• امروز : دوشنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - شوال - 1446
  • برابر با : Monday - 21 April - 2025
کل پست ها: 73449اخبار امروز : 8
4

لزوم توجه به اشتغال افراد بهبودیافته از اعتیاد

  • کد خبر : 54806
  • ۱۳ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۵

معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: تشکل‌های مردم‌نهاد و مشاوره‌ای باید در چندین حوزه جسم و روان، خانواده و اشتغال افراد بهبودیافته مورد توجه قرار بدهند. نشست مشترک شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، روان‌شناسان و مددکاران مراکز ترک اعتیاد با حضور معاون سیاسی امنیتی استانداری به مناسبت هفته مبارزه با مواد […]

معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: تشکل‌های مردم‌نهاد و مشاوره‌ای باید در چندین حوزه جسم و روان، خانواده و اشتغال افراد بهبودیافته مورد توجه قرار بدهند.


نشست مشترک شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، روان‌شناسان و مددکاران مراکز ترک اعتیاد با حضور معاون سیاسی امنیتی استانداری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ حسن جعفری در این نشست ضمن اشاره به هفته مبارزه با مواد مخدر گفت: حوزه مبارزه با مواد مخدر دارای اهمیت است و رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) می‌فرمایند مواد مخدر در حال قتل‌عام جوانان کشور است.


وی افزود: با توجه به شتاب توسعه این حوزه مواد مخدر به‌عنوان تهدید ویژه و خاص محسوب می‌شود و ۶۱ درصد زندانیان کشور متأثر از مواد مخدر هستند و ۸۵ درصد بانوان زندانی در حوزه مواد مخدر دخیل هستند.


معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه تشکل‌های مردم‌نهاد و مشاوره‌ای باید در چندین حوزه جسم و روان، خانواده و اشتغال افراد بهبودیافته مورد توجه قرار بدهند، افزود: باید در این راستا از گروه‌های مرجع، روحانیون، نخبه‌های دانشگاهی، روان‌پزشکان و ورزشکاران از یاری گری آن‌ها استفاده شود.


در پایان کارگاه آموزشی به منظور ارتقای سطح دانش مددکاران و روان‌شناسان توسط اساتید روان‌پزشک نیز برگزار شد.


کلینیک های ترک اعتیاد مشاوره با معتاد را در اولویت قرار دهند
همچنین محمد حسن جهان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در بازدید از طرح موبایل سنتر و ارائه خدمات کاهش آسیب در مناطق آلوده حاشیه شهر مشهد بر مشاوره و توجه به روحیات بیماران گرفتار اعتیاد در طول درمان تاکید کرد .


وی با تقدیر از اقدامات انجام شده کمیته درمان گفت: اقدامات مهم و قابل تاملی در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان انجام شده است اما این پدیده ناپسند و خانمانسوز به یکی از معضلات مهم اجتماعی مبدل شده است که متولیان امر می بایست بطور جدی و مستمر توجه ویژه ای را جهت ریشه کنی معطوف دارند.


دبیر شورا با توجه به عملکرد کلینیک های درمانی نگهدارنده مواد مخدر گفت: کلینیکهای ترک اعتیاد باید بصورت مستمر مشاوره با معتاد را در اولویت قرار دهند .


جهان افزود: حمایت از بهبود یافتگان مواد مخدر وظیفه اخلاقی و دینی است و گام نهادن در راه مبارزه با مواد مخدر مقدس است. مهمترین گام در مبارزه با مواد مخدر آموزش و ارتقای آگاهی های عمومی است.


وی ضمن قدردانی از خدمات درمان و کاهش آسیب دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: هدف ما کاهش بروز و شیوع اعتیاد و عوارض ناشی از آن است. به طوری که بتوانیم افراد را با حضور در جامعه توانمند کرده و با توانمندسازی و ظرفیت سازی، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی را شناسایی و اقداماتی را برای کنترل و پیشگیری از اعتیاد طراحی کنیم.


دبیر شورا بیان داشت: با توجه به اهمیت برنامه‌های کاهش آسیب در جامعه، ارائه  این گونه خدمات با هدف کاهش عواقب و عوارض بهداشتی ناگوار ناشی از مصرف مواد مخدر برای گروه هدف در نزدیکی مناطق آلوده حاشیه شهر و پاتوق‌های مصرف توسط تیم‌های امداد رسان سیار (موبایل سنترها) ارائه می شود.


جهان تصریح کرد: جدی ترین تهدید در میان آسیب های اجتماعی مواد مخدر است رسانه ابزار مهم در پیشگیری از اعتیاد است و صدا و سیما در امر پیشگیری از اعتیاد پیشگام است اگر جامعه سالم و فرزندان موفق می خواهیم باید زمینه آن را فراهم کنیم .


وی با اشاره به اهمیت کانون خانواده به عنوان نخستین جامعه ای که شخصیت انسان در آن شکل میگیرد گفت: سلامت خانواده ارتباط عمیق و سالم خانواندگی ، کاهش توقعات و افزایش مهر و محبت میان اعضای یک خانواده می تواند اولین و مهمترین گام در تربیت روح و جسم سالم در انسان باشد .


دبیر شورا با تاکید بر اینکه بسیاری از آموزش های پایه در خانواده به افراد داده شود افزود: بهترین تربیت ها و آموزش‌ها باید از خانواده آغاز شود تا در ادامه راه مدرسه و دانشگاه کامل کننده این زنجیره تربیت باشد و ما شاهد دانش آموز و دانشجوی خوب و سالم باشیم زیرا مواد مخدر قدرت اندیشه را در نسل جوان از بین می برد.


جهان تصریح کرد: در این حلقه باید ابتدا خانواده آگاه و به هوش باشد سپس مسئولان به عنوان کامل کنندگان حلقه آموزش و تربیت به فکر جوانان باشند .


وی با یاد آوری اینکه ۴ هزار شهید و ۱۳ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم سلامت جامعه شده است تاکید کرد: باید همه ما پاسخگوی خون هایی باشیم که در این راه ریخته شده ، خون انسان های شریف و دلیری که از خانواده و جان خود گذشتند و با ایثار و فداکاری در راه مبارزه با مواد مخدر و سلامت جامعه جان فدا کردند.


فعالیت مشاوران و مددکاران در حاشیه شهر مشهد به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر
همچنین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در نشستی که با حضور معاون استاندار و روان‌شناسان و مددکاران مراکز ترک اعتیاد به مناسب هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، گفت: سرلوحه تمام معضلات از نگاه رهبر معظم انقلاب اعتیاد است و لذا باید مشاوران و مددکاران گفتاردرمانی کنند و به خانواده‌ها نیز آموزش دهند و خانواده‌ها باید همنشینی خوب برای فرزندان خودشان باشند و جوان را درک کنند و ارتباط صمیمی برقرار کنند.


جهان تصریح کرد: بر اساس شعار «یاری‌گر هم باشیم» همه باید در سطح شهر و محله حضور داشته باشیم و تجریبات خودمان را منتقل کنیم.


وی افزود: هفته مبارزه با مواد مخدر تلنگری است بر افرادی که عاشقانه و خالصانه به افرادی که ناآگاهانه دچار غفلت شدند و خانواده و جامعه را دچار آسیب کرده ، خدمت می‌کنند .


دبیر شورا با اشاره به اینکه از امروز به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر مشاور و مددکاران در حاشیه شهر مشهد فعالیت دارند و تجارب خودشان را در اختیار مردم قرار می دهند اظهار کرد: سلامت باید عدالت‌محور باشد و خراسان رضوی باید عاری از هرگونه آسیب اجتماعی و گرفتار در مواد مخدر باشد.


جهان افزود: منکر اصلی جامعه امروز مواد مخدر است و این ریشه در تمام تخلفات دارد که از همه نوع افراد و مشاغل مختلف در جمع گرفتارشدگان به مواد مخدر هستند و دشمن هم در پی زدن ضربه مهلک به جوانان بود و از راه مواد مخدر وارد شده است چراکه روش جنگ سخت جواب نداد و جنگ نرم و نفوذ را در پیش گرفت.


وی اظهار کرد: بالاترین کشفیات مواد مخدر در دنیا متعلق به جمهوری اسلامی است و بیش از ۱۷۰ کشور از این موضوع مواد مخدر گلایه دارند.


دبیر شورا افزود: سربازان و خط شکنان عرصه مبارزه با مواد مخدر اصحاب رسانه هستند و این هنر را باید در راستای پیشگیری از معضل مواد مخدر استفاده کنیم.


جهان با بیان اینکه دشمن سرمایه اصلی کشور یعنی جوانان را هدف قرار داده و لذا باید باورهای دینی تقویت شود گفت: در گذشته با ۵۰ نوع مواد مخدر روبرو بودیم اما امروز بیش از ۷۵۰ نوع مواد مخدر صنعتی و روان‌گردان وجود دارد و لذا ضروری است که یاری‌گر همدیگر باشیم.


وی خاطرنشان کرد: چرخه جمع آوری معتادان، انتقال به کمپ بهزیستی، درمان و خروج فرد معتاد ناقص است و مرحله آخر به عنوان اشتغال باید مورد توجه قرار گیرد چراکه نوعی پیشگیری محسوب می‌شود.


دبیر شورا ضمن اشاره به ضرورت ارائه برنامه عملیاتی سلامت‌محور به شخص بیمار افزود: خانواده افراد آسیب‌دیده نیازمند کمک هستند و این موضوع به همه مردم ربط دارد.


جهان افزود: حمایت از بهبودیافتگان وظیفه دینی و اخلاقی ما است و البته ضروری است توسط مشاوران و مددکاران حساسیت والدین نسبت به اعتیاد را بالا ببریم.


وی با اعلام این مطلب که ۲۵۰۰ نفر معتاد می‌تواند بصورت ثابت جمع‌آوری و در اردوگاه‌ها نگهداری شود افزود: خانه تشکل‌ها بر مبنای آموزش، گفتاردرمانی و آگاهی بصورت محله‌محور تأسیس شده است.


گفتنی است در این برنامه که به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شده بود مشاوران و مددکاران به عنوان یاری گران معرفی و در حاشیه شهر مشهد فعالیت دارند و تجارب خودشان را در زمینه مبارزه با مواد مخدر ، آموزش، گفتاردرمانی و مشاوره در اختیار مردم قرار می دهند.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۴٫۱۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=54806

برچسب ها