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر نامگذاري شده خاطرنشان كرد: به دليل پيچيده بودن معضل اعتياد، مبارزه با اين بلاي خانمان سوز تنها از عهده دستگاههاي دولتي بر نمي آيد و ضرورت دارد تمامي آحاد جامعه در جهاد مقدس مبارزه با اعتياد همكاري و مشاركت جدي داشته باشند.
دبیر شورا بر نقش ورزش در سلامت جسمي و روحي تاكيد نمود و افزود: بدون شك ورزش مهمترين عامل سلامت ارگانهاي حياتي بدن مي باشد و هرچه گرايش نوجوانان و جوانان به فعاليت ورزشي بيشتر باشد گرايش آنها به سمت آسيب هاي اجتماعي و اعتياد كمتر خواهد بود.
گفتني است در پايان مراسم به ۲۰ نفر از دوچرخه سواران به قيد قرعه هدايايي تقديم شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد۹۸٫۰۴٫۱۳